De Weleda Skinfood is een alleskunner. Althans, volgens Weleda zelf. Je kunt deze crème namelijk echt overal voor gebruiken en is ook nog eens 100% natuurlijk.
De naam Skinfood vind ik sowieso al aantrekkelijk klinken. Ik probeerde het uit, lees je mee?

WELEDA

WELEDA SKINFOOD: REVIEW

Weleda is een merk dat je vast wel kent. Het bestaat namelijk al 90 jaar en is ontstaan door twee artsen (een Nederlandse arts en een Zwitserse arts) die dezelfde visie deelden, namelijk Antroposofie. Deze gaat uit van het holistische uitgangspunt dat lichaam, geest en ziel verbonden zijn met de rest van de wereld.
Samen ontwikkelden zij geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten. Dit gebeurt nog steeds en deze ingrediënten worden ook duurzaam geteeld en verwerkt. De gezondheid en het welzijn van de mens en natuur is nog steeds het hoogste doel.
Ook wordt er nooit op dieren getest. Meer artikelen over producten van Weleda vind je hier.

WELEDA SKINFOOD

WELEDA SKINFOOD: REVIEW

Weleda Skinfood is een cult product. Voor zover ik het kan zien en als het aan mij ligt ook. Het is een voedende en herstellende crème dat geschikt is voor het lichaam én het gezicht.
De crème voedt alle plekjes op het lichaam die ruw en droog zijn. Denk aan droge knieën en ellebogen, gesprongen lippen, schrale handen en ruwe voeten en zelfs je gezicht. Een ideaal product om altijd bij je te hebben. De Weleda Skinfood is overigens al jaren een favoriet van visagisten en celebs.

WELEDA SKINFOOD: REVIEW

Ingrediënten:

Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lanolin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Beeswax (Cera Alba), Alcohol, Polyglyceryl-3 polyricinoleate, Glycerin, Limonene 1, Viola Tricolor Extract Fragrance (Parfum) 1, Hydrolyzed Beeswax, Sorbitan Olivate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Arginine, Zinc Sulfate, Linalool 1, Geraniol 1,  Citral 1,  Coumarin* 1

*1 verkregen uit natuurlijke etherische oliën

Het hoofdingrediënt is het extract van het driekleurige viooltje (Viola Tricolor Extract). Deze heeft een vochtinbrengende en beschermende invloed op de huid waardoor het zeer geschikt is voor de droge en ruwe huid.

WELEDA SKINFOOD: REVIEW
WELEDA SKINFOOD: REVIEW

De crème komt in een groene tube van aluminium en ziet er traditioneel maar toch lekker fris uit. De tube is redelijk klein (30ml) waardoor het makkelijk is om deze in je handtas mee te nemen. Veel hoef je er per keer niet van te gebruiken, want een klein beetje is al genoeg.
De crème zelf is wat beige van kleur en heel romig en dik qua textuur. De geur is heerlijk! Ik ruik de viooltjes maar ook de calendula volgens mij. Heerlijk fris en zacht, de geur blijft ook lang hangen.
De crème trekt heel langzaam in de huid, waardoor het voor mij niet handig is om te gebruiken op het gezicht. Het is toch wat te vettig. Voor een heel droge gezichtshuid is dit wel goed te doen.
Ik gebruik de crème heel graag voor mijn handen en ellebogen. Zeker in de winter is dit een heerlijk product!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

WELEDA SKINFOOD: REVIEW

Weleda is te koop bij de meeste drogisterijen in Nederland en natuurlijk bij heel veel webshops. Op de website van Weleda.nl vind je alle producten en via die website kun je alles ook weer online kopen!

Prijs:

  • Weleda Skinfood €5.99 (30ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May