Het merk Miglot ken ik pas sinds kort, maar ik vind het een prachtig en passievol merk. Miglot is het eerste parfumhuis in België en heeft heerlijke unisex geuren in prachtige en stijlvolle flacons. Kijk je mee?

niche parfum miglot review ervaring

MIGLOT

Miglot is een prachtig Belgisch parfumhuis opgericht door Kristof Lefebre. Hij heeft altijd een passie gehad voor parfum en skincare (en dan vooral de geuren ervan). Omdat Kristof ervan droomde mensen blij en zelfverzekerd te maken ging hij opnieuw studeren aan de parfumschool ISIPCA. Hierna is Miglot ontstaan.
Het merk staat voor mooie herinneringen, bijzondere plaatsen en fijne tijden.

DE PARFUMS

niche parfum miglot review ervaring

Ik maakte kennis met Kristof van Miglot bij een evenement. Het uiterlijk van de flacons sprak mij direct aan. Clean, fris en luxe!
Kristof nam de tijd om ieder te vragen naar hun voorkeur voor geurtypes en heeft toen alles goed uitgelegd en laten ruiken. En wat zitten er pareltjes tussen!
De geuren zijn allemaal unisex en ontwikkeld door Kristof zelf. Ik heb toen de Discovery box meegekregen, hierin zitten alle geuren van het merk, en heb hier lekker aan zitten snuffelen en van genieten om vervolgens mijn favoriete geur uit te kiezen.

FORMULA 01

niche parfum miglot review ervaring

Het was zo lastig om een favoriet uit te kiezen, want er is zoveel keuze! Ik twijfelde tussen formula 01 en formula 32.
Ik begin met Formula 01, dit is een geur die valt onder de bloemige geuren maar is echt heel unisex. Het is totaal geen zoete, bloemengeur waar je misschien aan denkt.
Hij wordt omschreven als volgt:

De zorgeloosheid van het begin van een dag waar alles nog mogelijk is wordt gevangen in Formula 01. De droge bloemigheid van iris en lavendel verzacht de strakke basis van leder en hout, in een geur die tegelijk casual én gekleed is. Wanneer je alle opties open wilt houden…

De noten zijn:

Topnoot: Peer
Hartnoten: Iris en lavendel
Basisnoten: Suède Leder en Patchouli

Weinig noten waardoor het juist een krachtig karakter krijgt.

niche parfum miglot review ervaringn
niche parfum miglot review ervaring

De geur opent voor mij heel zacht en ontspannen, de lavendel en patchoeli ruik ik tijdens het openen van de geur en ik wordt er heel relaxed van.
Vervolgens komt het suède leder naar boven en wordt de geur wat sterker en krachtiger. Hier komt de ‘mannelijke’ touch naar boven voor mijn gevoel.
Het leder is zacht genoeg om ook vrouwelijk over te komen maar wel met een power van zelfverzekerdheid. Echt een parfum als je in je kracht wil komen en een statement wil maken!

FORMULA 32

niche parfum miglot review ervaring

Formula 32 sprak mij meteen aan vanwege het tropische karakter. Het doet me denken aan vakantie, maar is tegelijkertijd wam en zwoel.
Hij wordt als volgt omschreven:

Een geur van uitbundig plezier, opgeroepen door smakelijk, rijp fruit dat ongemerkt versmelt in een boeket van frisse bloemen. Die vrolijke aanzet geeft een interessant contrast met een meer ernstige, genuanceerde basis van crèmig leder en hout, waar muskus en amber voor geruststellende warmte zorgen.

De noten in dit parfum zijn:

Topnoten: Citroen, sinaasappel en tropisch fruit
Hartnoten: Nectarine, perzik, freesia en roos
Basisnoten: Amber, musk, cederhout, sandelhout, patchouli, eikenmos en leder

niche parfum miglot review ervaring
niche parfum miglot review ervaring

Deze geur kreeg ik in een 10ml met een prachtige lederen etui. Je kunt ook verschillende kleurtjes hiervan kiezen. Heel mooi en handig om mee te nemen in je tas of koffer!
De geur opent direct met het tropische fruit en de andere fruitsoorten waarvan ik inderdaad instant vrolijk word. Hierna komt het amber, de musk en de meer zwaardere tonen aan bod zoals sandelhout en eikenmos.
Normaal gesproken vind ik eikenmos helemaal niet lekker in parfums voor mijzelf, maar hier blijft het best op de achtergrond waardoor het hele heftige en mannelijke niet teveel wordt. Een geur die echt verandert in de loop van de dag en die voor mij vrouwelijkheid, vrolijkheid, maar ook power voelt.

PERFUMED CERAMIC

niche parfum miglot review ervaring

Miglot verkoopt niet alleen parfums, maar ook huidverzorging en een home collection. Denk hierbij aan fragrance sticks en, zoals je hierboven ziet, de Perfumed Ceramic. Je kunt zelf kiezen welke geur je graag wil en het is een mooi product om in de kast, de auto of een kamer te hangen. Het is niet alleen heel erg lekker, maar ook mooi om te zien!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

niche parfum miglot review ervaring

Qua prijzen verschillen de parfums per collectie. Ik zal daarom de parfums die ik heb uitgekozen vermelden.
Uiteraard is Miglot verkrijgbaar bij de webshop, maar ook in verschillende Belgische parfumerieën

Prijzen:

  • Formula 01 €72.50 (50ml)
  • Formula 32 €43.50 (10ml) met etui
  • Perfumed Ceramic €24.50

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May