Get ready, want de Pixi Retinol lijn is hier! Retinol is razend populair in skincare, waarom ga ik in dit artikel vertellen. Ook zie je de hele lijn van Pixi beauty mét retinol! Enjoy.

PIXI BEAUTY

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

De aantrekkelijkheid van Pixi Beauty heeft zeker met de uitstraling te maken! Ik hou ervan. Het merk is opgericht door Petra Strand, zij heeft al 20 jaar ervaring als make-up artist en product ontwikkelaar. 10 jaar geleden begon zij met Pixi in Soho London en werd mega populair. De producten zijn namelijk lief voor je huid en geven je een ‘good night sleep’ look, zoals ze het zelf omschrijft.
De producten van Pixi Beauty bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten en dan vooral uit de botanische hoek. I like it already! Ook is het merk uiteraard diervriendelijk!
Voor meer artikelen over dit merk kijk je hier!

WAT IS RETINOL?

Het is wel zo handig om te beginnen met de uitleg van retinol. Retinol is een vitamine, om precies te zijn Vitamine A1. Het is een exfoliërend, anti-aging en anti outbreak product. Heel veel merken hebben deze held al in hun assortiment.
Heb je last van eczeem, rosacea of psoriasis dan kun je het ingrediënt beter laten staan. Heb je hier geen last van dan kan het je lifesaver zijn.
Retinol zorgt ervoor dat fijne lijntjes, grote poriën, rimpeltjes en een oneven huid vermindert worden. It does really work. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat je in de beginfase een droge huid en outbreaks kunt krijgen. Zodra je huid gewend is geraakt aan de retinol wil je niet meer anders!

CLEANSER

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

We beginnen met de Cleanser.  Deze wordt omschreven als een romige cleanser met Vitamine A (retinol), antioxidanten en ceramide. De cleanser belooft alle vuiligheid te verwijderen.
De toegevoegde retinol zorgt voor het verminderen van de lijntjes en het egaliseren van de huid, de jasmijn werkt verhelderend en verzorgend en de ceramiden zorgen ervoor dat het vochtgehalte in de huid op peil blijft.

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

De cleansers van Pixi Beauty zijn sowieso mijn favoriet. Je kunt er namelijk al je make-up mee verwijderen (ook je oog make-up). Deze cleanser is lekker romig en zacht en heeft een subtiele jasmijn geur (gelukkig want ik ben geen jasmijn fan).
Gebruik maar een klein beetje, de cleanser schuimt niet wat op zich wel prettig is. Mijn huid voelt erna goed gehydrateerd!

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

PIXI RETINOL TONIC

De volgende stap in je routine is de Tonic. Dit product met retinol maakt de huid weer jeugdig en geeft het een natuurlijke glow. Het zit boordevol krachtige antioxidanten en botanische ingrediënten die je huid een zachtere uitstraling geven en tegelijkertijd de gevoelige huid kalmeert. De tonic bevat peptiden om de huid te verstevigen, jasmijn om de huid te helen en de balans te herstellen en uiteraard de retinol.
Een fijne tonic met een subtiele geur die je met een wattenschijfje aanbrengt na het reinigen van de huid.

OVERNIGHT RETINOL OLIE

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

De olie behoort tot mijn favorieten van de hele collectie. Deze olie breng je aan in de avond en herstelt de huid tijdens je slaap. Het doet haar werk tegen grove poriën en fijne lijntjes. Het bevat retinol, peptiden en ceramiden.

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN
PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

Ik draag altijd olie voordat ik ga slapen en mijn huid vindt het heerlijk. Om die reden was ik ook enthousiast dat er een olie in deze collectie zit.
De olie ruikt subtiel en brengt heel fijn aan. Je hebt er maar weinig van nodig. Als je geen olie gewend bent is het misschien even wennen want het blijft echt op je huid liggen. Om die reden gebruik je dit ook in de nacht. Want ’s morgens voelt mijn huid echt lekker zacht aan.

RETINOL LOTION

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

De Retinol Jasmijn Lotion is bedoelt voor overdag. Het is namelijk een lichtgewicht maar hydraterende lotion vol anti-oxidanten. De lotion bevat Vitamine A (retinol), Peptiden en Jasmijn olie.

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN
PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

Deze lotion gebruik ik inmiddels ook al een maandje dagelijks en ik merk wel degelijk verschil. Het is ten eerste inderdaad een lichtgewicht maar goed hydraterende crème. Mocht je een vettige huid hebben is deze lotion ook perfect. Zelf gebruik ik nog wel een serum erna omdat de lotion heel snel intrekt en ik vind het fijn om nog een soort laagje over mijn huid te voelen.  De geur is ook net zo subtiel als de rest en je hebt maar weinig nodig!

RETINOL OOGCRÈME

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

Tot slot de Retinol Oogcrème. De ogen mogen zeker niet vergeten worden. De crème is zo geformuleerd dat het de elasticiteit van de huid herstelt. Verder maakt het de huid lekker glad en beschermt het de dunne huid rondom de ogen.

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN
PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

De tube heeft een handig uiteinde met een klein bolletje eraan zodat je het direct op de huid kunt aanbrengen en inmasseren met het bolletje. Alsof je jezelf een mini massage geeft.
De crème is lekker romig waardoor ik het eigenlijk alleen in de avond gebruik.
Ook deze crème heeft een subtiele geur en bevat natuurlijk ook weer Vitamine A (retinol).

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

PIXI RETINOL EN JASMIJN: DE NIEUWE LIJN

Voor het merk hoef je niet meer in het buitenland te shoppen! Tegenwoordig verkoopt Babassu namelijk Pixi Beauty in de winkels maar ook op de webshop. En uiteraard de Bijenkorf kan niet achterblijven!
Ze hebben een groot aanbod maar nog niet alles. Voor het hele aanbod kijk je op de website van Pixi zelf.

Prijzen:

  • Cleanser €23.50
  • Tonic €12
  • Olie €34
  • Lotion €31
  • Oog crème €26

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review + affiliaties

May