Retinol is een wonder voor de huid. Het probleem is alleen dat het vrij agressief is waardoor je huid rood en droog kan worden. Het nieuwe Kiehls Retinol serum bevat precies de goede dosis om iedere dag te kunnen gebruiken zonder deze ongemakken. Ik laat in dit artikel zien wat het is en wat ik ervan vind!

KIEHLS

Kiehls retinol serum

Kiehl’s bestaat al 160 jaar (!) en is daarmee dus een oude rot in het vak. Het merk is opgericht door de heer John Kiehl die van oorsprong een apotheek was en een passie had voor plantkunde.
De producten van Kiehl’s staan zelfs in Smithsonian Institute in Washington (hét museum over geschiedenis, kijk de film ‘Night at the Museum’ eens. Hilarisch. Niets te maken met het merk maar ik hou ervan.
Anyway, het merk is dus al jarenlang een begrip en was niet zomaar even een dingetje dat weer voorbij is gevlogen. Vandaag de dag is het merk namelijk te koop in de Bijenkorf en ja, dan ben je best een naam.
Eerdere artikels over het merk kun je hier vinden!

Kiehls retinol serum

KIEHLS RETINOL SERUM

Het Kiehls Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum is een mondvol dus noem ik het in dit artikel het Kiehls retinol serum. Het wordt omschreven als een krachtig anti-rimpelserum dat de huid verstevigd, de huidtextuur verfijnt en de rimpels vermindert.
Retinol is een vrij sterk middeltje dat je eigenlijk maximaal twee keer in de week mag gebruiken. Kiehls heeft de dosis zo verlaagt dat het wel voor dagelijks gebruik geschikt is.
Deze dagelijkse dosis pure retinol bevat ook Peptiden en Ceramiden om de huidvernieuwing te bevorderen en de huidbarrière te versterken.
Door de lage dosis retinol krijg je van dit serum dus géén droge en rode huid en ook geen velletjes.

Kiehls retinol serum
Kiehls retinol serum

Persoonlijk vind ik Kiehls altijd een erg fijn huidverzorgingsmerk. De producten doen altijd wel wat ze zeggen en zijn fijn in gebruik.
Zo ook met dit serum. Ik gebruik namelijk graag retinol op mijn 36e leeftijd en vaak gaat dat toch gepaard met ongemakken zoals een rode huid en een droge huid. Dat tackle je dus met dit serum! In plaats van twee keer per week kun je het iedere dag gebruiken voordat je je dagcrème aanbrengt.
De geur is ook fijn! Kiehls gebruikt geen gekke agressieve parfums waardoor de producten subtiel ruiken en een geur hebben van de toegevoegde ingrediënten.
Qua textuur is het een lichte crème die snel intrekt in de huid en de huid dus ook echt niet droog maakt maar zelfs een hydraterend gevoel geeft.
Ik vind hem fijn en gebruik hem nu iedere dag!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Kiehls retinol serum

Kiehl’s is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kun je alles ook lekker ruiken en voelen. Maar als er geen Bijenkorf bij jou in de buurt zit (wat bij mij het geval is en ik het alleen wil combineren met een bezoek Amsterdam) dan kun je de Kiehl’s producten ook aanschaffen bij de officiële webshop van Kiehl’s.

Prijs:

  • Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum €48 (30ml) €72 (50ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May