Vandaag heb ik één van mijn favoriete skincare producten op de planning staan. Namelijk de Upcircle Beauty Face Scrub. En waarom deze zo speciaal is? De scrub bestaat uit koffie dat wordt opgehaald bij koffie barretjes. Klinkt gek? Ja, maar is echt een mega goed idee! Lees je mee?

UPCIRCLE BEAUTY

First of all, ik hou van dit soort merken! Upcircle Beauty is een very sustainable, clean, milieuvriendelijk merk.
Ik heb hen leren kennen op het evenement van Douglas waar ze mij alles lieten ruiken (heerlijk) en alles vertelden over het merk (interessant!).
Het leukste, en dat is me bijgebleven, vind ik het feit dat zij hun ingrediënten halen bij de koffie barretjes in Londen. Deze cafe’s gooien hun gebruikte koffieprut weg (logisch doen we allemaal), maar Upcircle Beauty vond dit zo zonde dat zij begonnen zijn om het koffieprut aan het einde van de dag bij de cafe’s op te halen en dit te verwerken in hun producten. Tof!
Nu ken ik een hoop producten met koffie erin, en die ruiken altijd naar koffie. Best lekker en niets mis mee maar Upcircle Beauty doet er nog een schepje bovenop om er nog een heerlijke geur bij te doen. De Coffee Scrub die ik in dit artikel ga reviewen is namelijk in drie verschillende geuren verkrijgbaar!

FLORAL BLEND FACE SCRUB

Zoals ik al aangaf is de scrub in drie geuren verkrijgbaar. Namelijk de Floral Blend (deze heb ik), de Citrus Blend en de Herbal Blend.
Deze Face scrub is samengesteld voor een gevoelige huid en bevat essentiële oliën op basis van kamille, rozenbottel, geranium en patchoeli. Ook is er sheabutter toegevoegd om de huid lekker te voeden.
De verpakkingen vind ik ook geweldig. Helemaal in de style van Clean Beauty met de tube van aluminium (geen plastic!) en een kartonnen doosje met minimale prints. I love it!

Wat mij direct opviel is dat de scrub écht koffieprut is. En het ruikt ook echt naar koffie maar dan met de geur van de toegevoegde essentiële oliën erbij. Ik vind het echt lekker ruiken.
De scrub is vrij grof, persoonlijk vind ik dat wel lekker want dan heb ik het gevoel dat ik ook écht iets aan het scrubben ben. Wat ik nog het fijnst vind van dit product is dat het een laagje achterlaat op de huid. Ik heb na het scrubben totaal geen droge of trekkerige huid. Het is juist heerlijk zacht en gehydrateerd. Een crème aanbrengen is in principe niet eens meer nodig.
Zelf gebruik ik de scrub ongeveer twee keer per week. Ik denk namelijk dat als ik het iedere dag zou doen dat het teveel zou zijn in verband met de grofheid van de scrub korrel.
Dit product staat absoluut op mijn musthaves lijstje! Go get it!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Het merk Upcircle Beauty is verkrijgbaar bij Douglas. Ben je benieuwd naar alle informatie over het merk, de producten en de founders? Check dan even de Upcircle Beauty website!

Prijs:

  • Upcircle Floral Blend Face Scrub €15.70 (100ml)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May