Stiekem ben ik een beetje verslaafd aan deze gezichtsolie. Deze olie van Kiehl’s ruikt niet alleen vet lekker maar is ook heerlijk op mijn huid. Waarom alleen ’s nachts gebruiken eigenlijk? Ik gebruik hem ook gewoon op mijn no-make-up-days. In dit artikel vind je meer informatie over mijn nummer 1 product van het moment! 

KIEHL'S

Kiehl’s bestaat al 160 jaar (!) en is daarmee dus een oude rot in het vak. Het merk is opgericht door de heer John Kiehl die van oorsprong een apotheek was en een passie had voor plantkunde.
De producten van Kiehl’s staan zelfs in Smithsonian Institute in Washington (hét museum over geschiedenis, kijk de film ‘Night at the Museum’ eens. Hilarisch. Niets te maken met het merk maar ik hou ervan.
Anyway, het merk is dus al jarenlang een begrip en was niet zomaar even een dingetje dat weer voorbij is gevlogen. Vandaag de dag is het merk namelijk te koop in de Bijenkorf en ja, dan ben je best een naam.
Kiehl’s doet in principe niet aan dierproeven, tenzij het verplicht is door wet. Echt dierproefvrij kan ik het merk dus niet noemen maar ze doen hun best 🙂

MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

Let’s go naar de review. De Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate is kort gezegd een herstellende nachtverzorging in de vorm van een natuurlijk concentraat. Het flesje is verkrijgbaar in drie verschillende maten. 15ml voor €25, 30ml voor €43 en 50ml voor €64. Het flesje in deze review bevat 30ml en hier kan je (schat ik) 3 tot 4 maanden mee door.
Het concentraat is voor 99,8% natuurlijk, bevat geen parabenen en ook geen parfum. Dat is fijn want dat zijn dingen waar de huid eigenlijk niet zo van houdt.
Dit concentraat wordt door Kiehl’s ook wel een elixir genoemd en is op basis van planten gemaakt. Het werkt de hele nacht om de huid te redeneren, te repareren en te herstellen. Met als resultaat dat de huid er ’s morgens jonger uitziet.

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE
KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

Het flesje vind ik al heel mooi. Een donkerblauw donker flesje met gouden letters wat me een beetje doet denken aan een toverdrankje. Wat ik écht heel erg fijn vind is het pipetje. Ik hou sowieso van pipetjes maar deze is wel heel fijn in gebruik. Want in plaats van een ballonnetje waarin je moet knijpen zit er een druk knopje waarmee je de olie opzuigt en weer vrij laat op je handen. Ideaal!
De vloeistof is echt een olie zoals ik die ken van gezichtsoliën. Vroeger dacht ik altijd dat olie funest was voor mijn huid. Ja babyolie en motorolie wellicht, maar face oliën niet. Daar kwam ik enige jaren geleden achter.
Ook voor de vette en gecombineerde huid kan een olie juist heel goed werken. ’s Nachts dan. Ik breng namelijk nooit olie aan vóór mijn make-up want dan glijdt alles er zo af en glim ik de hele dag door.

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE
KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

De geur van de olie is heerlijk. Ik ruik de lavendel overduidelijk en omdat er geen parfum is toegevoegd aan de olie kan ik ervan uitgaan dat het natuurlijke lavendel extracten zijn die in de olie zijn verwerkt.
Vooral voor ’s nachts is die geur lekker, want lavendel kalmeert en ontspant ook. Dus helpt het waarschijnlijk óók voor een betere nachtrust.
Sorry ik ben echt lyrisch over deze olie. Ik vind hem echt heel fijn (met mijn gecombineerde huid) om ’s nachts te gebruiken (en nee ik krijg echt niet betaald om dit te zeggen). Ook gebruik ik hem vaak overdag als ik geen make-up draag omdat ik het heel fijn vind!

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Kiehl’s is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kun je alles ook lekker ruiken en voelen. Maar als er geen Bijenkorf bij jou in de buurt zit (wat bij mij het geval is en ik het alleen wil combineren met een bezoek Amsterdam) dan kun je de Kiehl’s producten ook aanschaffen bij de officiële webshop van Kiehl’s.
De Midnight Recovery Concentrate staat momenteel in de schijnwerpers dus is al op de homepagina te vinden!

Welk product van Kiehl’s raad je mij aan?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May