Heb je al eens gehoord van een Skin DNA test? Van jouw DNA wordt een persoonlijke huid analyse gemaakt en advies gegeven over de ingrediënten die jij het beste kan gebruiken in je huidverzorgingsproducten. MEGA handig! Want accurater kun je het niet hebben. Ik leverde mijn DNA in en ontving de analyse. Benieuwd? Lees dan het artikel!

DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA

Skin DNA

Skin DNA is een genetische test die inzicht geeft in de risicofactoren van vijf categorieën in huidveroudering. Op basis van je eigen DNA. Persoonlijker kun je het niet krijgen. Helemaal gericht op jouw genen en DNA.
Na het inleveren van jouw DNA krijg je een rapport waar je jouw percentage van de risicofactoren kunt zien in vergelijking met de gemiddelde score. En dat is niet alles want je krijg ook advies hoe je jouw risico kunt verminderen en met welke ingrediënten of supplementen, ook vind je huidbehandelingen die geschikt zijn voor jouw huidtype. Het bedrijf verkoopt verder geen huidverzorging of levert geen behandelingen dus het is echt een onafhankelijk advies.

STAP 1: HET VERZAMELEN VAN JE DNA

DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA

In het pakketje vind je een stokje, een stoffen ‘swap’ dingetje (geen idee hoe je dit noemt) en een formulier die je in moet vullen.
Het afnemen van mijn DNA heb ik nog nooit eerder gedaan maar vond het heel gemakkelijk. Het swap dingetje maak je vast aan het stokje en vervolgens ga je hiermee een aantal seconden aan de binnenkant van je wang strijken. That’s it. Heel fijn, want je kunt het thuis doen en het is nog geen minuut werk.

DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA
DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA

Je vind in het pakketje ook een formulier die je bij je DNA uitstrijkje doet. Het formulier bevat vragen als je leeftijd, je huidkleur, je kleur ogen en andere kenmerken die invloed kunnen hebben op een huidanalyse. Vervolgens doe je dit allemaal in een envelopje en stuur je het op.

DE UITSLAG

DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA

Het duurde eventjes voordat ik de uitslag kreeg. Mijn DNA werd namelijk naar een laboratorium in Australië gestuurd waar het werd onderzocht. Na ongeveer een maandje kreeg ik een e-mail met mijn resultaten.
Ik had geen idee wat ik precies kon verwachten maar het was mega uitgebreid. Wauw! Hieronder zie je wat screenshots van het PDF-bestand met mijn uitslag (klik op de foto voor een grote formaat).

DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA
DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA
DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA
DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA

Zoals je ziet is het dus echt ontzettend uitgebreid.
Mijn DNA is onderzocht op de vijf categorieën. Namelijk:

 • Stevigheid & Elasticiteit:
  Hier scoor ik 50% waar het gemiddelde 66% is. Yay to my skin! Ik val nog onder de optimale norm omdat mijn huid nog in staat is om collageen aan te maken. Wel heb ik kans op milde verslapping en verzakking van de huid.
  Mij wordt geadviseerd om producten met oa. Hyaluronzuur, Q10 en Retinol te gebruiken en om supplementen als Whey proteïne en Vitamine C en E te gebruiken.
 • Rimpelvorming:
  Mijn score is weer 50% en de gemiddelde score is 70%. Ik zit dus weer heerlijk onder het gemiddelde. Thanks oma voor mijn Aziatische genen.
  Ik ben +30 dus een gereduceerd vermogen om glucose af te breken is hartstikke goed. Ook hier wordt onder andere Hyaluronzuur geadviseerd en een suikervrij dieet zou me ook goed doen (snap ik, ik gebruik veel te veel suiker).
 • UV Schade & Pigmentatie:
  Ik verwachtte al geen super hoge score onder deze categorie. Mijn score is 63% en heb een verhoogd risico. Maar zit toch nog onder het gemiddelde van 68%. Een simpele oplossing zou zijn om me goed in te smeren om verdere schade voorkomen. Mijn huid kan zich nog goed herstellen van UV-schade gelukkig. Toch worden er nog ingrediënten en supplementen genoemd om de al gemaakte schade te verminderen.
 • Schade door vrije radicalen:
  Ook hier scoor ik redelijk hoog. 67% is een gemiddeld risico. Het gemiddelde is 69%. Mijn genen die verantwoordelijk zijn voor de productie van natuurlijke anti-oxidanten functioneert normaal. De verhoogde score zou heel goed kunnen liggen aan mijn verslaving roken. Ja… Dat zou de beste oplossing zijn. Verder worden er anti-oxidanten geadviseerd zoals groene thee in de huidverzorging.
 • Gevoeligheid & Ontstekingen:
  Hier scoor ik weer een gemiddeld risico met 63%, het gemiddelde is 78% dus zit ik er ruim onder. Toch is het gen dat verantwoordelijk is voor ontstekingen overactief. Een rode huid, jeuk en uitslag kunnen hierdoor makkelijk verschijnen op mijn huid. Als oorzaak wordt ook sigarettenrook genoemd. Oeps. Ingrediënten zoals Aloë Vera zouden de gevoeligheid moeten verminderen.
DE UITSLAG VAN MIJN SKIN DNA

Mijn algemene score is 58%! En ik was best bang voor de uitslag maar het valt me alles mee. Ik ben er zelfs blij mee.
Wel zijn er een aantal categorieën die extra aandacht nodig hebben. Zo heeft Skin DNA een persoonlijk advies gemaakt met de ingrediënten in huidverzorgingsproducten die voor mij perfect zijn. Dit is Co-enzym Q10, L-ascorbinezuur 15%, Retinol 0,5%, Hyaluronzuur en Vitamine E.
De voedingssupplementen die ik kan nemen om de tekortkomingen vanuit mijn genen te compenseren zijn Quercetine, Zeaxanthine, Silica, Reveratol en Vitamine C + E.
Als behandelingen worden geadviseerd een LED-Therapie behandeling en een Collageen Inductie Therapie.
Superfijn, want nu kan ik hier specifiek op letten aangezien dit echt op mijn genen en DNA is gebaseerd.

ZELF OOK EEN SKIN DNA TEST DOEN?

Als je zelf ook een geheel persoonlijk huidadvies wil, dat nog specifieker is dan een huidspecialist kan doen, denk dan ook eens aan de Skin DNA test. Het is niet heel goedkoop maar ook maar eenmalig nodig. En je hebt er zoveel aan.
Je kunt hierna namelijk je huidverzorging exact aanpassen op je genen zodat je je huid kunt verbeteren en nog meer schade te voorkomen.
Meer informatie vind je op de website van Skin DNA en daar kun je ook je DNA kit bestellen om je eigen test te doen!
Ik ben heel erg benieuwd naar jullie uitkomsten!

Zou jij een Skin DNA test willen laten doen?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May