Deze keer waren we op een mega spannende locatie. De Urbex Militaire Basis video staat weer online! Momenten van spanning, kogels die overal liggen en vleermuizen. Oh ja, en Darre die deze aflevering presenteert. Have fun!

URBEX MILITAIRE BASIS

Deze aflevering blijven we gewoon in Nederland. Deze oude militaire basis is namelijk in de vorige eeuw in verval geraakt en wordt niet meer gebruikt als basis. Wel wordt het nog gebruikt als een oefenterrein, zo hebben wij vernomen.
Het leger, de ME en de brandweer oefent hier regelmatig en daar zijn de sporen ook duidelijk van terug te zien. De kogels liggen in sommige gebouwen overal, in andere gebouwen zie je veel waterschade maar buiten is het heel vredig en kun je genieten van de natuur en van de in verval geraakte gebouwen.

In deze aflevering zijn Darre, Tom, Drey en ik weer met zijn viertjes aanwezig en begint Darre zijn presentator talent los te komen. Mooie ideeen en fantasiën deelt hij met de kijker. Een moment van spanning, want we zagen een voertuig en militair terrein blijft militair terrein.
De conditie is dus ook nog even op de proef gesteld. Enjoy de video en de foto’s!

VIDEO

FOTO'S

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May