Deze Dermalogica Calming producten zijn gloedje nieuw en heb je misschien nog niet eerder gezien. Ik heb ze natuurlijk uitgeprobeerd, want Dermalogica is een heerlijk merk dat superfijn is voor je huid. En ik hou van kalmerende producten, dus dat moet goed zijn toch? Lees je mee?

DERMALOGICA

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

Dermalogica ontstond al in 1986 en is dus net één jaartje jonger dan ik. De oprichtster had vooral een gezonde huid voor ogen en niet persé de ‘beauty’ kant van huidverzorging. De producten mochten alleen worden verkocht bij gecertificeerde schoonheidssalons en ze zorgde ervoor dat alle  gangbare irriterende ingredienten weg werden gelaten uit de producten.

De verkoop in China is gestopt omdat ze niet op dieren willen testen! Yay!

Het is geen ‘schattig, mooi of luxueus’ merk maar een no-nonsense merk dat zich volledig richt op de gezonde huid. De producten bevatten daarom geen minerale oliën, lanoline, chemische kleur- en geurstoffen. En wat ik zelf echt supertof van het merk vind is dat ze hun verkoop in China hebben stop gezet sinds deze bij wet verplicht zijn om op dieren te testen. GO Dermalogica. Hier heb ik echt mega veel respect voor! Diervriendelijk all the way dus! Ook staan zij op de animal friendly lijst van PETA en Proefdier vrij!
Meer reviews over de producten van Dermalogica vind je hier.

DERMALOGICA ULTRA CALMING

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

De UltraCalming lijn van Dermalogica heeft twee super nieuwe producten en is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huidjes. Zelf heb ik geen gevoelige huid maar kan ik wel genieten van kalmerende producten. Het helpt namelijk ook om pukkeltjes te voorkomen en rode vlekken te verminderen.
Het zijn de Booster en de Gel, twee huidverzorgingsproducten die je gebruikt ná het reinigen.

CALM WATER GEL

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

De Calm Water Gel wordt omschreven als een lichtgewicht water-gel moisturizer en kun je dus overdag en ’s nachts gebruiken voor je dagcrème.
De gel verandert op je huid in een voedende fluïde waardoor het voelt alsof je niets draagt maar toch een soort laagje op de huid legt die het beschermt tegen bijvoorbeeld milieu invloeden en andere omgevingsfactoren.
Het hydrateert de droge en geïrriteerde huid, het verzacht en kalmeert en het gaat vochtverlies van de huid tegen.

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING
KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

Deze gel is iets wat ik nog niet eerder zo heb ervaren. Ik vind het namelijk best bijzonder. Het is echt een gel als het uit de tube komt, zoals je ziet op bovenstaande foto. Maar het verandert inderdaad in een soort vloeibaar-achtige lichte crème. Ik kan het niet goed omschrijven. Maar het voelt in ieder geval heel fijn. Ik gebruik deze dus ’s morgens én ’s avonds onder mijn reguliere verzorging.
De geur is trouwens heerlijk, ik ruik een beetje lavendel en dat klopt want er zitten natuurlijke essentiële oliën van lavendel in. Heerlijk!
Let trouwens op, voordat je het aanbrengt moet je het even in je handen wrijven. Op deze manier activeer je de gel.

BOOSTER

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

Het is een klein flesje, de Barrier Defense Booster, maar het is dan ook geconcentreerd. Het verzacht, hydrateert en voedt de huid. Je kunt het direct aanbrengen op de huid of mengen met je moisturizer of dagcrème.
De booster versterkt de huidbarrière en beschermt de huid tegen toekomstige irritatie. Het werkt dus vooral preventief.

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING
KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

Ik ben echt MEGA fan van het product maar iets minder van de verpakking. Ik vind het namelijk een beetje irritant om de hele tijd te schudden om er wat druppeltjes uit te krijgen. Ik ben ook een ongeduldige tante, daar ligt het vast aan. Maar ik had liever een pipetje of iets dergelijks gezien.
Je hebt overigens maar heel weinig nodig omdat het een booster is, dus een paar druppeltjes zijn wel al genoeg.
Ik verwachtte een soort serum of water-achtige substantie maar het is meer een olie qua textuur. En raad eens wie er vet fan is van olie op het gezicht? Yes, me! Ik gebruik de booster daarom het liefst op zich in de avond. Maar je kunt er ook voor kiezen om het dus te mixen met je crème. Je hoeft niet bang te zijn dat je een vette huid krijgt, want die paar druppeltjes door je dagcrème geven je huid meer een gehydrateerd gevoel.
Ik vind dit écht een super product (op de verpakking na) en ik gebruik dit nu en blijf dit ook absoluut gebruiken.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

KALMEER DE HUID MET DERMALOGICA CALMING

De producten van Dermalogica zijn te koop bij de Bijenkorf en natuurlijk via de webshop van Dermalogica zelf.

Prijzen:

  • Dermalogica – Calm Water Gel €63,90 (50ml)
  • Dermalogica – Barrier Defense Booster €89,90 (30ml)

Heb jij snel last van een geïrriteerde huid?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May