Als je echt een skincare liefhebber bent is de Valmont Foundation misschien wat voor jou. Een foundation van hoge kwaliteit die de huid hydrateert en tegelijkertijd beschemt tegen UV-stralen met een SPF van maar liefst 30. Er hangt wel weer een prijskaartje aan. Maar dat moet je ervoor over hebben. Ik testte de foundation in dit artikel.

VALMONT COSMETICS

VALMONT FOUNDATION: REVIEW

Valmont Cosmetics is een high-end cosmetica merk uit Zwitserland. Het merk bestaat al sinds 1984, een aardig tijdje dus al. Het begon allemaal in de kliniek en inmiddels hebben zij zelfs een eigen phyto-alpine tuin waar de ingrediënten voor de producten worden geteeld.
Het merk is nu wereldwijd bekend en heeft spa’s en salons over de hele wereld gevestigd en staat bekend om haar formules van de huidverzorgingsproducten. Alles wordt ontwikkeld door hun eigen dermatologen en biologen en alleen de meest waardevolle producten komen door de test.

PERFECTING POWDER CREAM

VALMONT FOUNDATION: REVIEW

De Perfecting Powder Cream is een foundation voor de echte skincare liefhebbers. De foundation is in verschillende tinten verkrijgbaar. De donkerste tint is de ‘Warm Beige’ die je in dit artikel ziet.
De foundation hydrateert de huid, egaliseert en laat een mooie stralende finish achter. Het is een ‘buildable’ foundation, wat inhoudt dat je meerdere laagjes kunt gebruiken voor meer dekking.
Verder heeft de foundation een SPF30 dat de huid beschermt tegen UV-stralen.

VALMONT FOUNDATION: REVIEW
VALMONT FOUNDATION: REVIEW

Het doosje waarin de foundation zit werkelijk prachtig. Het is een wit doosje met gouden accenten en de foundation en het sponsje zitten apart verpakt.
Heel hygiënisch en het oogt meteen super-de-luxe. De foundation zit in een pan dat je in het doosje klikt. Het sponsje leg je ernaast.

VALMONT FOUNDATION: REVIEW
VALMONT FOUNDATION: REVIEW

Ik durf het bijna niet te gebruiken. Ik ben zo bang dat ik het vies maak haha! Maar we gaan ervoor. Het sponsje voelt ontzettend zacht en werkt ook heel erg lekker. Het brengt de foundation goed aan zonder strepen en behoudt de dekking.
De foundation zelf vind ik heel licht aanvoelen en het voelt ook prettig op mijn gezicht, alsof de huid ook nog ‘ademt’. De dekking is prima na 1 laagje, hoewel in de winter een laagje meer geen kwaad kan. Op de foto’s hieronder zie je het voor- en na resultaat.

VOOR

VALMONT FOUNDATION: REVIEW

NA

VALMONT FOUNDATION: REVIEW

Op bovenstaande foto’s heb ik totaal niets gebruikt. Geen concealer of primer. Echt alleen de Valmont foundation. Zodat het resultaat het beste te zien is. Zoals je ziet heb ik van mezelf best een rode huid met sproetjes. De foundation dekt dit prima maar laat het wel natuurlijk ogen. Hierdoor blijven de sproetjes zichtbaar terwijl de huid wel egaler oogt.
Ik heb wel wat haartjes op mijn gezicht en daar blijf ik de foundation goed in zien, dat vind ik wel een nadeel. Zeker in de zon zie je dat goed. Ik moet erna dus nog goed eroverheen met een sponsje om dat op te lossen. Verder vind ik de foundation heel mooi en zeker prettig aanvoelen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

VALMONT FOUNDATION: REVIEW

Valmont is verkrijgbaar bij de salons en via de webshop. Daar vind je ook alle locaties van de salons. Helaas zijn deze in Nederland nog niet gevestigd. Maar mocht je eens in bijvoorbeeld London zijn, dan moet je er echt even kijken!

Prijs:

  • Valmont Perfecting Powder Cream €135 (10 gram)
May