Ik doe het niet vaak via mijn website. Maar zo nu en dan mag ik jullie best wat tips geven. Beginnende én professionele influencers genoeg op Instagram, maar hoe krijg je nu een betaalde post? In dit artikel geef ik je een paar opties en tips.

INSTAGRAM BETAALDE POSTS

Instagram is hét platform op het moment waar influencers zich op bevinden. Het delen van foto’s, stories en links is de manier waarop een merk en een influencer zichzelf kunnen laten zien.
Het promoten van producten en/of diensten is ook populair op Instagram.
Daar wordt ook gretig voor betaald. In Nederland iets minder dan in bijvoorbeeld Amerika, maar als je een groot aantal volgers hebt dan kun je er best geld voor vragen. Wat je promoot bereikt namelijk een grote doelgroep en het merk verkoopt hierdoor meer ergo verdient hieraan. En jij kan dit dus ook doen!

APPS

Brandsnob

BRANDSNOB:

Dit is mijn favoriete app om betaalde posts binnen te halen. Aanmelden is volledig gratis. Je wordt alleen niet zomaar geaccepteerd. Het gaat niet om het aantal volgers maar meer om je content. Ben je interessant genoeg voor merken? Dan kun je meedoen!
De opdrachten verschijnen in het scherm en je kunt per opdracht ‘pitchen’ dus vertellen waarom JIJ die opdracht zou moeten krijgen. Ook bepaal je zelf de prijs die je vraagt voor 1 of meerdere posts.

Download de app hier voor influencers
Ook merken kunnen zich inschrijven. Dat kan hier

Brandsnob

INFLUENTIALS:

Influentials is een platform dat ik ook vaak gebruik. Hier vind je een ‘Marketplace’ met verschillende opdrachten. Je vindt hier opdrachten voor Instagram posts, Blog posts en Youtube filmpjes. Je connect Influentials met jouw Social Media kanalen en zo zien zij precies wat jouw bereik is. Je kunt ook alleen reageren op opdrachten die passen binnen jouw bereik en interesses. Je hoeft niet te pitchen, je drukt op een knop en je bent aangemeld. Het zijn overigens niet altijd betaalde opdrachten. Soms krijg je ook alleen producten toegestuurd.
Influentials vind je hier. Inschrijving is gratis.

Influo logo

INFLUO:

Influo is eigenlijk vergelijkbaar met Influentials. Alleen vind ik het erg onhandig dat je de website niet met je telefoon kunt bezoeker. Alleen met je laptop.
Aanmelden is ook gratis en wanneer je al je socials koppelt zien de merken jouw bereik. Hier moet je ook ‘pitchen’ vertellen waarom jij degene bent die ze uit moeten kiezen. Ook ga je akkoord met verschillende vereisten, zoals een instagram post, een blogpost en een instagram story.
Influo vind je hier.

ZELF REGELEN

Natuurlijk kun je ook je eigen opdrachten binnenslepen. Heb je al aardig wat bereik en engagement? Dan benaderen de merken jou waarschijnlijk al om te vragen om gesponsorde of betaalde posts.
Wat jij doet is aan jou. Wil je graag producten gesponsord hebben dan doe je dat. Maar wil je betaald krijgen dan gaat het weer net iets anders.
Wat vraag je? Voor hoeveel posts? En wat is ‘normaal’?

Ik vind dit not normal

Ten eerste is het NIET normaal dat merken jou een korting aanbieden om vervolgens te gaan promoten. Dit is een heel slim trucje waardoor het lijkt alsof jij speciaal bent. Nope, ze verdienen gewoon aan jou én je volgers. Waar zij totaal niets voor hoeven te doen. Niet doen dus.
Ook is het niet normaal dat je een waslijst aan opdrachten krijgt zonder ervoor betaald te krijgen. Denk aan 5 instagram posts per week, 8 insta stories etc. Dit gaat helemaal nergens meer over. Dan kan je net zo goed het social media kanaal van dat merk gaan maken. Get paid or be gone.

Dit is wel ok

Wat wel normaal is, is dat je producten gesponsord krijgt die je vervolgens promoot. De inhoud hiervan mag je totaal zelf bepalen. Al kraak je het product af (lijkt me ook niet prettig maar goed). Al plaats je alleen een story. Er is geen contract getekend, je krijgt niet betaald dus is het vrijblijvend. Het is natuurlijk leuk om gratis spullen te ontvangen. Dus als dit je ding is, vooral doen! Maar onthou dat jij bepaalt hoe de content gaat zijn.

Wat kan ik wél vragen?

Tot slot de betaalde posts. Hoeveel vraag je nu precies? Dat is een vraag die ik vaak krijg.
Ook wordt me vaak gevraagd hoe ik vraag om betaling. Simpelweg: bedanken voor het aanbod, dat het je heel interessant lijkt en wat het budget is voor de posts/artikelen.
De hoogte van het bedrag ligt vooral aan je content maar meer aan het aantal volgers en je engagement. Hoe meer je hebt, hoe meer je kunt vragen. Simple as that.
Dit is het gemiddelde wat je kunt vragen:
Heb je 3000 tot 10.000 volgers, dan kun je een bedrag tussen de €50 en €100 vragen. Heb je meer dan 10.000 volgers? Dan kun je je gang gaan met bijvoorbeeld €400 per post.
Hoewel, in Nederland zijn ze niet zo gul. Amerikaanse merken betalen echt veel meer. In Nederland moet je genoegen nemen met het minimum.

Dit zijn de gangbare richtlijnen en ook mijn mening. Als je totaal iets anders wil doen, of iets wel normaal vindt. Dan moet je dat lekker zelf weten 🙂

THE BIG ONES

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de grote influencer vragen per post?
Here it is:

Huda Kattan – 20.5 million followers; $18,000 per post
Cameron Dallas – 19.8 million followers; $17,000 per post
Jen Selter – 11.3 million followers; $15,000 per post
Zoella ; 11.1 million followers – $14,000 per post
Nash Grier; 10.2 million followers – $13,000 per post
Chiara Ferragni ; 9.7 million followers – $12,000 per post
Julie Sarinara; 4.6 million followers – $10,000 per post
Aimee Song; 4.6 million followers – $9,000 per post
Danielle Bernstein; 1.7 million followers – $7,000 per post
Liz Eswein; 1.3 million followers – $7,000 per post

Disclaimer

May