Je favoriete make-up merk NYX Professional Make-up heeft uiteraard ook weer een nieuwe collectie uitgebracht. Naast de ‘Love You so Mochi’ goodies die je hebt gezien, hebben ze ook weer fijne musthaves het komende jaar. In dit artikel vind je er alles over inclusief swatches!

NYX PROFESSIONAL MAKE-UP

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Ja, wie kent het niet. NYX Professional Make-up is inmiddels een begrip in Nederland. Een make-up merk dat toch heel vriendelijk voor je portemonnee is maar aan de andere kant ook gewoon alles heeft én van goede kwaliteit is. Ik vind het een heel fijn merk en heb inmiddels al een heleboel make-uppies hiervan. Je vind tegenwoordig ook NYX winkels in Amsterdam en Rotterdam én kun je alles online vinden bij Douglas (op de nieuwste collecties na, daar moet je altijd eventjes op wachten bij Douglas).
Benieuwd naar andere NYX artikels? Die vind je hier.

CREAM CONTOUR PALETTE

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Het NYX Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette zit in een nieuw jasje en heeft nu een wit uiterlijk. He palette bevat acht verschillende kleuren. Je kunt dus perfect contouren met dit palette. Handig is ook dat de pans uitneembaar zijn. Als je een kleur dus vaker gebruikt en het is op, dan hoef je niet een heel nieuw palette te kopen maar gewoon een pan.

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Het palette is in verschillende tinten te krijgen, van licht naar donker en bevat vier contour kleuren en vier highlight kleuren. Eén highlighter bevat ook een shimmer.
Persoonlijk vind ik dit één van de fijnste cream contour palettes. De creams blenden namelijk heel fijn zodat je het ook prima als beginner kunt gebruiken én als pro. De roze en gele highlight kleur zijn perfect voor bijvoorbeeld onder de ogen. Dit is mijn aanrader als je een cream contour palette zoekt!

FOUNDATION

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

De Total Control Drop Foundation is een favoriet van veel vloggers en bloggers. De foundation geeft namelijk een hoge dekking en voelt fluweel zacht aan. Je kunt de foundation naturel aanbrengen en de dekking verhogen door de foundation op te bouwen. Je krijgt geen cakey-effect omdat de foundation mega vloeibaar en dun is.

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Zoals je op de foto kunt zien is de dekking echt super! Mocht je een droge huid hebben dan adviseer ik wel een goed hydraterende crème of primer aan te brengen want het kan wat droog voelen na een tijdje. Voor een gecombineerde of vette huid is het prima.
Ik vind het pipet systeem ook heel fijn en breng de foundation het liefst aan met een beautyblender. Even vochtig maken, een paar drupjes op de blender en aanbrengen over het gezicht. Ook voor mij een favoriete én budget foundation die niet mag ontbreken in jouw make-up stash.

PIGMENT PRIMER

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Nieuw is de Pigment Primer. Als je bekend bent met NYX make-up dan ben je bekend met de pigmenten. Die zijn namelijk AWESOME. Met de pigment primer worden de pigmenten nog mooier qua kleur, brengen ze fijner aan én blijven ze langer zitten. Het voorkomt bovendien ook het creasen in je lijntjes.

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Ik was blij dat ik deze primer zag. Ik heb namelijk een heleboel NYX pigmentjes en met de primer zijn ze inderdaad mooier! Ik laat dat in het volgende kopje zien (met en zonder primer).
Je hebt maar weinig nodig en brengt het aan op je ooglid, of waar je de pigmenten wil aanbrengen. Vervolgens breng je met een kwastje het pigment poeder aan en tada! Flawless.

SHIMMER PIGMENT

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Naast de gewone pigmentjes zijn er nu ook de nieuwe Shimmer Down Pigments. In zes verschillende tinten te koop. Dit is de Nude. Uiteraard mijn favoriet.
Je kunt ze gebruiken in combinatie met je reguliere oogschaduw of met de pigmenten. Het geeft je ogen net die extra shimmer en sparkle.

