Producten die onmisbaar zijn in je make-up stash zijn een primer en een fixing spray. Sinds een aantal jaar niet meer weg te denken uit je beauty routine.
Wat doen ze nu precies? Dat leg ik je uit in dit artikel waarin ik de primer & fixing spray van Sans Soucis gebruik. Lees je mee? 

PRIMER

PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?

We beginnen met de Primer. Want hiermee start je ook je make-up routine. Een primer zorgt ervoor dat je huid ‘klaar’ is voor je make-up.
Vaak heeft een primer ook een huidverzorgende functie en zorgt het ervoor dat je make-up er egaal uit komt te zien en langer goed blijft zitten.
Primers heb je in alle soorten en maten. Ik geef toch de voorkeur aan een crème structuur omdat dit snel intrekt en het prettigst aanvoelt.

Een primer heeft vaak ook een huidverzorgende functie en zorgt ervoor dat je make-up mooier wordt

De primer van Sans Soucis is de Face Primer en kost €29,95 voor 30ml. Stiekem heb ik deze al een tijdje terug opgebruikt en kreeg ik nu dus weer een nieuwe die errug welkom was hoor.
Deze primer is geschikt voor ieder huidtype en is de ideale basis voor iedere foundation. Het werkt als een hydraterende serum die dunne lijntjes en rimpels laat verdwenen.
Ook altijd goed: vrij van parabenen en minerale oliën! De hoofdingrediënten zijn:hylauronzuur, fucogel en aqua cacteen die de huid hydrateren.

PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?
PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?

De primer heb ik dus al eens opgebruikt. Betekent dat ik hem veelvuldig heb gebruikt en er tevreden over ben 🙂
Het is dus een crème structuur die heel prettig aanbrengt. Ik heb het gevoel dat ik inderdaad een serum aanbreng. Hij trekt ook goed in waardoor ik mijn make-up na een minuutje of 1 al kan aanbrengen.
De geur is ook prima! Ruikt lekker. Of het mijn make-up echt beter laat zitten? Ja, misschien wel. Iets egaler denk ik wel. En het voelt ook gewoon prettig om dit eerst te gebruiken voor ik een laag foundation aanbreng.

FIXING SPRAY

PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?

Er zijn veel verschillende gezichtsspray’s. Zo kun je denken aan verfrissende spray’s, fixing spray’s die de make-up langer laten shinen en bijvoorbeeld face mists die de make-up wat minder poederig maken en je een wat meer glowy skin geven.
Ik houd van gezichtsspray’s. Niet alleen om na mijn make-up te gebruiken maar ook om mee te nemen on the go als verfrissing, zeker in de zomer is dat lekker. Ook als je geen make-up draagt.
De meeste gezichtsspray’s ruiken dan ook lekker en hebben ook een huidverzorgende functie zoals bijvoorbeeld het hydrateren van de huid.

Ik vind een gezichtsspray heerlijk om te gebruiken on the go als verfrissing en verzorging van mijn huid

De Fixing Spray van Sans Soucis kost €29,95 voor 200ml en dat is een hele grote fles! Niet handig om mee te nemen in je fabulous little bag maar hij past in je strandtas. Ik gebruik deze spray trouwens vooral thuis omdat het echt een fixing spray is en ervoor zorgt dat je make-up beter en langer blijft zitten.
Het ‘fixeert’ dus echt je make-up. De spray is daarnaast ook hydraterend en bevat een mix van Vitamine A, C en E en kalmerende bestanddelen zoals zoethoutwortel extract en panthenol die zorgen voor een gelijkmatige teint.

PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?
PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?

Ik vind deze spray heerlijk ruiken. Lekker fris! Op de foto zie je dat het behoorlijk vochtig is maar ik heb ook van heel dichtbij gespoten voor de foto.
Als ik de spray ongeveer 20-30 cm van mijn gezicht afhoud en vervolgens spray dan voelt het meer als een mist dat op mijn gezicht komt. Zoals ik al zei vind ik het heerlijk om een gezichtsspray te gebruiken. Gewoon alleen al omdat ik het lekker vind.
Laat het mijn make-up dan ook echt beter zitten? In de zomer absoluut. Als het warm is houdt het mijn make-up beter vast en loopt het minder snel uit. Fijn dus!

VERKRIJGBAARHEID

PRIMER & FIXING SPRAY: WAT DOEN ZE PRECIES?

Als je nog niet precies wist waar een primer en fixing spray goed voor zijn dan hoop ik je met dit artikel een beetje te hebben geholpen. Vragen kun je natuurlijk altijd stellen in de comment box hieronder.
De primer en de fixing spray van Sans Soucis kunnen worden aangeschaft bij de webshop van Sans Soucis zelf.
Ik heb een heleboel producten van dit merk geprobeerd trouwens. De reviews daarover kun je hier vinden als je nieuwsgierig bent!

May