Blèzi Cosmetics. Hebben jullie al eens van dit merk gehoord? Voor mij is het ook nieuw. Ik was daarom ontzettend benieuwd naar de producten.
Ik heb de peeling, het detox masker en de dag-/nachtcrème geprobeerd en vandaag laat ik jullie weten of ik het merk een aanrader vind of niet. Lees je mee? 

BLEZI COSMETICS

Voor mij een geheel nieuw merk. En misschien voor jullie ook. Toch bestaat Blèzi Cosmetics al bijna 6 jaar. Het merk is geboren in Brabant, en als je zelf Brabants bent dan herken je misschien de naam een beetje.
Want Blèzi Cosmetics komt voort uit ‘Blèft zitte’. Voor de niet Brabanders onder ons (zoals ik): Blijft zitten. Grappig weetje in ieder geval.

Blèft zitte is de oorsprong van de naam Blèzi Cosmetics

Blèzi Cosmetics begon met het ontwikkelen en verkopen van make-up maar sinds 2013 hebben zij ook een eigen skincare lijn.
De producten zijn allemaal te koop op de website van Blèzi. Ook mooi om te weten is dat Blèzi Cosmetics actief de stichting ALS steunt.
De prijsklasse van het merk zit een beetje in het hogere segment. Goedkoper dan de high end producten maar toch wel duurder dan de drogisterij merken.

PEELING

BLÈZI COSMETICS SKINCARE REVIEW

Oke! We beginnen met de peeling. Daar begin ik namelijk zelf ook mee in mijn routine.
Het is de Enzymatic Rejuvenating Peeling en kost €26,50. Ik zal eerst de dingen opnoemen die de peeling belooft:

 • Verwijdert dode huidcellen
 • Vernieuwt de celstimulering
 • Maakt rimpels minder diep
 • Geeft een zachte gladde huid

blezi-skincare-masker-peeling-dagcreme-review-5599De peeling zit net zoals het masker in een witte stevige tube. Ik vind dat persoonlijk altijd erg mooi. Het geeft een soort schone, luxe en rustige uitstraling.
Voordat je het gebruik zit er nog een stukje aluminium onder het dopje die je eraf moet halen.
Wel zo hygiënisch. Dan weet je zeker dat het product nieuw is én gaat het product langer mee qua houdbaarheidsdatum.

 

De peeling zelf is wit van kleur en ruikt lekker fris en schoon. In de crème vloeistof zitten kleine bolletjes. Dat zijn jojoba bolletjes en polijsten de huid.  Deze smelten wanneer ze warm worden.
Ik gebruik de peeling onder de douche en ga, wanneer ik de peeling heb aangebracht en in gemasseerd even 10 minuutjes niets doen of ondertussen mezelf een scheerbeurt geven.
Na 10 minuutjes spoel ik de peeling af en mijn huid voelt zeker een stuk zachter aan. Ook lekker glad. Ik heb ook het gevoel dat de peeling echt wat doet met mijn huid. Superfijn spul!
De peeling is trouwens geschikt voor ieder huidtype. Je kunt de peeling van mild tot intensief gebruiken.

DETOX MASKER

BLÈZI COSMETICS SKINCARE REVIEW

Door naar het Detox Face Mask. Deze kost €29,50 en bevat 75ml. Deze breng ik 2 keer per week aan na het douchen en het gebruik van de peeling.
Het masker belooft de volgende dingen:

 • Beschermt de huid tegen vervuiling
 • Verwijdert afvalstoffen, overtollig talg en onzuiverheden
 • Dode huidcellen worden verwijderd
 • De doorbloeding wordt gestimuleerd
 • De elasticiteit van de huid wordt verbeterd
 • De celvernieuwing wordt gestimuleerd
 • Rimpels worden minder diep
 • De huid is egaler, gezonder en vitaal

blezi-skincare-masker-peeling-dagcreme-review-5595Dat is dus een heleboel. Ik vind detox maskertjes overigens altijd écht fijn. Alleen het verwijderen vind ik vervelend haha. Maar dat is omdat het dan niet snel genoeg gaat. En ik ben vreselijk ongeduldig. Persoonlijke kwestie dus.
Het maskertje ziet eruit als een klei masker. Grappig is namelijk dat het ook Bentonite bevat. En dat is hét ingrediënt waar veel mensen én bloggers bij zweren.

