Last van pluizig haar of een droge huid? Lees dan nu deze tips voor gezond haar en lichaam! Dingen die je zo kunt toevoegen in je dagelijkse routine en amper tijd in beslag nemen. Geen excuses meer.

TIPS VOOR GEZOND HAAR & LICHAAM

HAAR

1. WAS JE HAAR NIET TE VAAK

De allereerste tip die ik kan geven is altijd: Less is more!
Als jij je haar iedere dag wast dan droogt je haar ontzettend uit. Hierdoor krijg je pluis, een doffe haardos en nóg sneller vet haar.
Je denkt misschien dat je haar wassen altijd goed is, think again: Je hoofdhuid went aan deze dagelijkse wasbeurt waardoor het meer talg gaat uitscheiden. Dit betekent dat je sneller vet haar krijgt.
Iedere dag je haar wassen werkt dus averechts. Liever was je je haar 1 á 2 keer in de week.

2. GEBRUIK ALTIJD EEN BESCHERMEND PRODUCT VOOR JE HAAR

Je haar heeft heel wat te verduren. Denk aan stylingtools zoals een stijltang, krultang of föhn, maar ook buiten moet je haar worden beschermd.
Wind, regen en zon zijn niet best voor jouw lokken. Een goed beschermend product voor je haar is dus belangrijk.
Olaplex nummer 6 is een favoriet van mij. Je brengt het aan op vochtig haar en beschermt je haar direct tegen hitte, kou en andere invloeden. Tegelijkertijd maakt het je haar lekker zacht en glad én herstelt het beschadigd haar door verven, krullen of stylen.

3. STYLE JE HAAR NIET TE VAAK

Het is en blijft natuurlijk een cliché maar het is absoluut waar. Style je haar niet te vaak met hittetools.
Mocht je het echt niet kunnen laten, probeer dan je tool wat minder heet te zetten. 200 graden is namelijk echt veel te warm voor je haar en zal absoluut schade geven.
180 graden is al beter. Maar probeer het zo min mogelijk te doen én met een beschermend hitteproduct uiteraard!

4. GEEF JE HAAR IEDERE WEEK EEN MASKER

Je haar heeft af en toe een verwenbeurt nodig. Gebruik daarom eenmaak per week een masker in plaats van je conditioner.
Mijn favorieten zijn de Olaplex no. 0 en de Olaplex no. 3. Gooi eerst je haardos vol met nummer 0 en laat dit 10 minuutjes intrekken. Doe er vervolgens nummer 3 overheen, maak een knotje of een vlecht en ga er lekker mee slapen.
De volgende dag spoel je het uit en merk je direct dat het haar zachter, glanzender en gezonder is. Olaplex is voor mij absoluut een wondermiddel.

LICHAAM

1. SCRUB JE HUID EENS IN DE WEEK

Very mucho belangrijk is het scrubben van de huid. Hiermee verwijder je namelijk dode huidcellen die de huid er dof, korrelig en lelijk laten uitzien. Kies een goede scrub uit die gericht is op jouw huid. Voor je lichaam kan je een iets grovere korrel nemen dan voor de huid van je gezicht.
Mijn favoriete scrubs zijn van Rituals en dan vooral de sugar scrubs. Hiermee wordt jouw huid gegarandeerd zo zacht als dat van een baby. Kijk voor de scrubs een bij pagina voor Rituals online bij HBB24 voor leuke prijsjes en acties.

2. SMEER JE HUID REGELMATIG IN

Om jouw, nu zachte, huid lekker te verzorgen gebruik je een hydraterende bodylotion. Persoonlijk vind ik body butters heel erg fijn. Die zijn wat voller en geven mij wat meer hydratatie.
Door het insmeren van de huid krijg je minder snel last van een droge huid én zorg je ervoor dat de huid langer mooi en soepel blijft.

3. GEBRUIK ALTIJD EEN ZONBESCHERMING

Een groot misverstand is dat je niet bruin wordt als je een factor gebruikt. Dat is simpelweg niet waar. Wat wél waar is, is dat de zon je huid veel sneller verouderd en de kans op huidkanker veel meer aanwezig is.
Ontzettend belangrijk dus om je goed in te smeren met een (het liefst zo hoog mogelijke) factor.
Ja, zelfs in de winter, want UV-straling neemt geen pauze. You’ll thank me later.
Om alle feiten en fabels over zonbescherming te zien kijk je op de website van KWF.

4. DRINK VEEL WATER

De laatste is er eentje die we allemaal wel moeten weten. Water is goed voor de huid (en voor een heleboel andere dingen).
Bij bepaalde huidproblemen zoals acné en een droge huid is water onder andere een heel goed hulpmiddel. Water zorgt namelijk voor een minder droge huid, een meer stralende huid en minder kans op ontstekingen in de huid.
Iedere dag dus lekker een liter water drinken! Ja, je mag ook groene thee in plaats van water.

Deze tips zijn over het algemeen heel breed en goed te doen. Geen excuses meer om geen maskertje in je haar te doen of je huid in te smeren met een factor.
Het zijn kleine dingetjes die helemaal niet veel tijd in beslag nemen maar een heel grote impact hebben op jouw huid en haar.

May