Molton Brown heeft een aantal nieuwe producten toegevoegd aan de Cult Icon collectie, speciaal voor moederdag! Ik was bij de lancering en ik kan je vertellen dat ze heerlijk zijn. In dit artikel zie je een impressie van de producten en natuurlijk een review!

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

MOLTON BROWN

Molton Brown is een merk oorspronkelijk uit Engeland en voor de echte Elite. Ze zijn niet voor niets hofleverancier van het Brits Koningshuis en zelfs van onze eigen Maxima.
Het merk is in 1973 opgericht en werd in eerste instantie in de luxe hotels neergezet voor de gasten.

Molton Brown is hofleverancier van Maxima én het Brits Koningshuis

Inmiddels is het merk ook gewoon voor de consument beschikbaar.
Het merk staat bekend om haar heerlijke huidverzorgingsproducten met zalige geuren. Wat een heel fijn feitje is over het merk, ze zijn volledig dierproefvrij! Hoera!

ORANGE & BERGAMOT: AWAKEN THE CULT ICON

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

De Orange & Bergamot is een collectie die al jaren bestaat en is de ultieme signatuur van het merk. De geurexperts van Molton Brown hebben de collectie een vervolg gegeven met vernieuwde producten.
De Handwash van deze lijn was één van de eerste high-end vloeibare handzepen in Engeland en werd gebruikt in onder andere het Mayfair Hotel  en Grosvenor House. De collectie heeft zelfs verschillende beauty awards ontvangen.
De geur is geïnspireerd op het vleugje bitter van de sinaasappelbomen die de stad Sevilla kenmerkt, De zonovergoten tonen van verfrissende neroli, sinaasappel en bergamot maakt de geur zoals het nu is, zalig!
De collectie is uitgebreid met drie producten en die laat ik hieronder zien.

LANCERING AWAKEN THE CULT ICON

RADIANT BODY POLISHER

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

Het eerste nieuwe product van de collectie is de Orange & Bergamot Radiant Body Polisher en is een scrub voor het lichaam.
De scrub bevat citrus geuren, exfoliërende sinaasappelschil en abrikozen pitten.
De scrub belooft de huid te verjongen en geeft het een mooie glow.

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON
MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

Ik moet toegeven dat het er niet heel aantrekkelijk uitziet. De kleur en textuur ziet eruit als marmelade en je ziet de abrikozenpitten in het product. Ik hou wel van dit soort producten, want je kunt precies zien wat er in zit.
De geur is onmiskenbaar Orange & Bergamot, heel lekker. De scrub breng ik aan onder de douche, met de douche de andere kant uit natuurlijk. Het voelt ontzettend zacht aan, de scrubkorrels zijn vrij grof maar toch voelt het heel prettig en zacht op mijn huid. Na het afspelen is mijn huid heel lekker zacht en voelt het gehydrateerd aan! Mega lekker!

RADIANT BATHING OIL

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

Het volgende nieuwe product is de Orange & Bergamot Radiant Bathing Oil. Een olie voor in het bad dus. De olie is verrijkt met neroli olie van Sevilla, citrus sinaasappel, mandarijn en bergamot.
De badolie belooft de ultieme ervaring in bad te geven. De olie zorgt voor een heerlijk zachte huid en een geur die je blijft ruiken op de huid.

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON
MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

Ik behoor obviously niet tot de elite want ik heb geen bad. Hoe jammer is dat. Ik vind het product te lekker om niet te gebruiken of weg te geven. Dus gebruik ik de olie onder de douche. Niet ideaal maar wel erg lekker.
De olie breng ik aan op een vochtige huid en masseer het vervolgens in voordat ik het afspoel. Alsnog krijg ik een heel zachte huid én ik blijf de geur inderdaad ruiken!
De geur is uiteraard weer goddelijk.

RADIANT BODY OIL

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

Tot slot is de collectie nog uitgebreid met de Orange & Bergamot Radiant Body Oil. Dit is een zogenoemde ‘dry oil’ wat inhoudt dat het geen vettige laag achterlaat op de huid en snel intrekt, maar wel de eigenschappen van een olie heeft.
De olie bevat ook weer neroli olie, bergamot, mandarijn en ook cedarwood geuren.
De olie smelt direct op de huid en maakt de huid zijdezacht met een prachtige ‘dewy’ finish.

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON
MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

De body olie zit net als de bathing olie in een luxe glazen fles. De olie is prettig te doseren door het opzetstukje in de tuit van de fles.
Ik hou persoonlijk erg van oliën en deze ‘dry’ olie vind ik dan ook erg fijn. Ik kan na het aanbrengen namelijk zonder moeite mijn kleding aandoen. Toch laat het een klein laagje op de huid achter wat ervoor zorgt dat mijn huid lekker gehydrateerd aanvoelt. En de geur, die blijf je echt heel erg lang ruiken. Zó lekker.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

MOLTON BROWN: NIEUWE LANCERING CULT ICON

Het merk Molton Brown is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Babassu , de Bijenkorf, en Skins Cosmetics (online en offline),. Ik adviseer je wel om naar de winkel te gaan als je een nieuwe geur wil uitproberen. Je kunt daar namelijk lekker alles snuffelen en uitproberen. Deze nieuwe lijn is verkrijgbaar vanaf april 2018 bij bovenstaande verkooppunten!

Prijzen:

  • Orange & Bergamot Radiant Body Polisher €40 (275gr)
  • Orange & Bergamot Radiant Bathing Oil €49 (200ml)
  • Orange & Bergamot Radiant Body Oil €49 (100ml)

Heb jij het merk Molton Brown al eens geprobeerd? Zo ja, wat is jouw favoriete geur?

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May