Finally I got my hands on Tarte Cosmetics. Een merk dat absoluut drop dead gorgeous is. De producten zijn natuurlijk, cruelty-free en vaak vegan. Maar dat niet alleen. De make-up is ook prachtig en ik ben verliefd geworden op dit oogschaduw palette. Kijk je mee? 

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

TARTE COSMETICS

Het merk Tarte Cosmetics zal onder make-up leken niet veel herkenning opleveren. Maar de make-up freaks kennen dit merk al jaren! Het Amerikaanse make-up merk is niet alleen cruelty-free en bevat het natuurlijke ingrediënten, maar veel van de producten zijn ook nog eens vegan.
Het merk is gespecialiseerd in make-up maar ook in skincare en de producten zijn altijd vrij van parabenen, minerale oliën, ftalaten, triclosan, gluten en SLS.
Het merk kun je kopen via de officiële website die ook gericht is op Nederland en levert megasnel!

RAINFOREST OF THE SEA

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

De Rainforest of the Sea Collectie is een collectie die is geïnspireerd op, verrassend genoeg, de zee! Dat zie je ook meteen terug aan de verpakkingen. De blauwe kleuren van het zeewater en de kleuren van koraal, schelpen en waterplantjes. De producten bevatten ook allemaal zeeplanten extracten die hydraterend werken voor de huid en krachtige anti-oxidanten bevatten.
De collectie bevat veel meer dan dat ik hier laat zien maar in dit artikel vind je in ieder geval een oogschaduw palette, twee lipsticks en een face mist.

SIZLE EYESHADOW PALETTE

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

Ik begin met dit prachtige Sizle Eyeshadow Palette uit de collectie. Ik ben alvast helemaal verliefd op de verpakking.
Het palette geeft je die gewilde Golden Hour Glow met maar liefst 8 tinten die zijn geïnspireerd op de zonsondergang.
De poeders bevatten kokosnootolie om de intensiteit van de kleuren te versterken en de huid te hydrateren. Verder bevat het zeeplanten extracten met anti-oxidanten die de fijne lijntjes tegen gaan. Make-up en skincare in één dus.

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE
TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE
TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

Mag ik even zeggen dat ik helemaal verliefd ben op dit palette? De kleuren zijn precies de kleurtjes die ik mooi vind en golden hour is my thing!
De poeders zijn totaal niet powdery en hebben dus 0 fall-out bij het aanbrengen. De pigmentatie is top, hoewel ik de basiskleur met een hele zachte kwast aanbreng om het niet te donker te maken. Met een wat hardere kwast krijg je ook meer pigmentatie. Ik ben zó blij met die matte basiskleur ‘Paddleboard’ en de matte highlight tint ‘Playa’. Dit is namelijk exact wat ik in veel palettes mis. Een perfecte base. Verder zijn de tinten metallic-achtig om een mooie shimmer toe te voegen. En het doosje…. Zucht. Het is een kunstwerkje!

COLOR SPLASH LIPSTICK

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

De Color Splash Lipstick is een vegan lipstick die langhoudend is tot wel 12 uur. De lipstick heeft een creamy – matte finish zonder uit te lopen en is geformuleerd met zeeplant extracten die een krachtige anti-oxidant werking heeft en de lippen voller, gladder en steviger te maken. Omdat de lipstick een buttery-smooth conditioner bevat drogen je lippen niet uit maar worden ze zelfs gehydrateerd.

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

De tinten in dit artikel zijn ‘Shades’ (de iets lichtere) en ‘Yachting’. Maar er zijn in totaal 23 verschillende kleurtjes van deze lipstick te koop. Van Nude tot de donkerbruine kleur Yachting.
Ik ben meer een nude persoon maar ik vind deze tinten ook wel fijn. Het zijn namelijk warme herfst tinten die goed passen bij dit seizoen!
De lipstick voelt ook aan als een reguliere, en niet als een matte lipstick aan. Prettig wel, want zeker in de herfst heb ik geen behoefte aan droge lippen.

YACHTING

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

SHADES

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

4-IN-1 SETTING MIST

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

De 4-in-1 Setting Mist is een bestseller en dat snap ik wel. De spray primes, sets, hydrateert en verfrist je huid tegelijkertijd. Het ‘lockt’ je make-up voor maar liefst 12 uur en het maakt de huid gladder waardoor onzuiverheden en fijne lijntjes niet meer opvallen. Ook dit product bevat zeeplan extracten die verzorgend werken voor de huid.

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

De mist ruikt absoluut zalig! In het begin wat sterk maar dit vervliegt redelijk snel. Ik vind de geur apart maar wel lekker!
Zelf gebruik ik de spray het liefst na het aanbrengen van mijn make-up en ik ben echt heel positief verrast door de spray. Het maakt de huid inderdaad zachter en gladder! De poriën lijken zelfs minder zichtbaar. Ook blijft de make-up goed zitten de hele dag. Zeker een product dat ik weer ga kopen als deze op is!

LOOK

 

 

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

TARTE COSMETICS SEA COLLECTIE

Tarte Cosmetics is verkrijgbaar via de webshop van Tarte zelf. Wanneer je iets bestelt dan heb je je pakket binnen 7-10 werkdagen binnen.

Prijzen:

  • Sizle Eyeshadow Palette €35
  • Color Splash Lipstick €21
  • 4-in-1 Setting Mist €28

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review + affilliate

May