Ik heb al eerder kennis mogen maken met het merk Sand & Sky. Hiervan staat nog niets op maycate.com dus dit wordt een primeurtje :-). De nieuwe lijn van het merk is de ‘Tasmanian Spring Water‘ en daar gaat dit artikel over vandaag! Lees snel even verder.

SAND & SKY

Sand sky hydratatie

Sand Sky

Uiteraard begin ik met een korte introductie over het merk zelf. Sand & Sky is een Australisch merk dat is opgericht door twee vrouwen Emily & Sarah Hamilton. Een tweeling die de botanische ingrediënten van de Australische kust gebruikt in haar skincare.
Verder is het natuurlijk goed om te weten dat het merk totaal dierproefvrij is en milieubewust.
Misschien kende je de Pink Aurstralian Clay Mask al van dit merk. Een fantastisch masker, ik kan deze nog reviewen op maycate.com als daar interesse voor is.

SAND & SKY TASMANIAN SPRING WATER

De nieuwe collectie heeft als hoofdingrediënt Tasmanian Spring Water. How surprising ;-). De unieke minerale en probiotische formule in het Splash Serum hydrateert, verzacht en versterkt de huid diep. De Hydration Boost Cream bevat rode algen en creëert als het ware een tweede huid die ervoor zorgt dat vocht wordt vastgehouden in de huid.
Klinkt allemaal veelbelovend, mijn huid kan wel wat extra hydratatie gebruiken na de hittegolf en tijdens deze herfstdepressie :-).
Het uiterlijk van de lijn is prachtig. Een diepblauwe kleur geeft de glazen flacon en de stenen pot een luxe uitstraling en doet gelijk denken aan een hydraterend product. Ik ben benieuwd.

SPLASH SERUM

Sand sky hydratatie
Sand sky hydratatie

Ik begin met het Splash Serum. Dit is het allereerste serum op waterbasis dat pro-biotica bevat en verbetert direct de vochtretentie en textuur van de huid. Het serum bevat gefermenteerde zeekelp, bifi da ferment en hyaluronzuur
Meteen na gebruik versterkt het al de huidbarrière en hydrateert het je huid intens.
De textuur van het serum is lichtgewicht en fluweelachtig, daarnaast trekt het snel in wat de skincare routine vergemakkelijkt. Ook heel fijn is dat het geen synthetische geurstoffen, petroleum, paraffine, parabenen, sulfaten, minerale oliën of siliconen bevat.

Sand sky hydratatie
Sand sky hydratatie

First of all, het serum ruikt goddelijk! Ik heb geen idee wat ik precies ruik maar ik vind het heerlijk. Voor mij is dat belangrijk in een huidverzorgingsproduct omdat dit mij meer plezier brengt in het aanbrengen ervan.
De textuur die werd omschreven klopt inderdaad. Het serum is waterachtig maar net iets dikker dan alleen water, het brengt prettig aan waardoor je maar weinig nodig hebt.
Ook trekt het inderdaad snel in en voelt mijn huid na het aanbrengen meteen al zachter aan.

HYDRATION BOOST CREAM

Sand sky hydratatie
Sand sky hydratatie

Door naar de volgende stap. De Hydration Boost Cream. Zoals de naam al zegt belooft het je huid een hydratatie boost te geven.
Perfect dus voor een droge huid. Het belooft namelijk de droge en fletse huid meteen te laten herleven. De crème bevat een dubbel hyaluronzuur complex dat het vermogen van de huid om vocht vast te houden wordt ondersteund. De gefermenteerde zeekelp zorgt voor de remming van de belangrijkste verouderingsenzymen van de huid.
De crème bevatdus  gefermenteerde zeekelp, rode algenextract en hyaluronzuur en heeft géén synthetische geurstoffen, petroleum, paraffi ne, parabenen, sulfaten, minerale oliën of siliconen toegevoegd.

Sand sky hydratatie
Sand sky hydratatie

Toevallig was ik ook al op zoek naar een nieuwe dagcrème. Deze kwam dan ook als geroepen.
Net als het serum ruikt de crème ook heerlijk. Omdat het (waarschijnlijk) minder geconcentreerd is, ruik ik het net iets minder heftig in de crème maar alsnog een heerlijke geur.
De textuur is lekker romig en gelachtig waardoor het prettig aanbrengt op de huid en ook inderdaad aanvoelt als een extra laagje over de huid. Geen vettig laagje, totaal niet zelfs want de crème trekt goed en snel in maar een zacht fluweelachtig laagje die de perfecte basis vormt voor je make-up.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Sand sky hydratatie

Sand & Sky is verkrijgbaar bij Douglas. Momenteel heeft het merk drie verschillende lijnen. Namelijk de Australian Pink Clay lijn, de Australian EMU Apple en de Australian Tasmanian Spring Water lijn.
Ik vind alle lijnen heerlijk maar ik moet toegeven dat ik deze laatste lijn wel de lekkerste vind. Qua werking maar ook qua geur.

 

Prijzen:

  • Australian Tasmanian Spring Water Splash Serum €61.69 (30ml)
  • Australian Tasmanian Sprint Water Hydration Boost Cream €51.40 (50gr)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May