Natuurlijke- & dierproefvrije producten zijn het helemaal. Begrijpelijk! Skin & Tonic valt onder deze groep en vandaag is de Gentle Scrub aan de beurt. Dit is een gezichtsscrub en een masker in één in poedervorm. Like! Lees je mee?

SKIN & TONIC

Skintonic london natuurlijke scrub gezicht

Skin & Tonic is een huidverzorgingsmerk met als motto dat huidverzorging niet moeilijk hoeft te zijn.  De producten bevatten daarom ook geen parabenen, minerale oliën, dioxines, sulfaten, exotische ingrediënten en onnodige dure en milieuvervuilende verpakkingen.
De producten zijn allemaal simpele, eerlijke 100% natuurlijke en biologische ingrediënten, maar nooit meer dan 7 verschillende per product. Less is more. Meer informatie over het merk, de goede doelen die zij steunen en andere heel interessante weetjes vind je hier op de website.

GENTLE SCRUB

Skintonic london natuurlijke scrub gezicht

De Gentle Scrub is zoals de naam al zegt een zachte scrub voor de huid van het gezicht. De scrub bevat haver, rozenbottel en Franse klei die het gezicht heel mild scrubt, ontgift en de huid zacht maakt en voedt.

De ingrediënten zijn:

  1. Zea mays (maïs) zetmeel *
  2. Avena sativa (haver) zemelen *
  3. Franse roze klei
  4. Probiotische yoghurt poeder
  5. Rosa canina (rozenbottel) zaad poeder
  6. Pelagonium graveolens (Geranium) blad olie *

* gecertificeerd biologisch

Een poeder als scrub maak je als volgt: je neemt wat poeder in de handpalm, voegt er een paar druppels water aan toe en je maakt er een pasta van met je vinger. Zoals ik al aangaf is de scrub ook te gebruiken als masker. Dan voeg je honing of/en yoghurt toe aan de pasta, voilà! Een heerlijk hydraterend en ontgiftend masker.

Skintonic london natuurlijke scrub gezicht
Skintonic london natuurlijke scrub gezicht
Skintonic london natuurlijke scrub gezicht
Skintonic london natuurlijke scrub gezicht

Ik heb de Gentle Scrub eerst geprobeerd als scrub zelf. De eerste keer deed ik er teveel water bij. Oeps. Je kunt dus beter met minder water beginnen en er steeds iets bij doen tot het een echte pasta wordt.
Vervolgens ga ik mijn gezicht scrubben. Grappig is dat je totaal niet voelt dat je aan het scrubben bent. Het is inderdaad ontzettend mild. Maar na het afspoelen voelt mijn huid wél veel zachter aan. Lekker!
De geur is niet om over naar huis te schrijven, het is niet vies maar ik kan ook niet zeggen dat ik het lekker vind. Dat ben ik zelf wel gewend van natuurlijke producten maar als je het nog niet vaker hebt gebruikt moet je er misschien even aan wennen.
Als masker is het ook echt een heerlijk product. Omdat het natuurlijk is kan er vrij weinig misgaan en reageert de huid er vrijwel altijd goed op. Mijn huid is na afloop lekker zacht, gezond en wat egaler.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Het merk Skin & Tonic is in Nederland te koop bij The Beauty Editor. Ook kun je het allemaal even proberen en snuffelen in de winkel aan de Herengracht in Amsterdam.
De winkel is sowieso een must-go-to. Je wordt er niet alleen heel fijn geholpen met alle tijd en aandacht maar ze hebben nog veel meer heerlijke merken en make-up.

Prijs:

  • Sin & Tonic – Gentle Scrub €22.50 (50gram)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May