Deze week is een nieuwe collectie van Estée Lauder verkrijgbaar! Poppy Sauvage by Violette, een prachtige collectie geïnspireerd op de klaprozen in Frankrijk. De collectie is ontworpen door Violette, de nieuwe beauty director van het merk. Denk aan rode lipsticks, nude ooglooks en skin en een heerlijke glow. 

ESTÉE LAUDER

ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE

Het merk Estée Lauder heeft echt geen introductie meer nodig. Het merk behoort tot één van mijn favorieten, al voor ik ging bloggen zelfs.
Ze verkopen heerlijke huidverzorgingsproducten én prachtige make-up. Het merk is één van de grootste van de wereld en ik ken niemand die het niet kent of geen fijn merk vindt. Dat zegt al genoeg denk ik.
Ik heb al regelmatig artikels geschreven over Estée Lauder producten en als je nieuwsgierig bent, kun je die hier vinden.

POPPY SAUVAGE BY VIOLETTE

ESTÉE LAUDER: LA DANGEREUSE COLLECTIE

De Poppy Sauvage Collectie by Violette is de allernieuwste collectie van Estée Lauder. Het is een limited edition, dus mocht je één van de producten graag willen dan moet je er snel bij zijn. De lijn is namelijk van 13 augustus verkrijgbaar (sinds eergisteren dus).
De collectie combineert de drie favoriete momenten van de lente van Violette herself: de attitude van het seizoen, haar favoriete make-up look en haar go-to color: dat one of a kind rode kleurtje dat je alleen ziet in de poppies (de klaprozen) in Frankrijk.
Het uiterlijk van de collectie is ook prachtig. Allemaal in poppy rood met mooie gouden accenten.

BLUSH DUO

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Beginnend met het blush palette: de Pure Color Envy Sculpting Blush Duo in Soleil Doré / Camélia. Dit palette is ontworpen om de mooiste aspecten in het gezicht te accentueren. De twee verschillende blushes zijn een subtiele nude kleur en een prachtige peachy kleur.

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE
ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Twee blushes die je prachtig samen kunt gebruiken maar ook apart. Het is maar net waar je zin in hebt. Ga je voor een subtiele blush voor een natural look dan ga je voor het nude kleurtje. De peachy kleur geven de wangen een prachtig kleurtje. Peach is sowieso mijn favoriet als het om blushes gaat. Dat is dan ook mijn favoriet!

OOGSCHADUWPALETTE

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Het volgende palette is het Pure Color Envy Sculpting Eyeshadow 5-color Palette in Les Nudes de Soleil. De poeders zijn allemaal opbouwbaar en hoog gepigmenteerd en de formule zorgt ervoor dat de poeders egaal over de oogleden wordt aangebracht én is goed blendable.

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE
ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Ik ben best verbaasd over de kleurtjes van dit palette. Want je kunt echt alle kanten op met deze 5 tinten. Van een nude casual look tot een intense smokey eye.
Zelf heb ik een middenweg gekozen.

ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE
ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE

Op de foto hierboven heb ik het palette gebruikt én de eyeshadow stick die ik hieronder ga laten zien. Liefde voor de tinten! Zeker een palette wat ik vaker kan gebruiken.

EYESHADOW STICK

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Op de eyelook zie je ook dit product. De Deluxe Eye Crayon in Terre D’or (love alle namen trouwens!). Het is een creamy jumbo potlood dat gebruikt kan worden als een oogschaduw maar ook als een eyeliner. Het belooft als zijde te worden aangebracht en goed te blenden met de huid.

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE
ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

De kleur vind ik prachtig! Diep bruin/goud met een shimmer. Ik heb deze kleur aan de buitenkant van mijn oogleden gebruikt om een soort zwoel effect te creëren. Ik vind hem redelijk blendable, met de vingers gaat het beter dan met een kwast. Maar persoonlijk vind ik het fijner om met een kwast te werken. Ik moest dus iets langer blenden dan normaal gesproken met een poeder maar het effect is prima. Doordat het een crème is en geen poeder blijft de kleur wel intenser tijdens het blenden.

MATTE LIQUID LIPSTICK

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Uiteraard is het volgende product in de kleur Poppy Red. De Pure Color Envy Paint-On Liquid Lip Color in Poppy Sauvage is dé signature kleur van Violette. De lipstick heeft een matte finish en een is mega gepigmenteerd. Verder is het long-lasting en belooft tot wel 8 uur lang goed te blijven zitten.

ESTÉE LAUDER: LA DANGEREUSE COLLECTIE
ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE

Ken je dat? Soms is een liquid lipstick een drama om aan te brengen. Deze applicator is superfijn, ik kan het strak aanbrengen terwijl ik dat zelf vaak nogal lastig vind.
De rode tint is de perfecte felle roodkleur en ook nog eens super gepigmenteerd. De swatch hierboven is van één keer aanbrengen.
8 uur lang blijft het op zich zitten, alleen na het eten en drinken is het toch raadzaam om de binnenkant van de lippen wat bij te werken. Ook geeft de lipstick weinig tot niet af. Zeker na een tijdje is de lipstick redelijk smudge-free.

SOFT GLOW

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE
ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Dit product vind ik heel fijn voor natural looks. De Soft Glow for Lips & Cheeks in La Rosée geeft een dewy shine waar je het aanbrengt. Hierdoor wordt het licht mooie gereflecteerd en creëert het een mooie glow. Je kunt de glow aanbrengen op de jukbeenderen, de lippen of de oogleden. Het is een beetje vergelijkbaar met een balm maar dan niet plakkerig. De kleur lijkt roze, maar is transparant na het aanbrengen.

LIPSTICKS

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

Tot slot vind je nog twee tinten lipsticks in de collectie. De Pure Color Envy Sculpting Lipstick in Poésie en Vin Noir.
Deze tinten geven de feministische vrouw weer: De zachte, sensuele kant met de perfecte nude tint en de sexyer en stoere kant met de bordeaux tint.

POÉSIE

ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE

VIN NOIR

ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE

Als je bekend bent met Estée Lauder make-up dan ken je de Pure Color Envy Lipsticks. Een gepigmenteerde lipstick met een lichte glans finish. Een heerlijke formule die mijn lippen niet uitdroogt en lang blijft zitten.
Het geeft wel af (ik ben matte liquids gewend die dat niet doen). Ik vind de lipsticks het mooist wanneer ze met een kwastje worden aangebracht. Dat kan van subtiel naar lekker knal!

POPPY SAUVAGE LOOK

ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE
ESTÉE LAUDER BY VIOLETTE

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

ESTÉE LAUDER: BY VIOLETTE

De producten van Estée Lauder zijn in vrijwel alle parfumerieën te koop en kun je online ook overal vinden.
Ook kun je terecht bij Ici Paris XL, Douglas en Mooi Parfumerie voor Estée. De collectie hierboven is Limited Edition en vanaf 13 augustus verkrijgbaar. Op = probably op.

Prijs:

  • Pure Color Envy Sculpting Blush Duo €43
  • Pure Color Envy Sculpting Eyeshadow 5-color Palette €56
  • Deluxe Eye Crayon €24
  • Pure Color Envy Paint-On Liquid Lip Color €34.50
  • Soft Glow for Lips & Cheeks €30
  • Pure Color Envy Sculpting Lipstick €34.50 per stuk

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May