Yep, het was weer tijd. Mijn wenkbrauwen moesten weer worden gedaan en deze keer ging ik voor de powderbrows bij Browstudio Hoorn.
In dit artikel vertel ik je precies hoe het gaat, wat mijn ervaring was tijdens en na het zetten van de powderbrows én mag ik iets heel leuks weggeven! Kijk je mee?

Powderbrows

Wat zijn Powderbrows nou precies? Deze manier van semi permanente wenkbrauwen wordt ook wel de ombre brows methode genoemd.
Met een speciale pen worden hele kleine stipjes in de bovenste huidlaag aangebracht waardoor een mooie poeder/ombre brow wordt gecreëerd. De powderbrows blijven 1-3 jaar mooi en geven minder trauma in de huid.
Persoonlijk vind ik powderbrows mooier dan microblading (streepjes als haartjes), maar dat is echt persoonlijk. De powderbrows geven meer het idee van een vollere wenkbrauw.

POWDERBROWS BIJ BROWSTUDIO HOORN + GIVE AWAY!

Een powderbrow behandeling bestaat uit drie behandeling bij Browstudio Hoorn.

 1. Voorbehandeling:
  Tijdens deze afspraak wordt de intake met je doorgenomen, met jouw persoonlijke wensen en verwachtingen. Vervolgens worden de wenkbrauwen voorbereid door middel van een Brow Classic behandeling.
 2. Hoofdbehandeling:
  De hoofdbehandeling is het aanbrengen van het pigment, oftewel de Powderbrow behandeling zelf.
 3. Nabehandeling:
  Na een periode van 4-8 weken kom je op een soort nacontrole. Nu zijn je wenkbrauwen volledig hersteld. Mocht het nodig zijn dan kan tijdens deze afspraak nog wat worden bijgewerkt.

DE BEHANDELING ZELF

POWDERBROWS BIJ BROWSTUDIO HOORN + GIVE AWAY!

Ik ga nu mijn eigen ervaring vertellen. Het kan dus zo zijn dat jij het anders ervaart of hebt ervaren.

Ik heb mijn behandeling door Phila laten doen. Zij is wel iets duurder dan de andere behandelaars, maar ik vind haar de beste. Zij heeft ook het meeste ervaring. Vandaar dat ik voor Phila koos 🙂
Van tevoren heb ik Emla crème aangebracht op mijn wenkbrauwen. Deze crème kun je bij de huisarts opvragen en ophalen bij de apotheek. Het is een verdovende crème waardoor je dus minder last hebt van pijn.

En de vraag is dan ook altijd: Doet het pijn?
Nee! Bij mij deed de Powderbrow behandeling totaal geen pijn. Wellicht heeft de Emla crème geholpen. Tussendoor brengt de behandelaar trouwens ook nog een andere verdovende crème aan. Waardoor het voor mij een fluitje van een cent was om daar 1.5 uur te liggen.
Houdt er rekening mee dat de behandeling 2-3 uur duurt, ik was redelijk snel klaar omdat ik super makkelijke wenkbrauwen heb en mijn huid het pigment goed oppakte!

VOOR

POWDERBROWS BIJ BROWSTUDIO HOORN + GIVE AWAY!

NA

POWDERBROWS BIJ BROWSTUDIO HOORN + GIVE AWAY!

Op bovenstaande foto’s zie je een voor- en nafoto direct na de behandeling.
Op de linkerfoto is de Brow Classic behandeling uitgevoerd.
Op de rechterfoto zitten de Powderbrows erop! Je ziet goed verschil en de wenkbrauwen lijken ontzettend donker. Dit trekt allemaal weg! De diepe warme en donkere kleur wordt in de loop van 2 weken geleidelijk minder.

DE EERSTE TWEE WEKEN

POWDERBROWS BIJ BROWSTUDIO HOORN + GIVE AWAY!

Wat heel belangrijk is, is dat je de eerste twee weken je wenkbrauwen NIET nat maakt.
Eigenlijk vond ik dat het vervelendst. In de eerste week beginnen de wenkbrauwen ook te vervellen. Als je ooit een tattoo hebt laten zetten dan weet je precies hoe dit gaat.
Zorg ervoor dat je NIET aan de velletjes komt, vrij logisch trouwens. Als je gaat trekken of aan de velletjes gaat peuteren heb je kans dat je een littekentje krijgt, waar dus geen pigment op blijft zitten.
De tweede week waren de velletjes bij mij wel redelijk verdwenen. Ik heb na 1.5 week dan ook weer lekker met mijn hoofd onder de douche gestaan. Let op dat je dit pas doet als alle velletjes weg zijn.
Qua jeuk viel het me reuze mee. Ik gebruikte Bepanthen in de avond om de jeuk wat tegen te gaan en dat hielp redelijk goed.

HET EINDRESULTAAT

En ik vind ze prachtig! De kleur is perfect geworden en het ombre effect is helemaal gelukt! Op de foto hierboven heb ik mijn wenkbrauwen verder niet bijgetekend. Er zit alleen een transparante wenkbrauwgel in.

WINACTIE

Meedoen kan via mijn Instagram!

 1. Volg @may_cate en @browstudiohoorn
 2. Reageer met  onder DEZE foto én ook DEZE foto

Dat is het! Meedoen kan tot en met vrijdag 21 mei. Voor meer kans deel je de actie ook in je story maar dit is niet verplicht.

 

Veel succes dames!

CONTACT & PRIJZEN

Browstudio Hoorn is mega actief op Instagram. Je kunt ze daar dus volgen als je dat leuk lijkt.
Op de website is alle informatie te vinden over de behandelingen, adresgegevens en kun je contact opnemen met de Brow Professionals.

Prijzen:

 • Powderbrows €449 (Bij Phila €599)

 

Dit artikel bevat diensten die beschikbaar zijn gesteld ter review

May