Heb jij wel eens gehoord van minerale make-up? In dit artikel vind je daar wat meer informatie over, want het merk Mineralissima is een make-up merk dat volledig ‘mineraal’ is. In dit artikel vind je een groot deel uit het assortiment en vind je natuurlijk ook de swatches! Enjoy.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

MINERALISSIMA / MINERALE MAKE-UP

Ik zal eerst even kort wat schrijven over minerale make-up. Als je al weet wat dit is dan kun je dit stukje gerust overslaan. Weet je niet wat minerale make-up precies is? Dan is dit wellicht wel interessant om te lezen.
Minerale make-up verschilt van ‘normale’ en ‘natuurlijke’ producten. Minerale make-up is altijd vrij van ingrediënten als parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Meestal bevatten minerale producten maar vrij weinig ingrediënten. De voordelen hiervan zijn dat er dus geen schadelijke stoffen in de producten zitten waardoor de kans op huidallergieën en irritaties een stuk minder is dan bij producten die dit wel bevatten.
Ook worden de poriën niet volledig afgesloten wat weer fijn is voor een huid met acné bijvoorbeeld. Tot slot werkt minerale make-up ook nog beschermend. Het beschermd de huid namelijk tegen de zon én werkt antiseptisch (antibacterieel).

Mineralissima is vriendelijk voor zowel mens, dier en milieu

Mineralissima is een Nederlands bedrijf en belooft alleen make-up te verkopen dat vriendelijk is voor mens, dier én milieu.
De filosofie van het merk is mooi. Namelijk om vrouwen betaalbare en mooie make-up aan te bieden met zo min mogelijk ingrediënten. De producten zijn 100% natuurlijk en veganistisch en hierdoor blijft het ecosysteem ook in balans. Wat heel fijn is, is dat je precies weet wat je op gezicht aanbrengt.
Als je een gevoelige huid hebt of last hebt van allergieën dan is het merk Mineralissima waarschijnlijk een uitkomst voor je. Klinkt goed!

HIGHLIGHTER

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Ik begin met de Geperste Minerale Highlighter in de kleur Glow Shimmer. Geperst betekent hier dat de poeder geperst is en dus geen losse poeder is.
De highlighter bevat een subtiele shimmer en is ideaal voor strobing.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

De highlighter is inderdaad subtiel. Ik vind het wel mooi! Je kunt het natuurlijk opbouwen tot een banging glow, maar dat is wat je zelf wilt.
De kleur is perfect voor een warme en een koele tint huid en de poeder voelt prettig aan.

BRONZER

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Het volgende product is dus niet geperst maar een ‘loose powder’. Het is de Natuurlijke Minerale Bronzer Choco.
Deze bronzer is mokka-kleurig en heeft een subtiele glans. De poeder ziet er donkerder uit op de foto en is in ‘real life’ een stuk subtieler dan het lijkt hierboven.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Persoonlijk ga ik liever voor matte bronzers. Deze heeft een lichte shimmer en is daarom meer geschikt om te gebruiken in de zomer of om je gezicht net iets meer bronzy te laten ogen. Voor contouring is dit niet de juiste poeder.
De loose powder is heel fijn qua structuur en als je de kwast even aftikt heb je precies genoeg om voor de ene kant van je gezicht te gebruiken. Ik vind de kleur trouwens prachtig!

PRESSED EYESHADOWS

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

De Geperste Minerale Oogschaduw is in verschillende tinten te koop. Dit zijn de Obvious (de bruine tint) en Heartbreaker (de roze tint).
De kleuren zijn matte en zijn hierdoor dus ook geschikt om te gebruiken als bijvoorbeeld een blush, contour of wenkbrauw product. De oogschaduws zijn parabenen-vrij en bevatten geen vulstoffen.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Ik was verbaasd. Positief verrast eigenlijk. De oogschaduws zijn namelijk mega goed gepigmenteerd. Ik heb ervaring met minerale make-up en ik merk toch dat de pigmentatie vaak minder is. Mineralissima doet daar niet aan mee. Die rockt de pigmentatie keihard!
Ik vind vooral de roze kleur prachtig voor op de ogen. Think bronzy skin en pink eyes. De perfecte kleur!

