Je hebt het vast al vaak voorbij zien komen. Een influencer die haar of zijn eigen merk begint. Waarom ze dat doen is heel simpel: Omdat influencers zóveel producten uitproberen weten zij precies wat ze zelf fijn vinden en wat ze eventueel missen in de industrie.
Hieronder zet ik drie influencers in de schijnwerpers die hun eigen brand zijn begonnen!

INFLUENCERS

Sinds social media bestaat zijn influencers niet meer weg te denken van Youtube, Instagram en TikTok.
De Dikke van Dale definieert een influencer als volgt ‘iemand die, bv. via sociale media, invloed uitoefent op een bepaalde doelgroep‘.
Nu zit ik zelf in de beauty wereld en ken ik de meeste beauty influencers wel van naam of gezicht. Zo ken ik ook een groot aantal dames die hun eigen merk zijn begonnen. Misschien denk jij bij jezelf wel ‘Oh, daar is er weer zo eentje’. Yes girl, daar is er weer zo eentje! Want ik snap precies waarom deze mensen een eigen merk beginnen.
Als beauty influencer gebruik en test je zo ontzettend veel producten dat je jezelf wel als beauty expert kunt beschouwen. Je weet wat je fijn vindt, wat werkt, wat andere mensen graag willen én wat je mist in de beauty industrie.
Een influencer die haar/zijn eigen merk begint, staat dus vol achter haar brand en weet wat ze wil. Hierdoor geloof ik dus absoluut in de kwaliteit en de integriteit van merken van influencers. Ze weten waar ze mee bezig zijn.
Hieronder vind je drie prachtige influencers die een merk zijn begonnen en vertel ik kort iets over het merk en de producten.

NIMYA BY NIKKIE TUTORIALS

Nikkie Tutorials is wellicht de bekendste beauty influencer in de wereld. Deze prachtige vrouw komt gewoon uit Nederland en heeft ont-zet-tend veel ervaring met make-up en skincare.
Ze begon namelijk als jong meisje al, in 2008 en heeft inmiddels meer dan 15 miljoen volgers op Instagram. Ze werd uiteindelijk bekend bij het grote publiek door het tv-programma  ‘Wie is de Mol’ en is lekker aan het door timmeren met haar carrière in televisie.
In 2020 maakte Nikkie bekend dat zij transgender is en heeft daarmee ook een groot taboe doorbroken in de beauty industrie. You go girl!

Haar eigen merk Nimya by NikkieTutorials staat voor het creëren van je eigen label. Het belangrijkste in je leven ben je namelijk zelf, en dat mag je versterken.
Het merk bestaat uit een aantal skincare producten zoals een serum, een dagcrème, een setting spray en een cooling eye stick.
Het zal mij niet verbazen als er nog meer producten bijkomen, waaronder misschien wel make-up?

YOS | MONICA GEUZE

Het merk YOS is dan wel niet van Monica Geuze, maar zij is hier wel ambassadeur van. Wat inhoudt dat zij helemaal achter het merk staat én het zelf ook graag gebruikt. YOS staat voor ‘Your Organized Supplements’. Het zijn dus supplementen die jouw algehele gezondheid ondersteunen en bijdragen aan een gezonde levensstijl.
Niet alleen hebben zij allerlei soorten supplementen in hun assortiment, ze hebben ook mega handige drinkflessen mét vakjes om de supplementen in te doen. Zo vergeet je ze nooit in te nemen!

OUAI BY JEN ATKIN

Van het merk Ouai ben ik persoonlijk al een ontzettende fan en heb vaak haar producten gekocht. Jen Atkin is een hele bekende haarstylist en heeft onder andere gewerkt met Chrissy Teigen, Jennifer Lopez, Gigi en Bella Hadid en de Kardashian dames. OUAI is in 2016 begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een heel bekend en mooi merk.

Ouai of The Ouai spreek je uit als ‘way’ en is de Franse casual manier van het zeggen van Oui (betekenis; ja). Want als je Ouai gebruikt dan zeg je ja tegen:

  • Beter zijn in het echte leven dan op Instagram
  • Het loslaten van onrealistische verwachtingen
  • Het  houden van imperfecties

Alle geuren van de producten zijn geïnspireerd op Jen Atkin’s favoriete steden in de wereld. Zelf vind ik de North Bondi geur het allerlekkerst!
De producten zijn allemaal vrij van sulfaten, ftalaten en parabenen.

VERKRIJGBAARHEID

Al deze Influencer brands zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Je kunt ze online aanschaffen, maar als je even wil ruiken of proberen kun je altijd even het warenhuis binnenlopen!

 

$

May