Plastic-vrij en zo natuurlijk mogelijk is een streven dat ik de laatste tijd steeds meer aanhoudt. Het merk Natural Self past hier prima in en daarom heb ik deze Softening Shea Butter Soap geprobeerd. Kijk je mee?

NATURAL SELF

natural self soap bar

Het merk SELF is opgericht door de Belgische Isabelle, haar dochter heeft een moeilijke huid en alle producten die voor haar huid werden geadviseerd waren een teleurstelling. Op dat moment ging zij de zoektocht naar de goede huidverzorging aan. Want ze wilde haar eigen huid en die van haar dochter goed verzorgen en ook beschermen, maar wat ze ook erg belangrijk vindt is de natuur. Zelfs de ‘natuurlijke’ producten die zij probeerden waren niet voldoende. Dus begon zij zelf het merk Self.
Het ontwikkelen van het merk gaat altijd met respect voor de natuur en ook daarom gebruiken zij altijd verpakkingen die recyclebaar zijn.
Ps. de producten zijn vegan, babyproof, diervriendelijk en 100% natuurlijk.

natural self soap bar

SOFTENING SHEA BUTTER SOAP BAR

Deze prachtige soap bar ziet er uit als een pareltje. Ik vind hem zo mooi dat ik het bijna zonde vind om hem te gebruiken.
Het wordt op de website omschreven als een artisanale soap bar, ik was heel benieuwd wat hier de betekenis van is. Het is simpelweg een ander woord voor ambachtelijk, maar dan Belgisch.
De zeep is 100% vegan en gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is vrij van palmolie, parabenen en chemische sulfaten.
De zeep is zo mild dat het zelfs geschikt is voor kinderen, zwangere vrouwen en chemotherapie. Dus zelfs voor de meest gevoelige huid kan dit worden gebruikt.
Door de toegevoegde shea butter voedt het de huid direct, herstelt het de huid en tegelijkertijd beschermt het de huid van schadelijke invloeden van buitenaf.

natural self soap bar
natural self soap bar

Dat zeep de huid uitdroogt is allang niet meer zo. De zepen van vroeger bestaan vrijwel niet meer. Ze zullen er gerust nog wel zijn, maar een zeep die natuurlijk is droogt de huid zeker niet uit en heeft juist voedende eigenschappen.
De Soap Bar van Natural Self is hier een goed voorbeeld van, want hij is heerlijk zacht en mild, schuimt lekker, ruikt fantastisch en rustgevend en hydrateert de huid voelbaar tijdens het douchen.
Ik ben tegenwoordig helemaal fan van plastic-vrije producten en producten die zo natuurlijk mogelijk zijn. Dit product past hier heel goed tussen en krijgt van mij een 10+.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

natural self soap bar

Het merk Self is verkrijgbaar via de Natural Self webshop. Hier vind je ook alle informatie over het merk zelf, de producten, de ingrediënten en zelfs een blog met heel fijne tips en informatie.

Prijzen:

  • Boost of Freshness – Cleansing Milk €16 (100gram)

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May