Ik verf om de haverklap mijn haren. En dat is slecht, heel slecht. Ik wil daarom ook zo min mogelijk chemische producten gebruiken zodat mijn haar kan herstellen. Ik kwam het Lush Haarmasker tegen en daar was ik dus heel nieuwsgierig naar! Speciaal voor droog en pluizig haar. Let’s see!

LUSH

LUSH HAARMASKER: JASMINE & HENNA

Lush is een van oorsprong Brits bedrijf dat in de jaren zo groot is geworden dat vrijwel iedereen dit merk wel kent. Het is dan ook een uniek merk. Het maakt haar producten helemaal handgemaakt met alleen maar verse en natuurlijke ingrediënten. Ze gebruiken dus absoluut geen chemische ingrediënten, parabenen en de rest van alle ingrediënten die gewoon eigenlijk niet thuis horen in producten die je gebruikt voor de huid.
Ook zijn ze altijd dierproefvrij en zijn ze op social media vooral bekend van de ‘bathbombs’. Ik heb geen bad, mega jammer.
Meer artikels over Lush producten kun je hier vinden.

JASMINE & HENNA FLUFF-EASE

LUSH HAARMASKER: JASMINE & HENNA

De Jasmine & Henna Fluff-Ease is een haarmasker dat vol verzorgende en versterkende ingrediënten zit. Olijf-, Hennep- en Soja-olie maken het haar weer sterker en gaan het breken tegen.Tegelijkertijd zorgt de Paranoten-olie voor voor vocht, gewicht en glans in het haar.
De Henna infusie klinkt misschien wat verwarrend, want Henna geeft normaal gesproken kleur. Dat gebeurt niet hoor! Het zorgt er juist voor dat je haar meer glans en body krijgt. De Jasmijn is echt bedoelt voor de geur.

INGREDIËNTEN

LUSH HAARMASKER: JASMINE & HENNA
 • Rode Henna-infusie (Lawsonia inermis)
 • Water (aqua)
 • Cetearyl Alcohol en Sodium Lauryl Sulfaat
 • Biologische Extra Virgin Olijfolie (Olea europaea)
 • Ylang Ylang-olie (Cananga odorata)
 • Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum)
 • Tarwekiemolie (Triticum vulgare)
 • Biologische Jojoba-olie
 • Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis)
 • Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera)
 • Biologische Hennepolie
 • Soja-olie (Glycine soja)
 • Castorolie (Ricinus communis
 • *Benzyl Salicylate
 • *Benzyl Benzoaat
 • *Farnesol
 • *Eugenol
 • *Limonene
 • Cinnamal Alcohol
 • Geraniol (Geraniol)
 • *Linalool
 • Hydroxycitronellal
 • Alpha-Isomethyl Ionone
 • Benzyl Alcohol
 • Isoeugenol
 • Methylparabeen
 • Propylparabeen
LUSH HAARMASKER: JASMINE & HENNA
LUSH HAARMASKER: JASMINE & HENNA

Ik was dus ontzettend benieuwd, want mijn haar kan zeker wel een oppepper gebruiken. Ten eerste vind ik de geur heel fijn. Ik hou wel van Jasmijn, een beetje dat oriëntaalse. Ik doe er ook lekker veel van in mijn haar, vooral in de punten.
Het is de bedoeling dat je het 15 tot 20 minuten laten intrekken, maar ik laat het lekker de hele nacht intrekken. Dat doe ik altijd met maskertjes, handdoekje eroverheen en slapen. Heeft het alle tijd.
Vervolgens was ik het de volgende dag uit met een shampoo. Wat ik merk is dat de geur blijft ruiken! Zelfs na het wassen met shampoo. Lekker! Ook merk ik inderdaad wat minder pluis. Zeker in de punten van mijn haar die lekker droog zijn normaal gesproken. Het maakt mijn haar niet zozeer zachter maar wel gladder en glanzender. Zeker een masker dat vaker gebruikt gaat worden!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Natuurlijk zijn de Lush producten te koop via de webshop van Lush. Dit product is een limited edition van de valentijnseditie, dus zal er niet het hele jaar op blijven staan. Mocht je hem willen dan zou ik hem voor Valentijnsdag vragen of gewoon zelf kopen.
Ook zijn de producten van Lush natuurlijk te bekijken, te voelen en te ruiken in de Lush winkels. De dichtstbijzijnde winkel kun je ook vinden op de website.

Prijs:
Lush Jasmine & Henna Fluff-Ease €22.35 (220 gram)

Gebruik jij vaak haarmaskers?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May