Ik had dit Artifact Brazilian Supermask al een tijdje op het oog. De maskers zijn namelijk natuurlijk, diervriendelijk én ruiken MEGA lekker. Toen ik afgelopen week The Beauty Editor binnenstapte besloot ik hem nu toch mee te nemen. Is het zo goed als ze claimen te zijn?

Artifact Brazilian Antioxidanten masker The beauty editor

ARTIFACT

Artifact Skin Co is een prachtig huidverzorgingsmerk dat is gespecialiseerd in maskers. Alle producten worden in kleine batches met de hand gemaakt (I like that kind of companies) en met de allerhoogste kwaliteit ingrediënten. Ook de vervaardiging van de verpakkingen gebeurt milieubewust (met boten vervoerd, glazen/stenen potjes en kartonnen doosjes).
De maskers bevatten verschillende elementen van rituelen over de hele wereld. Verder is het merk volledig dierproefvrij. Heel fijn!

BRAZILIAN SUPER MASQUE

Artifact Brazilian Antioxidanten masker

Het Brazilian Supermask van Artifact is een supermask omdat het meer ‘geeft’ dan het doet. Het masker zit namelijk bomvol antioxidanten en krachtige superfruits.
De mensen uit de Braziliaanse Amazone ontdekten de helende werking van Cupuazú en Acai vruchten. Deze bevorderen namelijk energie, vitaliteit en de behandeling van wonden. Deze superfruits bevatten krachtige antioxidanten, vitaminen, essentiële vetzuren en aminozuren die ervoor zorgen dat de natuurlijke verdediging van de huid versterkt wordt. Het reinigt, zuivert en hydrateert ook de huid door de toevoeging van rijke Amazone witte klei.
Dit zorgt er ook voor dat onzuiverheden worden opgevangen en dode huidcellen verwijdert.
Als je dacht dat dat het was, you’re wrong. Want de toegevoegde Babassu olie kalmeert en beschermt de huid tegen droogte.
De mango en wortel wortel extracten bieden weer een rijke bron van Vitamine A, C en Beta Carotine en helpt tot slot ook om de rimpels te verminderen.

INGREDIËNTEN

Artifact Brazilian Antioxidanten masker

Ik plaats niet altijd de ingrediëntenlijst van producten. Ik heb ervoor gekozen om het in deze post wél te doen. Het masker is namelijk 99.5% tot 100% natuurlijk. En dan vind ik het belangrijk om toch de ingrediënten te laten zien.

 • Aqua (water)
 • Porseleinaarde (Amazone witte klei)
 • Glycerine (groente)
 • Theobroma grandiflorum (Cupuacu) zaad boter
 • Emulgator Wax NF
 • Lactobacillus (radijs wortel) ferment
 • Cocos nucifera (kokos) fruit extract
 • Orbignya oleifera (babassu) zaad olie
 • Alkanna tinctoria (Alkanet) wortel
 • Tocoferol (vitamine E)
 • Citrus grandis (grapefruit) zaad extract
 • Euterpe oleracea (Acai) fruit olie
 • Mangifera indica (Mango) fruit extract
 • Daucus carota sativa (wortel) wortel
 • Parfum ( gemaakt met etherische oliën)
Artifact Brazilian Antioxidanten masker
Artifact Brazilian Antioxidanten masker

Zoals ik al aangaf was dit masker mij al eerder opgevallen. Tijdens de lancering van The Beauty Editor had ik al wat gesnuffeld aan dit masker en stond het op mijn lijstje.
Afgelopen week was ik op bezoek bij The Beauty Editor en besloot ik hem toch mee te nemen.
Niet alleen ziet de verpakking er superleuk uit maar is de geur dus echt zálig. Verder is de omschrijving al voldoende om me te overtuigen. Toen ik de ingrediëntenlijst zag was ik helemaal verkocht. Ik denk dat ik nog niet eerder een masker heb gebruikt met zóveel superfruits, antioxidanten en vitaminen.
Bij het masker krijg je een spateltje, hiermee kun je hygiënisch het masker uit het potje halen en aanbrengen op het gezicht. Ik heb wel wat zuinig gedaan, want ik wil er zolang mogelijk mee doen. Maar een dun laagje is wel voldoende.

Artifact Brazilian Antioxidanten masker The beauty editor

Het masker is qua textuur en gevoel precies een kleimasker. Het droogt namelijk op na een aantal minuutjes. Het trekt overigens niet aan mijn huid. Ook voel ik geen prikkeling.
Het zit best aangenaam op mijn gezicht voor een kleimasker.
Na een minuut of 15 spoel ik het masker af en voelt mijn huid ten eerste zacht aan maar lijkt het egaler en wat meer doorbloed te zijn. Ik gebruik het masker het liefst iedere dag maar ik hou het bij drie keer per week. Op dit moment mijn favoriete masker!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Artifact Brazilian Antioxidanten masker

Het merk Artifact Skin Co is in Nederland gewoon te koop bij The Beauty Editor. Je kunt bij de shop op de Herengracht in Amsterdam terecht waar ze je uitgebreid willen helpen en adviseren om de juiste variant voor jou te vinden en waar je lekker kunt snuffelen en voelen.
Maar als je online wil shoppen kan dat natuurlijk gewoon via de webshop.

Prijs:

 • Artifact Skin Co – Brazilian Supermask €56 (50ml)
May