HORRORHUIS & POLITIE! Zoals beloofd weer een nieuw Urbex avontuur! Uiteraard waren we weer in België aangezien het Corona virus ons niet toestaat om verder Europa in te gaan. Dus voor nu moeten jullie het (met overigens wel hele toffe urbex locaties) met België doen.
Kijk verder voor de vlog en weer een serie Urbex foto’s!

HORRORHUIS & POLITIE

Onze reis bracht Drey, Darre. Tom en mij naar een paar toffe locaties.
We begonnen bij een verlaten kasteel. Het leuke van Urban Exploring is dat je nooit weet waar je terecht komt. Staat het nog overeind? Is het helemaal getrashed en vol met graffiti of vind je deze keer een echt pareltje?
Het kasteel was echt vervallen, er is drie keer brand uitgebroken (een keer in de tijd dat niemand van ons nog geboren was, en een aantal keren in 1900 nog wat). Je kunt het dus het beste omschrijven als een ruïne. Je vindt er namelijk geen meubels meer en alles is overgenomen door de natuur (I love it). Helaas was het kerkje wel verpest door lelijke graffiti tekeningen en teksten maar al met al een leuke locatie!

Toen we bij het kasteel vertrokken zagen we een villa aan de weg staan die ook verlaten oogde. Dit klopte! Een rondje om het huis gaf wat mooie beelden van een vervallen zwembad, maar helaas konden we niet naar binnen. Door dus naar de volgende!

Nu kwam het pareltje! Dit is echt mijn ding, denk aan de film ‘wrong turn’ en aan andere horrorfilms met enge huizen en je weet wat ik bedoel want dit was een echt horrorhuis.
Alle spullen waren nog aanwezig kleding, medicijnen, bedden, panneneten en zelfs een kunstgebit en een handtas. Dit was wel één van mijn favoriete urbex locaties.

Tot slot zijn we weer teruggegaan naar het verlaten ziekenhuis waar we de vorige vlog hebben afgesloten. Toen ging een mevrouw de politie bellen dus hadden we eieren voor ons geld gekozen. Deze keer gingen we het weer proberen.
Maar guess what? Dit keer was de politie echt gebeld en werden we betrapt. Gaan we nog een keer terug of laten we het hierbij?

VIDEO

FOTO'S

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May