Het nieuwe gezonde energiedrankje is van Predator. De verslaving aan energiedrankjes is alom bekend en heel ongezond. Predator heeft daar dus een oplossing voor bedacht en werkt met adaptogenen. Wat dat is en hoe het drankje proeft lees je allemaal hieronder!

HET GEZONDE ENERGIE DRANKJE?

HET GEZONDE ENERGIE DRANKJE: PREDATOR

PREDATOR

Het ziet eruit als een energiedrankje en het proeft naar een energiedrankje. Surprise! Het is ook een energiedrank. Maar dan de healthy versie, althans dat claimen ze. En dat ga ik onderzoeken voor jullie. Het wordt omschreven als sprankelend mineraal water met een smaakje.
Het drankje bevat namelijk geen suikers, calorieën en cafeïne. Maar wel vitaminen en adaptogenen. Wat dat laatste is, daar kom ik zo even op terug.
Het drankje is in twee smaken verkrijgbaar: Blackcurrant & Mangosteen en Peach & Apple. Wat mijn scepsis laat verdwijnen is dat het drankje wordt verkocht bij Holland & Barrett (voorheen de tuinen) en dan ga ik ervan uit dat het inderdaad natuurlijk is en niet slecht zoals de reguliere energiedrankjes.

WAT ZIJN ADAPTOGENEN?

HET GEZONDE ENERGIE DRANKJE: PREDATOR

Ik had nog nooit van Adaptogenen gehoord. Ik ben ook niet echt een health freak dus heb me er niet eerder in verdiept. Nu dus wel!
Adaptogenen zijn planten, paddestoelen en kruiden die fysiologische processen in het lichaam stabiliseren. Je lichaam kan zich hierdoor dus beter aanpassen en omgaan met (de gevolgen van) stress.
Deze ingrediënten werden in de oude Chinese en Indiaanse geneeskunde gebruikt en zijn nu dus ontdekt door en bekend onder de healthy foodies in het westen.
De adaptogenen in het energiedrankje zorgen dus voor minder stress en een langer uithoudingsvermogen. Er zijn zelfs koffiemerken die de adaptogenen gebruiken in plaats van de cafeïne.

INGREDIËNTEN

Sprankelend natuurlijk mineraal water, citroensapconcentraat, natuurlijke aroma’s en aromatische plantenextracten, kaliumgluconaat, magnesiumcitraat, groene thee-extract (caff. vrij), natuurlijke kleur: beta-caroteen, vitaminen: C, Niacine, E, Pantotheenzuur, Riboflavine, B6, Foliumzuur, Biotine, B12, zoetstof: steviolglycosiden, choline, co-enzym Q10.

DE SMAKEN

HET GEZONDE ENERGIE DRANKJE: PREDATOR

De twee smaken heb ik natuurlijk allebei geprobeerd. Ik heb al HEEL lang geen energiedrankjes gedronken, dus ik zou het direct moeten merken wat het met mij doet. Hoewel ik wel koffie drink. Maar ik heb ze dus (expres) ’s avonds gedronken.
De witte versie: Blackcurrant & Mangosteen is mijn favoriet. Dit drankje is rood van kleur en doet me denken aan een cassis smaak. Het gouden blikje is de Peach & Apple en heeft een frissere smaak. Heel lekker tijdens warme dagen trouwens als je ze lekker koud drinkt.
Je proeft wél dat er geen suiker inzit. Het heeft toch dat ‘light’ smaakje maar niet de nasmaak die ik zo vies vind. Ook zit er een lichte tinteling in het drankje.
Of het me nu echt energie geeft? Op zich wel. Voor sporters of mensen met een stressvolle baan/studie is dit wel een uitkomst als je gezonder wil leven en toch alles aan wil kunnen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Predator is dus te koop bij Holland & Barrett (voorheen de Tuinen). Ook is de prijs helemaal niet hoog. Goedkoper zelfs als het welbekende andere energiedrankje mét suiker en cafeïne.

Prijs:

  • Predator Natural Endurance Drink €1.69 (250ml)
May