LOOSE EYESHADOWS

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Uiteraard zijn er ook Minerale Loose Eyeshadows in verschillende tinten verkrijgbaar. Deze oogschaduw bestaat dus uit losse poeder en is vaak meer gepigmenteerd dan geperste poeder.
De kleurtjes in deze review zijn Coral, Aphrodite, Illusion, Bloody Ruby en Midnight.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Wauw! Ik was helemaal verrast door de pigmentatie van deze poeders. Ze zijn namelijk ZO zalig!
De swatches zijn gedaan zónder primer, maar als je een oogschaduw primer gebruikt dan zijn ze nóg knallender. Ook als je ze nat aanbrengt zijn ze lekker poppy.
Deze poeders bevatten allemaal een shimmer en zijn ideaal om te gebruiken in een simpele én uitgebreide ooglook.

MASCARA

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

De Natural Lash Mascara is een 100% natuurlijke mascara en is veganistisch. Ook is de mascara vrij van parabenen, siliconen en synthetische conserveringsmiddelen. De mascara creëert lengte, volume en klontert niet.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

De mascara is in de eerste plaats niet waterproof. Op zich niet erg want hij lekt niet, ik krijg er in ieder geval geen panda ogen van. Hoewel het tijdens regen en zwemmen toch wat uitloopt.
Het borsteltje heeft mega veel haartjes waardoor het iedere wimper goed meepakt. Ik zie inderdaad volume en lengte krijg ik ook. Een fijne mascara! Zeker voor mensen met gevoelige ogen of/en lenzen.

LIPSTICK

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Deze Natuurlijke Lipstick is de kleur Iza en is de perfecte nude kleur voor mij. Het is een matte lipstick met 100% natuurlijke ingrediënten en zonder geur- en smaakstoffen. Ook de lipstick is geschikt voor veganisten!

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Ik ben mega enthousiast over deze lipstick. Ik denk dat dit naast de loose oogschaduws mijn favoriete product is. De lipstick is inderdaad lekker mat en goed dekkend. De kleur is perfect voor mijn huidtint om als nude lipstick door te gaan.
De lipstick blijft niet megalang zitten en moet wel regelmatig bijgewerkt worden. Het voordeel is dat de lippen niet droog aanvoelen, geen velletjes veroorzaken en er geen chemische stoffen inzitten.

PENCILS

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Ook heb ik de Lipliner en het Wenkbrauw Potlood. Het wenkbrauw potlood is voor mij helaas te licht, dit is namelijk de kleur medium en ik heb echt een donker nodig.
De potloden zijn beide natuurlijk ook weer veganistisch.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Het wenkbrauw potlood belooft de hele dag te blijven zitten. Ik heb het niet geprobeerd maar ik kan wel zeggen dat ik de textuur van het potlood prettig vind. Het is romig en korrelt niet bij het aanbrengen. Ook is het potlood goed gepigmenteerd.
De lipliner vind ik ook heerlijk. Goede kleur bij bovenstaande lipstick en lekker romig. Ik vind het ook altijd mooi om een lipliner over de hele lippen aan te brengen. Door de romige structuur is deze lipliner daar ook prima geschikt voor.

KWASTENSET

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

Tot slot is er nog een 12-delige Kwastenset die ideaal is voor onderweg. De set komt namelijk in een mooi envelopje die prima in je tas past door het kleine formaat. Alle kwasten die je nodig hebt voor een touch-up vind je in deze set.

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

De kwasten zelf hebben een zwarte kleur en zijn van synthetisch materiaal. De kwastenset bevat: 1. Poederkwast 2. Blush kwast 3. Platte foundation kwast 4. Grote oogschaduwkwast 5. Platte concealer kwast 6. Medium oogschaduwkwast/blending kwast 7. Grote schuine wenkbrauwkwast 8. Kleine oogschaduwkwast 9. Kleine schuine wenkbrauwkwast 10. Lipkwast 11. Eyeliner kwast 12. Platte kwast.

LOOKS

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA
MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

MINERALE MAKE-UP: MINERALISSIMA

De producten van Mineralissima zijn allemaal te koop via de webshop van Mineralissima. Hier kun je natuurlijk ook om advies vragen of je vragen stellen die je hebt omtrent de producten.

Prijzen:

  • Minerale Highlighter – Glow Shimmer €21.50
  • Minerale Bronzer Choco €14.50
  • Geperste Minerale Oogschaduw €11.50 per stuk
  • Loose Minerale Oogschaduw €8.50 per stuk
  • Natural Lash Mascara €17.50
  • Natuurlijke Lippenstift €14
  • Wenkbrauwpotlood €9
  • Lipliner €9
  • 12-delige Kwastenset €25

Heb jij wel eens minerale make-up gebruikt?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May