I was today year’s old when I discovered a new favorite skincare brand. Nu even in normaal Nederlands, ik weer een favorietje gevonden. Het merk Evolve Beauty is namelijk een clean beauty merk met alleen maar natuurlijke, organische en veganistische producten die allemaal even heerlijk zijn! In dit artikel laat ik je een aantal musthaves zien!

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

EVOLVE BEAUTY

Evolve Beauty is een skincare merk dat al bestaat sinds 2009. Alle producten worden met de hand gemaakt in kleine batches (om de hoogste versheidsgraad te garanderen) en zijn allemaal biologisch en natuurlijk. Denk aan alles wat met skincare te maken heeft. Van gezichtsolie tot een bodybutter en van scrubs tot handzeep.
Alle producten zijn dan ook veganistisch, cruelty-free en eco-vriendelijk. Denk aan de verpakkingen die zelfs met graspapier worden gemaakt, dat is namelijk volledig composteerbaar.
Alles wordt dan ook met de hand gemaakt in de eco-studio in Engeland en ze zijn dus lief voor het milieu, voor jou én voor je huid.
Het merk is in Nederland verkrijgbaar bij Douglas.

ROZENKWARTS GEZICHTSPEELING

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Ik begon met de Rozenkwarts Gezichtspolish, een peeling/scrub voor het gezicht boordevol met natuurlijke ingrediënten. Het belooft dode huidcellen te verwijderen, poriën te ontstoppen en littekens minder zichtbaar te maken.
Een aantal van de natuurlijke ingrediënten die worden uitgelicht zijn de organische Rozenbottelolie dat helpt om de tekenen van veroudering tegen te gaan door celvernieuwing te bevorderen. Het organisch Hibiscusextract zorgt ervoor dat dode huidcellen afgebroken worden en helpt toekomstige puistjes te voorkomen.

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS
EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Ik was zó enthousiast toen ik het potje opende. De textuur is namelijk echt roze als een rozenkwarts en het ziet er al heerlijk uit (ook ruikt het superlekker!). Het is een gel-achtige crème met kleine scrubdeeltjes erin. Je brengt het aan op een droge huid en masseert het goed in, het is een fijn gevoel. Ik voel de scrubdeeltjes hun werk doen maar op een milde wijze. Na het afspoelen is mijn huid MEGA zacht, not kidding. Het voelt heerlijk aan en het voelt ook gehydrateerd aan. Het droogt mijn huid totaal niet uit, wat veel scrubs/peelings wél doen.

CLEANSING MELT

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

De reiniging in je skincare routine is één van de belangrijkste stappen. Deze Gentle Cleansing Melt werkt beschermend, reiniginend, verzorgend en hydraterend.
Niet onbelangrijk is het ook vrij microplastic, allergeenvrij, vrij van siliconen, paraffine, parabenen, conserveermiddelen en sulfaten. Ook is het niet alcoholisch, comedogeen-vrij, glutenvrij, vrij van aceton, lactose, ammonia, Ftalaten en pigmenten- en kleurstoffen. Zonder sporen van noten.
De melt is zacht en bevat voedende biologische baobabolie dat de huid verzacht en hydrateert. Wanneer het in contact komt met water verandert de ‘gel’ in een romige melk die schoon wegspoelt en de huid schoon, kalm en gehydrateerd achterlaat.

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS
EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Mijn favoriete reinigingsproducten zijn oliën en ‘melts’ zoals deze. Deze is gebaseerd op olie, dus heeft het ook eenzelfde werking en gevoel als een oliereiniging.
Je hebt maar weinig nodig van de gel (zo noem ik het voor het gemak maar even) en het wordt gemakkelijk over het hele gezicht verdeelt. Vervolgens masseer ik het lekker in en maak ik mijn handen nat om het vervolgens verder in te masseren.
Nu verandert de gel in een olie dat de make-up en alle andere onzuiverheden goed van mijn huid verwijdert. Wat mij echt opvalt is dat mijn huid mega gehydrateerd en plumpy aanvoelt na het afspoelen. Deze reiniging vind ik echt fijn en komt in mijn favorietenlijstje!

HYALURON SERUM

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Het Hyaluronic Serum 200 is de volgende stap in je routine. Het is geschikt voor de normale tot droge huid en bevat 200mg hyaluronzuur per flesje, waarvan bewezen is dat het de huid van binnenuit hydrateert en fijne lijntjes en rimpeltjes voller maakt. Ook bevat het biologisch granaatappelextract dat verzacht en beschermt en het biologisch rozenwater geeft het serum een heerlijke geur. Ook dit is een Clean Beauty product dat geen parabenen, cyclische siliconen, sulfaten en minerale oliën bevat.

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS
EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Het serum heeft een dunne gel-achtige en transparante textuur. 1 pompje is genoeg voor het hele gezicht en het trekt snel in, wat ik zelf altijd erg prettig vind. Zo kan ik namelijk meteen door naar de volgende stap.
Het ruikt inderdaad erg lekker, hoewel de geur subtiel is en hydrateert mijn huid ook meteen. Ik ben serieus nu al fan van dit merk met alle hydraterende eigenschappen. Perfect voor mijn huid.

DAGCRÈME

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Tot slot is er de Daily Renewal Facial Cream, natuurlijk ook weer een clean beauty product. De crème werkt beschermend, verzorgend en hydraterend. Deze vochtinbrengende crème herstelt de normale tot droge huid met een mengsel van zuivere biologische oliën. Zo bevat het bijvoorbeeld biologische arganolie, dit voedt de huid terwijl natuurlijk hyaluronzuur verzacht en hydrateert.
De geur is die van vanille & kokosnoot en is natuurlijk ook biologisch en natuurlijk!

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS
EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Wat mij vooral opviel bij het openen van dit potje is dat hij écht vol zit. Tot de rand toe! I like it, want vaak is dit dus niet het geval.
De crème ruikt prettig en voelt lekker romig en vol aan. Je hebt maar weinig nodig, ik gebruikte de eerste keer veel teveel. Mijn huid voelde meteen ontzettend gevoed en gehydrateerd. Ik moet zeggen dat ik héél blij ben dat ik dit merk mocht testen. Ik heb er namelijk een favoriet skincare merk bij.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

EVOLVE BEAUTY ORGANIC SKINCARE BIJ DOUGLAS

Dit prachtig mooie merk met haar fijne producten is dus verkrijgbaar bij Douglas. Ik ben ontzettend benieuwd naar de andere producten van dit merk (zijn er heel veel), dus ik kan alvast vertellen dat jullie hier meer van terug gaan zien!

Prijzen:

  • Evolve | Rose Quartz Facial Peeling €27.01 (60ml)
  • Evolve | Gentle Cleansing Melt €29.95 (120ml)
  • Evolve | Hyaluronic Serum 200 €37.95 (30ml)
  • Evolve | Daily Renew Facial Cream €36.95 (60ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Diclaimer

May