Nederland gaat weer open, de terrassen zitten straks weer helemaal vol. Dan wil jij natuurlijk helemaal bij zijn met de modetrends van 2021. Denk hierbij aan een mooi jasje of fijne bovenkleding voor dit jaar.
Ga er dus even lekker voor zitten, pak een kopje thee en lees verder. Want in dit artikel vertel ik je precies wat de modetrends zijn van dit voorjaar, de zomer en het najaar van 2021!

TREND 1

Het hoofd thema in de modetrends voor 2021 is fashion met details. Denk bijvoorbeeld aan ruches en doorzichtige tule.
Hierbij hoef je niet direct te denken aan een tule jurk en hoef je er niet bij te lopen als een ballerina of een bruidje, maak je maar geen zorgen. Tule heb je namelijk in de kleinere details.
Zo zijn er tops met tule mouwen of accenten en bijvoorbeeld truitjes met ruches op de mouwen en/of de kraag.
Het geeft net dat beetje extra aan je zakelijke of basic outfit. En het past ook helemaal bij het mooie weer dat eraan zit te komen!

TREND 2

Fashion trend nummer 2 is pastel kleurtjes. Daar ben ik zelf erg blij mee want ze maken me altijd zo vrolijk!
Combineer pastel met prints, ruches en/of tule of combineer pastel kleurtjes met elkaar. Het mag allemaal! Ik houd zelf erg van comfortabele kleding en ik LEEF in joggingpakken. Oké, de lockdown heeft daar ook wel een beetje voor gezorgd. Maar ik blijf ze toch wel dragen. En guess what? Ook deze pakken en broeken zijn gewoon in pastel kleuren te koop!

TREND 3

Vorig jaar hadden we de crochet tops, dit jaar zijn het de crochet jurkjes! Oftewel, gehaakte jurkjes. Deze jurkjes zijn goed te combineren met vrijwel alles! Ga je naar het strand? Gehaakt jurkje! Het terras? Gehaakt jurkje. Of blijf je gewoon lekker thuis in de tuin? Gehaakt jurkje.
Ook kun je ze combineren met vrijwel alle soorten schoenen: Sleehakken, chique sandaaltjes, slippers of sneakers. Wat heerlijk hè? Het kan allemaal!

TREND 4

De outfits mogen ook weer lekker worden geaccentueerd door franjes. Denk aan de boho-style. Franjes op de slippertjes, op de jurkjes, jasjes of tops. Het kan.
Let hierbij wel goed op dat je niet in alle kledingstukken franjes gebruikt. Too much is ook niet goed.
Wat je trouwens ook kunt doen om je look compleet te maken is het dragen van oorbellen met franjes. In welke kleur je maar wil. Pastel kleuren zijn helemaal in dit jaar, dus ik zou lekker voor een zacht roze of mintgroene tint gaan.

TREND 5

Wat een heerlijke trends dit jaar, het is allemaal vrolijk en uitbundig want de prints zijn ook weer helemaal terug.
Luipaard printjes of bloemenprintjes zijn helemaal goed! Ook is de ruitenprint er helemaal, een goede grote ruitenprint op een jas of een rok breekt het saaie uit de outfit en geeft je net dat beetje sjeu.
Je kunt ervoor kiezen om één stuk van je outfit een print te geven, maar je hele outfit mag ook printjes bevatten. Hou je vak gek en opvallend, dan gebruik je lekker verschillende printjes en kleurtjes. Hou je het liever wat meer basic, dan kies je voor bijvoorbeeld een rokje met print of alleen een top of tasje met print.

TREND 6

Voor de laatste trend spring ik even door naar het najaar. Want hier kun je veel leer of leather-looks verwachten. Lekker stoer maar tegelijkertijd ook vrouwelijk.
Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een mooi leren bikerjack of een faux-leather broek. Ik heb al een joggingpak met leer-look uitgezocht. Not kidding! Hij is verschrikkelijk mooi! Ik heb hem overigens nog niet binnen, maar ik ga hem op Instagram natuurlijk laten zien wanneer hij is bezorgd.
Deze trend is meegenomen uit de winter van 2020, gooi of geef je (imitatie-) leer kleding dus nog niet weg! Ze mogen gewoon weer een seizoen mee.

FAVORIETE ITEMS

Om je een klein beetje op weg te helpen heb ik hieronder een aantal van mijn favoriete items geplaatst. Hier kun jij dus wat inspiratie mee opdoen.
Als je op de afbeelding klikt dan kom je op de productpagina waar je direct alles kunt vinden over het desbetreffende kledingstuk. Je kunt natuurlijk ook verder kijken want het assortiment is lekker groot!

PASTEL

BIKERJACK

SATIJN PASTEL

DETAILS

$

May