Je kent ze vast wel, de clip-in hair extensions. Zelf geef ik de voorkeur aan dit soort extensions omdat het je haar niet beschadigd en je zelf kan kiezen wanneer je ze draagt.
Af en toe is het toch nog lastig om ze aan te brengen en ze zo natuurlijk mogelijk te laten uitkomen. In deze post ga ik je daarom 10 tips geven hoe je het beste je extensions kunt verzorgen én aanbrengen. 

CLIP-IN HAIR EXTENSIONS

10 TIPS ALS JE HAIR EXTENSIONS DRAAGT

Clip-in Hair extensions zijn eigenlijk kant en klare extensions die je binnen 5 minuutjes kunt aanbrengen.
Zelf vind ik dit de fijnste manier van hair extensions omdat het de haren niet beschadigd en het heel makkelijk is aan te brengen en te verzorgen.
Ooit heb ik eens extensions gehad die met wax zijn aangebracht en dat was echt een drama. Het deed zeer, het werd lelijk omdat ik ermee moest douchen en slapen en dat was dan ook de laatste keer dat ik ‘permanente’ hair extensions heb gebruikt.

Clip-in extensions beschadigen het haar niet en het blijft mooi

Zoals je kunt zien hebben Clip-in Hair extensions, zoals de naam al zegt, clipjes waarmee je het kunt vastmaken aan je eigen haar.
Het aanbrengen van de extensions is dus supermakkelijk.

TIPS OM JE EXTENSIONS TE VERZORGEN EN AAN TE BRENGEN

 1. Ten eerste is het heel belangrijk om de extensions NETJES te bewaren. Na het dragen kun je ze het beste even voorzichtig uitkammen en vervolgens laten hangen aan bijvoorbeeld een kledinghanger. Ook kun je ervoor kiezen om het haar weer in de aankoop verpakking terug te leggen. Zo weet je zeker dat het haar netjes blijft.
 2. Let goed op of je synthetisch haar of echt haar hebt. Synthetisch haar kan vaak niet worden gestyled met een steiltang of krultang. Dat verbrand namelijk als de temperatuur te hoog is. Echt haar kan altijd worden gestyled met een tool. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog is. Zo houd je je extensions het mooist.
 3. Borstel het haar altijd voorzichtig uit en doe dat het liefst met een zachte borstel die bijvoorbeeld zwijnenhaar bevat. Vermijd borstels met ijzeren pinnetjes. Hiervan gaat het haar sneller pluizen.
 4. Was het haar eens in de zoveel tijd. Je kunt je voorstellen dat ook extensions vies worden van omgevingsfactoren zoals rook, autogassen of zelfs huidvet.
  Er bestaat speciale shampoo voor extensions maar je kunt ook een milde shampoo gebruiken zoals een babyshampoo. Na het wassen leg je het haar neer om te drogen. Het liefst ook niet op een kachel.
 5. Heb je heel kort haar? Dan kun je ervoor kiezen om de extensions mooi op maat te laten knippen door de kapper. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld wat laagjes aan te brengen of de extensions wat meer naar je eigen wensen te laten knippen. Hierdoor valt het ook minder op dat je hair extensions draagt.
 6. Wanneer je kort haar hebt is het het mooist als je die scherpe overgang van kort naar lang niet zo goed ziet. Je kunt dan tijdens het aanbrengen van je extensions een soort knotjes aanbrengen op het hoofd. Zie de video van het aanbrengen van de extensions bij korter haar hier.
 7. Wanneer de extensions allemaal zijn aangebracht kun je voor het mooiste resultaat het beste nog even de steiltang of de krultang over je eigen haar én de extensions brengen. Hierdoor valt het eigen haar samen met het valse haar zodat het één geheel lijkt.
 8. Wanneer je heel glad haar hebt dan kunnen de extensions er zomaar uitglijden. Happened to me… Toupeer je haar dan een beetje op de plekjes waar je de clips aan gaat brengen. Zo blijft de clip goed op zijn plek zitten.
 9. Als je het haar veel bewerkt met de steil- of krultang dan kunnen de puntjes van het haar van de extensions wat gaan pluizen. Net als bij je eigen haar. Je kunt dan gerust de pluizige puntjes wat afknippen.
 10. Wanneer de extensions toch wat gaan pluizen dan kun je er gewoon haarproducten in gebruiken. Zelf kies ik vaak voor een lekkere verzorgende olie die zorgt voor glans. Dit breng ik dan aan in de extensions en de pluis is weer weg!

VERKRIJGBAARHEID EXTENSIONS

Ja, je wordt doodgegooid met hair extensions bedrijven. Ook op Ali Express zien we er veel voorbij komen.
Persoonlijk durf ik niet zo goed uit China te bestellen, want je zou zomaar heel lelijk haar kunnen ontvangen.

Een fijne webshop waar je hair extensions kunt bestellen in allerlei kleuren en maten is http://www.oxyextensions.nl. Van donkerzwart tot lichtblond kun je daar krijgen. En als je even niet goed weet wat je moet bestellen dan willen ze je daar ook altijd adviseren. Have fun!

Heb jij wel eens Hair Extensions gedragen?

#adv

May