Deze aflevering Urbex Politie Bureau is eigenlijk wat tegenstrijdig. Want waar je niet wil belanden tijdens het urbexen is op een politie bureau. Maar een leeg politiebureau, en ook nog eentje met een prachtig architectuur interieur kunnen we niet laten staan. Kijk je mee?

URBEX POLITIE BUREAU

Tijdens deze aflevering komen we aan bij een locatie die (mega bummer) niet meer bestaat en gaan we erna meteen door naar de volgende. Hier aangekomen kwamen we erachter dat het gekocht was en gerenoveerd gaat worden. Super balen natuurlijk want 2 locaties die niet meer te betreden zijn achter elkaar is gewoon k u t.
De jongens besloten om toch een poging te wagen, Darre en ik bleven buiten. Want klimmen is niet mijn ding en hoewel urbexen al niet legaal is, is dit misschien nog wel net over de grens heen.
Maar wat zij binnen aantroffen was echt de moeite waard! Kijk je ook mee naar de video en de foto’s?

VIDEO

FOTO'S

Meer Urbex avonturen vind je hier.

Urban Exploring
Bron: Wikipedia

Urban exploring, afgekort urbex of UE, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. De term werd omstreeks 1990 bedacht door de Canadese explorer Jeff Chapman, ook gekend als Ninjalicious, die met het tijdschrift Infiltration en de website infiltration.orggestart was. In 2005 publiceerde Chapmann het boek Access All Areas: a user’s guide to the art of urban exploration

De term urban exploring is Engels en betekent letterlijk verkennen van het urbane (=stedelijke) steden of gebouwen, maar het kan zich net zo goed op het platteland afspelen.

Urban exploring wordt beoefend door urban explorers. Bron: Wikipedia

May