Vegan verzorgingsproducten zie je steeds vaker. Gelukkig maar! Ook deze shampoo en conditioner van Urban Alchemy zijn 100% veganistisch. En dat niet alleen, de shampoo is een salt scrub shampoo. Dat is dus ook heel fijn voor je hoofdhuid. 

URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW

URBAN ALCHEMY

Het is niet gek als je dit merk nog niet kende. Het is namelijk de eerste lancering in Nederland! OPUS MAGNUM staat voor ‘het grote werk’ en staat in alchemie voor de hoogste kwaliteit en het beste resultaat van een recept. Het merk Urban Alchemy komt uit Duitsland en introduceert nu dus de Opus Magnum Cleansing Line in Nederland.
Het merk is vooral te koop bij de salon. En je kunt dus ook verwachten dat het haarproducten zijn van goede kwaliteit!

SALT SCRUB CLEANSE

URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW

De Urban Alchemy Opus Magnum Salt Scrub Cleanse is een heel bijzonder product. Ik heb het zelf in ieder geval nog nooit eerder gezien.
De Salt Scrub Cleanse is een shampoo die voorheen alleen gebruikt werd in salons maar nu ook voor de consument te koop is. Dikke yay dus!
Het is een zoute scrub shampoo die dode huidcellen verwijdert en overbodig talg van de hoofdhuid weghaalt. Verder voorkomt het ondervoeding van de haarwortels. Oh, ik was nog niet klaar want het verlicht ook jeuk (veroorzaakt door verven) en verwijdert het de chemische restanten van de hoofdhuid.

URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW
URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW

Like I said, ik vind dit een heel bijzonder product. En was daarom ook excited om uit te proberen. Ik ben altijd enthousiast voor nieuwe producten.
De shampoo heeft als textuur inderdaad echt een scrub textuur, zoals je zou zien bij bijvoorbeeld een body scrub. Het heeft alleen veel grovere korrels en minder in aantal volgens mij.
De geur is ook ontzettend lekker, heel fris en schoon.
In gebruik was ik in eerste instantie teleurgesteld (de eerste minuut), want het schuimde totaal niet en dat vind ik irritant.
Maar nadat ik er nog een klein beetje water bij deed ging het schuimen, en goed ook! Ik zorgde ervoor dat ik de shampoo met scrub goed in mijn hoofdhuid masseerde. Bij het uitspoelen had ik meteen door dat het anders voelde dan normaal. Mijn haar voelde wat stugger aan en mijn hoofdhuid voelde inderdaad kneiterschoon aan. Het stugge komt natuurlijk door de zout. Maar we hebben de conditioner nog en hopelijk zorgt dat ervoor dat het wat zachter wordt.

HYDRATING & SOOTHING CONDITIONER

URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW

Door naar stap 2. De Urban Alchemy Opus Magnum Hydrating & Soothing Conditioner is een conditioner die is ontwikkeld als aanvullende voeding voor het haar.
De conditioner kan met iedere shampoo worden gecombineerd maar belooft bijzonder effectief te zijn in combinatie met de Salt Scrub Cleanse. En hey, die heb ik dus ;-).
De conditioner heeft een formule van Vitamine B5 en Panthenol dat zorgt voor een optimale hydratatie en zacht haar.

URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW
URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW

Ik was dus erg benieuwd naar de werking van de conditioner omdat de Salt Shampoo mijn haar toch wat stug maakte.
De textuur van de conditioner is een crème-achtige structuur zoals ik gewend ben van conditioners. Ook de geur is erg lekker. Ook weer een frisse en schone geur die je lekker blijft ruiken na het wassen van je haar.
Deze conditioner zorgt inderdaad voor zachter haar. Want de stugheid na de shampoo is totaal verdwenen na het intrekken van een minuutje of 3.
Ik kende het merk nog niet maar ik ben absoluut erg blij met deze producten en kan ze zeker aanraden voor mensen met bijvoorbeeld een vettige hoofdhuid of mensen met behandeld haar (like me).

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

URBAN ALCHEMY SCRUB SHAMPOO & CONDITIONER REVIEW

Urban Alchemy is dus in verschillende salons te koop. Maar het makkelijkste is natuurlijk om online te shoppen. Zo kun je heel gemakkelijk googlen op ‘Urban Alchemy’ en vind je verschillende webshops die dit merk verkopen. Onder andere John Beerens (een bekende en betrouwbare webshop). Meer informatie over het merk is te vinden op de website.

Prijzen:

  • Urban Alchemy Salt Scrub Cleanse €19.95 (200ml)
  • Urban Alchemy Hydrating & Soothing Conditioner €19.95 (200ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May