In juni zijn we voor ons urbex avontuur naar een staalfabriek gegaan in België. Een ontzettend grote locatie waar je echt een hele dag kunt doorbrengen als je wil. Het leek wel een dorp zo groot is het. In dit artikel vind je de vlog en alle foto’s die zijn gemaakt.

URBEX STAALFABRIEK

 

We werden deze dag naar de staalfabriek vergezeld door @resetmetomu en @jezz.travels als fotografe. Zoals ik al zei was het terrein huge en hebben we er een aantal uur doorgebracht.
Een staalfabriek is een waar walhalla voor urbexers en fotografen. De ingang is vrij moeilijk te vinden en verschillen per keer. Soms wordt een deur dichtgelast of een hek gemaakt. Als je erheen gaat dan moet je dus goed zoeken!
Eenmaal binnen kun je vrijwel normaal rondlopen, niemand die je ziet. Wel kwamen we nog een aantal andere urbexers tegen,  altijd leuk.
De staalfabriek was voor mij iets minder leuk omdat ik hoogtevrees heb en bijna alles is hoog en open. Let ook op dat je handschoenen meeneemt in verband met alle roestige leuningen. Scheelt weer ijzersplinters’-)

Veel plezier met de video en de foto’s!

VLOG STAALFABRIEK

FOTO'S STAALFABRIEK

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May