Ga je binnenkort verhuizen? Of ben je gewoon toe aan een nieuw interieur? Het nieuwe jaar en dus ook nieuwe trends staan weer voor de deur. Wij zetten de interieurtrends van 2020 voor je op een rijtje!

Trend 1: Kleur van het jaar

Ieder jaar wordt er door Flexa één kleur van het jaar gekozen. Deze wordt bepaald door een groep designexperts en architecten van over de hele wereld. De kleur voor 2020 is Tranquil Dawn, dit is een lichte tint die zich beweegt tussen groen, grijs en blauw. Deze kleur is gebaseerd op de kleuren van het ochtendlicht, wat verwijst naar rust in een hectische en digitale wereld.

Trend 2: Let op het milieu

De trend van duurzaamheid had zich al aangediend, maar gaat in 2020 alleen maar groter worden. Mensen willen weten waar en hoe producten worden geproduceerd en hoe bedrijven te werk gaan. De verwachting is dat natuurlijke materialen zoals bamboe en mais veel terug te zien zullen zijn in het moderne meubeldecor.

Trend 3: Haal het buitenleven in huis

Iets wat naadloos aansluit bij de behoefte om betrokken te blijven bij de milieu en de maatschappij is groen. Dit zullen we dan ook ongetwijfeld teruen in 2020. Of je nou voor wat decoratietakjes gaat of voor een mooie groene plant, het kan allemaal! Probeer producten meerdere keren te gebruiken, voordelig voor zowel het milieu als je portemonnee! Raamdecoratie die perfect binnen deze trend past is een plisse, deze werken door hun unieke honingraatstructuur namelijk erg isolerend.

Trend 4: Zorg voor warmte

Iets wat we ook veel terug zullen zien in het nieuwe jaar is de warme sfeer. Daarmee bedoelen we uiteraard niet de warmte van de verwarming maar warmte in het kleurgebruik. Hierbij kun je denken aan roestkleuren, rode elementen of okergele tinten. Raambekleding die uitstekend bij deze trend past zijn velours gordijnen, deze brengen onwijs veel sfeer mee en zijn dé trend op de VT woonbeurs.

 

Genoeg woonkamer ideeen opgedaan? Hoe ga jij je interieur stijlen voor het nieuwe jaar?

$

May