Als je mij kent dan weet je dat ik gek ben op gezichtsmaskers. Ik gebruik bijna iedere avond wel een maskertje. De allernieuwste maskers van Lush zijn de Jelly Maskers, en ik vond ze er zo leuk uitzien dat ik ze moest proberen. Ik koos voor de mintgroene Birth of Venus. Benieuwd? De rest lees je in dit artikel!

LUSH

Jelly mask van Lush

Lush is een van oorsprong Brits bedrijf dat in de jaren zo groot is geworden dat vrijwel iedereen dit merk wel kent. Het is dan ook een uniek merk. Het maakt haar producten helemaal handgemaakt met alleen maar verse en natuurlijke ingrediënten. Ze gebruiken dus absoluut geen chemische ingrediënten, parabenen en de rest van alle ingrediënten die gewoon eigenlijk niet thuis horen in producten die je gebruikt voor de huid.
Ook zijn ze altijd dierproefvrij en zijn ze op social media vooral bekend van de ‘bathbombs’. Ik heb geen bad, mega jammer.
Meer artikels over Lush producten kun je hier vinden.

THE BIRTH OF VENUS

Jelly mask van Lush

LUSH JELLY MASKER

De Jelly Masks zijn de nieuwste maskers van Lush en ze zijn zó awesome. Ze zijn in verschillende geuren verkrijgbaar en ze doen ook allemaal weer wat anders. Ik koos voor The Birth of Venus Jelly Mask met de mintgroene kleur.
Dit masker bevat vers zeewater dat de huid verfrist, lavendel dat uiteraard kalmeert en roos absolue dat de huid in balans brengt. Verder vind je carrageen zeewiergel dat verzachtend werkt.

INGREDIËNTEN

Jelly mask van Lush
 • Verse Rozenblaadjesinfusie
 • Kaoline (Kaolin)
 • Glycerine
 • Propyleen Glycol
 • Vers Zeewater (Aqua)
 • Talc
 • Carrageenextract
 • Lavendel Absolue (Lavandula angustifolia)
 • Blauwe Kamille-olie (Chamomilla recutita)
 • Olibanumolie (Boswellia carterii)
 • Mirre Resinoïd (Commiphora myrrha)
 • *Linalool
 • Parfum
 • Kleurstof 42090
Jelly mask van Lush
Jelly mask van Lush

Het Jelly Masker is iets wat ik nog niet eerder heb geprobeerd. Het hele concept zelfs. Het is namelijk een soort drilpudding maar dan om op je gezicht te doen.
Je pakt een stukje van de Jelly en dit wrijf je totdat het een soort pasta is geworden. Vervolgens breng je het aan over je gezicht.

Jelly mask van Lush
Jelly mask van Lush

Wat je ziet is dat de jelly inderdaad van een vaste vorm naar een pasta verandert. Er kunnen wat stukjes jelly-achtig blijven maar dat geeft niet. Het ruikt in ieder geval heerlijk, ik ruik vooral de lavendel volgens mij.
Je kunt heel veel aanbrengen maar dat doe ik niet, ik doe liever zuinig ;-).
Ik laat het een minuut of 15 op mijn gezicht zitten en merk dat het wat droog wordt. Niet zoals een modder/klei masker maar gewoon droog. Vervolgens was ik het eraf met warm water. Ik moet zeggen dat mijn huid écht mega zacht voelt na het afspoelen. No kidding. Niet zozeer heel gehydrateerd of gescrubd -zacht maar echt zacht qua gevoel. Lekker wel! Ik vind het het lekkerst om dit in de avond te gebruiken zodat ik erna een lekkere verzorgende olie of serum kan aanbrengen.

Lush jelly masker

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Natuurlijk zijn de Lush producten te koop via de webshop van Lush. Het is een blijvend product in de collectie. YAY!
Ook zijn de producten van Lush natuurlijk te bekijken, te voelen en te ruiken in de Lush winkels. De dichtstbijzijnde winkel kun je ook vinden op de website.

Prijs:
Lush The Birth of Venus Jelly Mask €10,50

Heb jij de Jelly Masks van Lush al gespot?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May