Voor het eerst op mijn blog. Een artikel over de intieme verzorging. Want dit hoort in principe ook bij beauty toch? Sass is een merk dat een hele range heeft om jouw regionen daar beneden lekker fris te houden. Zoals onder andere een anti-dryness gel, een cleanser en een spray. Lees je mee?

WE ARE SASS

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Sass is een van oorsprong Engels merk dat zorgt voor je vagina. Kort gezegd dus. Zo hebben ze allerlei producten ontwikkeld die ervoor zorgen dat je intieme zone fris blijft en houdt de pH waarde ook op peil.
Persoonlijk gebruik ik wel intieme verzorging, sommige mensen denken dat het slecht is voor je vagina maar ik gebruik het al jaren en voel me er prettig bij. De producten die speciaal voor de vagina zijn gemaakt verstoren namelijk niet de pH waarde en geven je gewoon een frisser gevoel.
De verpakkingen vind ik ten eerste al cute en ook ben ik heel blij met hun cruelty-free beleid. Geen dierproeven dus!

CLEANSER

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Ik begin met de Purifying Cleanser. Zoals de naam al geeft is het een reiniging voor daar beneden. Het is een reiniger die pH gebalanceerd is en bevat prebiotische technologie. Dit houdt in dat de goede bacteriën niet dood worden gemaakt, maar de slechte wel. Hierdoor voorkom je dus nare geurtjes en enge schimmeltjes.

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING
SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

De cleanser ruikt ten eerste erg lekker. Niet overheersend en het heeft ook geen parfum geur. Maar gewoon lekker fris. Let op: De cleanser is niet voor inwendig gebruik bedoeld maar echt om het aan de buitenkant lekker fris te maken.

SCHEERGEL

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Natuurlijk hoort er ook een Shaving Gel – Smooth Me in het assortiment. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak gewoon bodywash gebruik om mij daar beneden te scheren, maar dat moet ik dus eigenlijk niet doen. Deze scheer gel is namelijk wél pH gebalanceerd en helpt om ingegroeide haren te voorkomen.

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING
SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Het is inderdaad dus echt een gel. Het heeft overigens dezelfde geur als de cleanser (net zoals ieder product) en schuimt niet. Wat toch even wennen is. Ik moet zeggen dat het op zich wel fijn scheert en ik ben vooral erg blij dat het ingegroeide haartjes voorkomt. We hebben namelijk allemaal wel eens last van scheerbultjes, niet heel charmant!

SERUM

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Dit vind ik echt superleuk! Het is de Intimate Perfect Skin Concentrate en is speciaal bedoeld om aan te brengen op de huid na het scheren.
Het verzacht en hydrateert de huid en zorgt ervoor dat er geen ingegroeide haartjes meer komen én het vermindert je haargroei! Halleluja!

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING
SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Dit voelt en ziet er inderdaad uit als een serum. Het is een transparante gel die redelijk dun is zodat het fijn aanbrengt op de intieme parts. Ook trekt het snel in en ruikt het lekker fris. Ik ben heel erg benieuwd of het ook echt mijn haargroei vermindert. Maar het verminderen van ingegroeide haartjes en dus rode bultjes vind ik allang superfijn.

SPRAY

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Ben je onderweg, heb je een date, ga je onverwachts stoute dingen doen of wil je gewoon even een touch-up daar beneden. Dan is er de Refresh me – Refreshing Mist. Denk een verfrissende face mist maar dan tussen je benen.
De spray neutraliseert en voorkomt nare geurtjes en is helemaal gynaecologisch goedgekeurd.

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING
SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Ook dit vind ik een fijn product. Handig formaatje voor in mijn tas en soms vind ik het wel fijn om mezelf op te frissen. Bijvoorbeeld na het toiletbezoek of tijdens de periode van de maand.
Het geeft gewoon net even dat frisse gevoel en ik moet zeggen dat ik hem regelmatig gebruik.

DRYNESS GEL

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

De Rejuvenate me – Dryness Gel is een product dat ik echt nog nooit eerder had gezien. Maar een uitkomst kan zijn voor een hele hoop vrouwen. Het geeft namelijk hydratatie en ontspanning aan de binnenkant van je vagina. Het is dus in principe een moisturizer voor je poes.

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING
SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Nu moet ik toegeven dat ik niet vaak last heb van een droge huid daar beneden. Alleen als ik iets te lang of te vaak heb gestoeid met de man des huizes zeg maar. Jeetje wat kan ik dit allemaal correct hè? Haha.
Maar ik weet dat het een veelvoorkomend probleem is bij vrouwen. En ik denk dat hoe ouder je wordt, hoe meer je hier last van krijgt. Het is een gel die lekker fris ruikt en de huid hydrateert.
Fijn dus als je hier last van hebt (want dat is heel vervelend, dat weet ik!).

DOEKJES

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

Tot slot vinden we nog de Intimate Refreshing Wipes in het assortiment. Dit heeft denk ik weinig uitleg nodig. Het zijn vochtige doekjes die pH neutraal zijn en je kunt gebruiken om jezelf tussendoor even op te frissen.
Ook handig dus om mee te nemen in je tas (als je single en wild bent is dit een MUST), als je die wild bent of een vriend/man hebt is dit een luxe. Het is namelijk best fijn hoor om jezelf af en toe even op te frissen daar beneden!

VERKRIJGBAARHEID

SASS KUT PRODUCTEN OFTEWEL INTIEME VERZORGING

De producten van Sass zijn verkrijgbaar via de webshop van We Are SASS. De producten komen uit de UK dus je moet wel rekening houden met een levertijd van ongeveer een week.
Verder zijn de producten echt heel betaalbaar, denk aan ongeveer €7 als gemiddelde prijs. Wil je meer informatie over het merk of de producten dan kun je die ook opzoeken op de website hierboven!

Gebruik jij intieme verzorgingsproducten?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May