Korean Beauty is helemaal happening in Nederland maar Vegan skincare is ook upcoming. Dit merk is een combinatie van beide! Vegreen is namelijk een Koreaans huidverzorgingsmerk en is volledig vegan! Ik heb drie producten uitgeprobeerd en vertel je hier alles over.

VEGREEN

Vegreen is dus een Koreaans vegan skincare merk dat uiteraard ook niet op dieren test. Alle ingrediënten zijn veilig en puur en dat is ook te zien aan de verpakkingen en het product zelf. De flacons zijn allemaal eco-friendly.
Het merk heeft al 10 jaar ervaring met het verkopen van verschillende cosmetische merken. Na de ontdekking dat zijzelf én klanten liever producten gebruiken die veilig zijn en niet schadelijk voor het milieu hebben zij Vegreen opgericht.
Zo zijn onder andere de verpakkingen gemaakt van ‘uncut’ hout en suiker, gebruiken ze sojabonen inkt om de tekst mee aan te brengen.
In Nederland is het merk verkrijgbaar bij Coos Cosmetics.
De verpakkingen hebben een ‘mega clean’ uitstraling met hun kartonnen doosjes en weinig opsmuk. Wel vind ik ze erg mooi minimalistisch en staan ze prachtig in de badkamer naast een mooie plant.

TONER

Ik begin met deze Vegreen Alcohol-Free Nature Mucin Toner. Dit is natuurlijk een vegan toner dat de vermoeide huid helpt te herstellen en de vitaliteit van de huid verbetert.
Het mooiste ingrediënt in dit product is het mucin extract uit de wilde Yam. Dit is een soort knol, de zoete aardappel is een soort wilde yam. En heeft dus veel gezondheidsvoordelen.
In de toner zorgt het voor hydratatie en helpt het de elasticiteit van de huid te verbeteren.
Verder bevat de toner nog 5 types hyaluronzuur dat zorgt voor extreme hydratatie en pantenol helpt de huidbarriere te beschermen.

Ik moet toegeven dat het echt heel interessant klinkt en dat ik hierdoor nieuwsgierig ben geworden.
Normaal gesproken ben ik wel echt van de luxere skincare met geuren, dit merk bevat geen gekke kleur- en geurstoffen en valt dus onder Clean Beauty. Daarom hebben de producten dan ook geen enkele geur. Helemaal niets zelfs.
De toner is wel fijn in gebruik, meestal zijn toners qua textuur vrijwel waterig. Deze toner is wat dikker en kan omschreven worden als een vloeibare gel.
Hierdoor vind ik het prettiger om aan te brengen. Ik merk na het aanbrengen wel direct de hydratatie en ook trekt de toner snel in waardoor ik erna meteen mijn andere skincare producten kan gebruiken.

SERUM

Door naar het volgende vegan skincare product! Het Vegreen Fragrance-Free Nature Mucin Serum.
Dit serum bevat maar liefst 63% mucine van het wilde yam-extract.  Daardoor heeft het een geweldig effect op de huidelasticiteit terwijl het tegelijkertijd de vermoeide huid herstelt en de huid vitaliteit verbetert.
Het serum is hydraterend en beschermt de huid barrière zonder zwaar aan te voelen. Verder bevat het 5 typen peptiden die de rimpels tegengaan en je huid er jonger uit gaat zien.

Het serum heeft ook geen enkele geur. En dat is de bedoeling ook aan de naam te zien :-). Het merk is trouwens ook ideaal voor mensen met een heel gevoelige huid. Er kan namelijk niets misgaan met het gebruiken van deze producten.
Anyway, de textuur van het serum is een soort gel die prettig aanbrengt en snel intrekt. Ook hier voel ik meteen een goede hydratatie. Mijn huid voelt direct minder trekkerig aan en heeft geen droge plekjes. Maar na een serum hoort er natuurlijk een goede crème aangebracht te worden, en daar kom ik nu op!

HYDRATERENDE CRÈME

Deze tube is echt een plaatje om te zien. Ik hou ervan. Het is de Vegreen 730 Daily Moisture Cream. Een intensieve crème voor dagelijks gebruik dat zich totaal stort op de hydratatie van jouw huid.
De crème is geformuleerd met arginine (aminozuur) dat ervoor zorgt dat jouw huid zichtbaar wordt hersteld. Verder bevat het squalane dat de huid effectief hydrateer en ervoor zorgt dat het microbioom diversiteit van de huid wordt geactiveerd. De goede bacteriën dus! En dat zorgt voor een gezonde en stralende huid.

Dit is echt een musthave voor mensen met een vochtarme en/of droge huid. Want deze crème zorgt ervoor dat je huid intens wordt gehydrateerd zonder uitdrogende parfums en andere chemische ingrediënten.
De textuur is romig maar licht waardoor ook deze crème snel intrekt. Ik gebruik na een moisturizer zelf altijd nog een lekkere dagcrème met een SPF, maar als jij een moisturizer genoeg vindt dan kan dat ook prima. Het werkt namelijk de hele dag door. Een super fijne crème die zeker in mijn handtas gaat als ik een dag weg ben of op reis ga!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Vegreen Vegan Skincare is verkrijgbaar bij Coos Cosmetics. Leuk voor mijn volgers. als je de code MAYCATE20 gebruikt bij het afrekenen krijg je ook nog eens korting!

Prijzen:

  • Vegreen Toner €26 (250ml)
  • Vegreen Serum €22 (50ml)
  • Vegreen Moisture Cream €22 (50ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May