Je hebt vast wel eens gehoord van medicinale paddenstoelen. Zo niet, dan is dit artikel ook erg interessant. Ik ga hieronder vertellen wat de werking en de voordelen zijn van paddenstoelen en in het bijzonder de Cordyceps Paddenstoel. Ga er dus lekker voor zitten en lees snel verder!

NIEUW: CORDYCEPS PADDENSTOELEN!

MEDICINALE PADDENSTOELEN

Medicinale paddenstoelen bestaan al eeuwenlang. Zolang als de mensheid bestaat zelfs! Ze werden vooral gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. In onze Westerse wereld zien we paddenstoelen vooral als een hallucinerende drug, maar dat is totaal niet waar dit artikel over gaat! Het gaat namelijk over kracht van medicinale paddenstoelen en de werking hiervan.
Er bestaan minstens 140.000 verschillende paddenstoelen en elk soort heeft unieke eigenschappen.
Grappig weetje: Mensen en paddenstoelen hebben een overeenkomst van 30% als het gaat om DNA.

De meest bekende werkzame stoffen van paddenstoelen zijn:

  • Polysacchariden en essentiële suikers
  • Antioxidanten (die kennen we ook van de skincare!)
  • Essentiële aminozuren
  • Triterpenen

Wat het grootste voordeel is van het gebruik van paddenstoelen is dat ze puur en natuurlijk zijn. Geen gekke ingrediënten, behalve dan de biologische die lief zijn voor je lichaam en geest.
Ook zijn ze altijd vegan en dus geschikt voor mensen die een vegetarische of vegan lifestyle hebben. Ze zijn natuurlijk ook vrij van pesticiden / herbiciden, conta- minanten (zoals zware metalen), allergenen, vulmiddelen, gluten, zuivel en soja. Dikke pluspunten dus voor de paddenstoelen!

NIEUW: CORDYCEPS PADDENSTOELEN!

CORDYCEPS PADDENSTOELEN

In dit artikel ga ik wat uitgebreider in op de Cordyceps Paddenstoel. Het is namelijk een breed inzetbare paddenstoel en werden in het oude China zelfs zo vereerd dat alleen de keizer deze mocht gebruiken. Best exclusief dus.
Vandaag de dag is dat natuurlijk allang niet meer zo en kan iedereen die dat wil deze bijzondere paddenstoel gebruiken.
De werkzame stoffen van de Cordyceps paddenstoel zijn onder andere:

  • Cordycepine
  • Nucleotides
  • Polysachariden
  • Sterolen
  • Spoorelementen
  • Mineralen

Deze paddenstoel werkt onder andere heel goed voor hart- en bloedvaten, luchtwegen, lever en glucosestofwisseling.
Deze paddenstoel kan goed worden ingezet als je last hebt van vermoeidheid, een verbeterde zuurstofopname wilt (bij bijvoorbeeld sport), een betere longfunctie, extra energie nodig hebt, de vruchtbaarheid wil stimuleren en de functie van de nieren wil verbeteren.
Klinkt dus erg goed!
Leuk om erbij te vertellen is dat de Cordyceps Paddenstoel groeit uit insecten. Hij gebruikt het lichaam van het insect als voedingsbron en schild, waarna de zwam uit zijn lichaam groeit. Het groeit op rupsen, sprinkhanen, mieren, kevers en ga zo maar door. Klinkt vies? Misschien wel, maar de natuur zorgt altijd voor balans en je kunt deze paddenstoel in poedervorm en zowel capsules innemen. Geen gekke insecten of zwammen dus op je bordje!

NIEUW: CORDYCEPS PADDENSTOELEN!
NIEUW: CORDYCEPS PADDENSTOELEN!

Heb jij nu zoiets van ‘Goh, welke supplementen heb ik nodig?’.  Neem dan echt even een kijkje op de website van De Gezonde Wereld.
Hier vind je ook alle informatie, de werking ervan en natuurlijk alle paddenstoelen op zichzelf.

 

$
Disclaimer

May