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Op de swatch foto zie je duidelijk verschil. Links is zonder primer aangebracht en rechts met. Je ziet dat kleur veel intenser naar boven komt. Dit geldt natuurlijk dus ook voor de pigmenten (zeker met de felle kleurtjes!).
De shimmer pigmenten vind ik ZO mooi. Je kunt er echt eindeloos lookjes mee maken en denk aan de zomer als je lekker bronzy bent. Wauw…

EYELINER

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

De Strictly Vinyl Eyeliner is ook nieuw en is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Dit is de kleur ‘Extra’ en is diep paars. Wat is nu precies dan nieuw? Deze eyeliner heeft een high shine waardoor het een soort eyeliner gloss is maar wel met een diepe pigmentatie. Nice!

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Perfect voor de edgy babes. Je moet wel een beetje handig zijn met eyeliners als je deze wil gebruiken, maar als je dat bent dan rock je de eyeliner sowieso!
Heel tof om een glanzende eyeliner te gebruiken, want het valt lekker op! Zeker in de nieuwe toffe kleuren. Blijft trouwens ook prima zitten!

HOLOGRAPHIC EYELINERS

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Als er íets hip is, dan is het wel holographic make-up. NYX heeft nu de Holographic Halo Cream Eyeliner in vijf kleuren. Dit zijn de Palisade Paradise (de roségoud-kleurige) en de Killing It (de mintkleurige).
Dit had voor mij een heel hoog hebben-gehalte. Het zegt namelijk vooral UNICORN!

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Je kunt twee dingen doen. Je kunt het gebruiken als een eyeliner door het met een eyeliner kwastje lekker strak te zetten op je ooglid. Maar je kunt het ook gebruiken als een holographic eyeshadow door het te blenden op het ooglid. Beide vind ik een goed plan.
Ze zijn goed gepigmenteerd en je kunt het best hebben hoor, promised!

CHROME LIPGLOSS

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Weer zo een heerlijk holo/chrome product. De Duo Chrome Lip Gloss (yes, lipgloss is weer helemaal terug) is verkrijgbaar in 10 kleuren en dit zijn de Foam Party (de mintgroene) en de FairPlay (de orangy toned).
De lipgloss geeft een hoogglans finish met een 3d effect. Je kunt ze overigens op zich gebruiken maar ook over een andere lipstick voor een mooi effect.

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

Ik ben vooral fan van de FairPlay kleur. Hoewel ik de Foam Party geweldig vind, maar waarschijnlijk minder vaak zal en kan dragen.
De lipgloss shinet inderdaad lekker goed en heeft geen plakkerig gevoel. Niet mijn favoriet (ik ga sneller voor een matte kleur) maar voor de afwisseling leuk.

CONTOUR POTLOOD

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

Nog één van mijn paradepaardjes. Ik gebruik dit namelijk heel veel sinds ik hem heb. Het is de Micro-Contour Duo Pencil en is ideaal om bijvoorbeeld de neus, lippen of brows te contouren. Het potlood is in vier verschillende tinten te koop, dus voor alle huidtinten is er wel een variant.

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR
HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER CONTOUR

In principe kun je dit potlood gebruiken voor al je contour werk maar ik gebruik hem het liefst voor mijn neus. Het is namelijk best moeilijk om je neus goed te contouren en dit potlood maakt het voor mij veel makkelijker. Op de achterkant van de verpakking zie je precies hoe je dat moet doen.
Het blend ook echt heel fijn uit waardoor je geen harde lijnen overhoudt maar een mooie subtiele contour op je neusje 😉

VERKRIJGBAARHEID

HAPPY VALENTINES! DE NYX NIEUWE COLLECTIE VIND JE HIER

NYX is natuurlijk verkrijgbaar bij de NYX stores die onder andere in Amsterdam (kalverstraat) en Rotterdam zitten. Ook is het merk verkrijgbaar bij Douglas, maar deze collectie is daar nog niet te vinden.
Voor de nieuwe collectie moet je dus echt eventjes naar de NYX store gaan!
De prijzen weet ik daarom ook niet, aangezien NYX geen Nederlandse website heeft. Wel kan ik je vertellen dat ze niet mega duur zijn. Als je NYX kent dan weet je dat het altijd heel betaalbaar is.

Uiteraard gaan jullie deze producten nog terugzien op mijn Instagram in make-up looks.

Welke producten ga jij scoren?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May