Grown Alchemist is een merk dat mij meteen opviel door het mooie design en, naar horen van, de heerlijke geuren. Ik heb dus de twee handcrèmes aangeschaft om dat in ieder geval te testen. Kijk je mee?

grown alchemist handcreme review

GROWN ALCHEMIST

Grown Alchemist is een 100% natuurlijk cosmetica merk en alle producten hebben een anti-huidverouderings formule. Het merk is opgericht door twee broers en was oorspronkelijk alleen nog maar een project, maar de passie en het succes zorgden ervoor dat ze hun eigen brand zijn begonnen.
Hun trademark is het ‘Reingen, Detoxen en Activeren’ van de huid. Een heel fijn merk met nóg fijnere producten.
Grown Alchemist is onder andere te koop bij Douglas.

HAND LOTION #1

grown alchemist handcreme review

Ik ben een vanille mens, ik koos dus natuurlijk als eerst voor de Vanilla, Orange Peel Handlotion.
Deze handcrème heeft een niet-vette formule en bevat hydraterende botanische ingrediënten die de handen verzorgen en verzachten. Ook de nagelriemen worden aangepakt, de crème zorgt er dus voor dat de droge handen én nagelriemen direct worden gehydrateerd en gevoed.
Een greep uit de actieve ingrediënten:
Druivenpit-, tarwekiem- en rozenbottelolie. koudgeperste sinaasappelschil-olie, rozenbottel- en cameliazaadolie. Polysacchariden van Aloë Vera, vanilline en vanille. En tot slot flavonoïden en Omega 3 en 6, van duindoornbes.

grown alchemist handcreme review
grown alchemist handcreme review

En het klopt, de geur van deze handcrème is echt heerlijk. Vanille en sinaasappelschil zijn een goede combinatie, namelijk zacht en toch fruitig. Ik hou ervan! De geur blijf je ook vrij lang ruiken trouwens, terwijl de crème wel lekker en goed intrekt zonder een vettige laag achter te laten.
Het hydrateert meteen mijn huid en het voelt ook lekker zacht aan na gebruik. Ik heb wel last van extreem droge nagelriemen en handen dus ik moet de crème wel regelmatig aanbrengen.

HAND CREAM #2

grown alchemist handcreme review

De tweede handcrème is een Intensieve Handcrème: De Persian Rose & Argan Extract crème. Deze wordt omschreven als een rijke, intensief hydraterende handcrème die direct wordt geabsorbeerd. Zelfs de meest droge huid blijft niet vettig achter.
Ook deze crème verzorgt niet alleen de huid van de handen, maar ook de nagelriemen.
De toegevoegde actieve ingrediënten zijn:
Perzische roos, tamanu-olie en arganextract met vitamine A en omega’s 3, 6 en 7. En tocoferol-vitamine E en polyfenolen uit granaatappel- en druivenpitolie.

grown alchemist handcreme review
grown alchemist handcreme review

Deze tube koos ik puur voor de looks. De roze kleur vond ik vooral heel mooi. De geur vind ik persoonlijk echt niet lekker. De rozengeur overheerst voor mij en ik ben niet zo een fan van rozengeur. Ik vind hem echt te zwaar.
Qua werking doet ‘ie wel wat hij belooft, hij voedt intensief. Ik merk ook dat deze intensiever is qua verzorging dan de hand lotion met vanille en sinaasappelschil. Zou fijn zijn als ze deze variant ook in andere geuren hebben.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

grown alchemist handcreme review

Het merk Grown Alchemist is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Douglas. Volgens mij nog niet eens zo lang nog. Wil je meer informatie over het merk zelf dan kun je altijd even op de officiele website kijken.

Prijzen:

  • Grown Alchemist | Hand Lotion Vanilla & Orange Peel €20.99 (65ml)
  • Grown Alchemist | Hand Cream Persian Rose & Argan Extract Intensive €22.85 (65ml)

 

Disclaimer

May