De Midnight Recovery collectie van Kiehls kwam al eerder voorbij. Nu test ik de cleansing oil uit van deze range. Een product die de huid kalmeert en herstelt. Ik hou stiekem toch ook wel van lekkere geurtjes en ervaringen, dus wat vind ik ervan?

KIEHLS

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

Kiehl’s bestaat al 160 jaar (!) en is daarmee dus een oude rot in het vak. Het merk is opgericht door de heer John Kiehl die van oorsprong een apotheek was en een passie had voor plantkunde.
De producten van Kiehl’s staan zelfs in Smithsonian Institute in Washington (hét museum over geschiedenis, kijk de film ‘Night at the Museum’ eens. Hilarisch. Niets te maken met het merk maar ik hou ervan.
Anyway, het merk is dus al jarenlang een begrip en was niet zomaar even een dingetje dat weer voorbij is gevlogen. Vandaag de dag is het merk namelijk te koop in de Bijenkorf en ja, dan ben je best een naam.
Eerdere artikels over het merk kun je hier vinden!

CLEANSING OIL

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

Het reinigen van je gezicht is dé basis voor een mooie huid én een mooie make-up look. Zelf vind ik het daarom ook prettig als dit ritueel een soort van ervaring is waar je van kan genieten. Want het moet toch gebeuren.
Deze Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil is mijn nieuwe holy grail voor in de avond.
Het wordt omschreven als een reinigende, lichtgewicht essentiële olie die in combinatie met water verandert in een reinigende melk.
De olie is zacht voor de huid en reinigt diep (ook je make-up) zonder de huid uit te drogen.
De reiniging is niet comedogeen en verrijkt met een mengsel van pure plantaardige oliën, waaronder squalaan, teunisbloemolie en lavendelolie. De reiniger bevat géén zeep, geen sulfaten en geen minerale olie.

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE
KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

Zoals de omschrijving al aangeeft is het in eerste instantie een olie. Ik gebruik twee pompjes en breng het aan over mijn hele gezicht. Ik masseer het overal een beetje in en dat is best lekker want het ruikt heerlijk naar lavendel, dus voelt het meteen ontspannend aan.
Vervolgens maak ik mijn handen nat en masseer nog eens overal over mijn gezicht. De olie verandert inderdaad in een soort melk en wordt ook wittig van kleur. Bij het afspoelen van mijn gezicht zie ik in de wasbak al mijn make-up ook meegaan.
Als ik erna met een wattenschijfje over mijn gezicht ga is de make-up ook echt allemaal weg, zelfs de longwear producten zoals lipstick verwijdert deze cleanser.
Wat ik vooral heel fijn vind is dat er na afloop een soort laagje over mijn huid lijkt te liggen, zoals een moisturizer. Het droog inderdaad helemaal niet uit.
Om deze reden gebruik ik de cleanser ook het liefst ’s avonds omdat ik dan toch geen make-up hoef te dragen.
Mijn ervaring is dus heerlijk, ik moet zeggen dat deze lijn van Kiehls mijn favoriet is. Qua geur en ook qua texturen!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

KIEHL'S POPULAIRSTE ITEM: MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

Kiehl’s is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kun je alles ook lekker ruiken en voelen. Maar als er geen Bijenkorf bij jou in de buurt zit (wat bij mij het geval is en ik het alleen wil combineren met een bezoek Amsterdam) dan kun je de Kiehl’s producten ook aanschaffen bij de officiële webshop van Kiehl’s.

Prijs:

  • Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil €32,50 (175ml)

Heb jij de Kiehls Midnight Recovery lijn al eens geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May