Dat een primer onder je make-up belangrijk is dat weten we allemaal wel. Maar wist je ook dat er heel veel verschillende primers bestaan? Vandaag laat ik de Clarins SOS primer green zien. Speciaal voor de rode huid of de huid met rode vlekjes. Werkt het?

CLARINS

Clarins SOS primer voor de rode huid

Clarins is een heerlijk merk dat van oorsprong uit Frankrijk komt. Het staat bekend om een luxueus en high-end merk dat huidverzorging, make-up en parfum ontwikkeld.
Clarins is een familie bedrijf (zo leuk altijd om te horen) en werd in 1954 opgericht door de student Jacques Courtin-Clarins. Nog niet eens zo heel lang geleden is deze meneer overleden, in 2007 namelijk. Zijn zoon Christian Courtin-Clarins heeft het stokje overgenomen waardoor het merk precies hetzelfde blijft zoals zijn vader dat zou willen. Luxe, kwaliteit en exclusiviteit.
Clarins staat er bekend om dat de producten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals planten. Daardoor zullen de producten dus nooit zorgen voor een geïrriteerde huid of allergieën. Zelfs de meest gevoelige huid vind Clarins fijn!
Benieuwd naar eerdere reviews/video’s over de producten van het merk? Die vind je hier.

SOS PRIMER GREEN

Clarins SOS primer voor de rode huid

De Clarins SOS Primers zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en dus goed voor zes verschillende huid-typen/problemen.
Zelf heb ik last van wat roodheid in de huid dus ik koos voor de groene variant. Deze primer is namelijk een kleurcorrigerende primer volgens de principes van de kleurtheorie.
De textuur is licht en de primer bevat géén olie dat dus samensmelt met de huid. Verder hydrateert het ook de huid en beschermt het de huid tegen externe factoren.

Clarins SOS primer voor de rode huid
Clarins SOS primer voor de rode huid

Ten eerste het uiterlijk. Dit is namelijk iets anders dan ik van Clarins gewend ben. Het doosje ziet er in principe hetzelfde uit. Maar de tube heeft een lekker frisse en jonge uitstraling. De mintgroene kleur geeft me meteen een vrolijk gevoel. Ik hou van pastel kleurtjes namelijk.
De primer zit in een tube in plaats van een flesje of een pot, ik vind dat eigenlijk best handig. Hierdoor is het ook makkelijk mee te nemen en makkelijk te doseren wanneer je het aanbrengt.
Ik breng de primer niet over mijn hele gezicht aan maar vooral op de gedeelten waar het rood is. Dus op mijn wangen, kin, naast de neus en wat op mijn voorhoofd. Het voelt prettig aan en geeft me niet het gevoel dat het mijn huid verstopt. Het voelt eerder aan als een soort serum.
Het vermindert echt meteen de roodheid in mijn huid. Het werkt echt supergoed! Ook wanneer ik erna make-up over aanbreng dan voelt mijn huid nog prima aan en blijft de roodheid weg!

BEFORE

Clarins SOS primer voor de rode huid

AFTER

Clarins SOS primer voor de rode huid

Op de foto’s zie je meteen al het verschil. Ik heb verder niets gebruikt aan producten en de foto’s zijn een minuut achter elkaar genomen in hetzelfde licht en zonder filters. What you see is what you get. Je ziet dat het niet alleen de roodheid aanpakt, maar ook mijn huid wat egaler en frisser qua uitstraling maakt. Je kunt er dus ook voor kiezen om de primer op zich te gebruiken zonder make-up eroverheen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Clarins SOS primer voor de rode huid

Clarins is te koop bij verschillende parfumerieën. Zo kun je de producten bij Douglas, Ici Paris XL en Mooi Parfumerie vinden.

Prijs:
Clarins SOS Primer Green €35.71

Gebruik jij een primer vóór je make-up? Zo ja, wat voor een primer?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May