 

Je kunt de bentonite maskers zelf maken maar dit is dan toch gewoon net even handiger vind ik. En daarnaast bevat dit masker nog een hoop andere ingrediënten die ook weer goed zijn voor je huid.
Anyway, het masker brengt heel prettig aan voor een klei masker. Ik gebruik een kwast om het masker gelijkmatig aan te brengen. Vanuit de tube op de kwast en vervolgens aanbrengen op mijn huid.
Na het aanbrengen droog het masker op en wordt het lichter van kleur. Het voelt een beetje trekkerig aan omdat het droog is geworden.
Na het verwijderen (wat ik doe met een warme natte doek, ook wel lekker eigenlijk) is mijn huid écht heel zacht. In combinatie met de peeling heb ik meteen een super gladde huid die niet uitgedroogd of trekkerig aanvoelt.
Het masker is geschikt voor ieder huidtype. Zelfs voor een snel geïrriteerde en gevoelige huid.

DAG- EN NACHTCREME

BLÈZI COSMETICS SKINCARE REVIEW

Tot slot de crème. Die vergeet ik nooit aan te brengen. Dit is een combinatie van een dag- en nachtcrème. Superfijn, dat scheelt ten eerste een hoop ruimte in je kastje en ten tweede een hoop geld. Lekker makkelijk.
Het is de Age Defence Dag- en Nachtcrème en kost €46 voor 50ml.
De crème is bedoeld voor de huid van 20 jaar of ouder en belooft het volgende:

 • Verbetert de conditie van je huid
 • Fijne rimpeltjes en lijntjes worden verminderd
 • De vochtbalans voor je huid wordt perfect
 • Het beschermt je huid
 • Voorkomt veroudering
 • Je krijgt een heldere, gladdere en jonger uitziende huid
BLÈZI COSMETICS SKINCARE REVIEW
BLÈZI COSMETICS SKINCARE REVIEW

De crème zit niet in een tube maar in een flesje met een pompje. En ik hou van pompjes!
1 pompje is genoeg voor mij om de crème over mijn hele gezicht aan te brengen. Vanwege het pompje doe je ook zuiniger met het product en kun je er langer mee doen.
De crème ruikt echt zalig! Heel schoon en puur. Een geur waar ik echt van houd. En deze blijft ook erg lang hangen. Ik ruik de crème na een halfuurtje nog op mijn gezicht. Lekker!
Ik heb hem ook gebruikt voordat ik mijn make-up aanbreng. Wel een paar minuutjes laten intrekken maar ook dit gaat prima.
Het geeft geen vlekkerig of streperig resultaat. Ik vind de crème erg fijn en zeker omdat het een dag- én nachtcrème is.
Ook deze crème is geschikt voor ieder huidtype boven de 20 jaar.

OORDEEL EN VERKRIJGBAARHEID

BLÈZI COSMETICS SKINCARE REVIEW

De spulletjes kreeg ik in een prachtig ingepakte doos met een heleboel informatie over het merk in een foldertje. Fijn! Ik weet nu dus ook dat ze make-up verkopen. En ik werd nieuwsgierig!
Alle producten van Blèzi Cosmetics zijn trouwens ook parfumvrij en hypoallergeen getest. Fijn!  En uiteraard geheel dierproefvrij.

Ik vind de skincare die ik heb geprobeerd erg lekker. Ruikt heerlijk (vind ik ook belangrijk), werkt goed met mijn huid en voelt prettig aan. Ik heb het gevoel dat het inderdaad wat doet met mijn huid na het gebruiken van een week van deze producten.
Ben je nu nieuwsgierig naar de ingrediënten? Dan verwijs ik je door naar de webshop van Blèzi Cosmetics waar je gelijk een kijkje kunt nemen naar de andere producten en ook daar de producten kan aanschaffen.
By the way, ik ben all about het steunen van de ondernemers in het eigen land. En ook daarom vind ik het merk de moeite van het proberen waard voor jullie!

Ik ben absoluut fan en heb eigenlijk geen nadelen gevonden in de producten die ik heb uitgeprobeerd.

Was jij al bekend met het merk? Zo nee, ben je wel al nieuwsgierig geworden?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May