Enkele weken geleden maakte ik kennis met het niche parfum merk Etat Libre D’orange en ik was fan. Mijn eerste kennismaking was met Putain des Palaces (deze komt nog terug op maycate.com), maar dit artikel gaat over Noel Au Balcon. Denk aan kerst in Parijs, speciaal voor de gourmand/zoete parfum liefhebbers!

Etat Libre D'Orange Noel Au Balcon parfum niche review ervaring noten

ETAT LIBRE D’ORANGE

Etat Libre D’orange is één van mijn favoriete niche parfum merken. Niet alleen vind ik de geuren heerlijk, maar ook de verhalen achter de parfums spreken mij altijd heel erg aan.
Het is een gedurfd, gepassioneerd en uitbundig merk dat staat voor vrijheid. Vrij om liefde te geven en vrij om dit te ontvangen.
De parfums bestaat uit sappen die zijn ontworpen om te verstoren, aan te raken, te verleiden, te prikkelen.
Etat Libre D’orange is ontworpen door Etienne de Swardt uit Zuid-Afrika in 2006 en wilde een revolutie starten in de parfumwereld.
Soms schandalig, altijd heerlijk. Parfums voor het leven en liefde en vrijen.

Etat Libre D'Orange Noel Au Balcon parfum niche review ervaring noten

NOEL AU BALCON

De geur Noel au Balcon sprak mij direct aan toen ik de beschrijving las. Ik ben een echte gourmand liefhebber en hou van zoete en vrouwelijke geuren.
Het wordt omschreven als een amber geur voor dames. Zoete honingtonen liggen in het begin op een vanille-mandarijnakkoord en ineens wordt het leven net zo boeiend als de volheid van haar decolleté.

Topnoten: Honing, abrikoos en mandarijn
Hartnoten: Kaneel, chilipeper en oranjebloesem
Basisnoten: Vanille, Zwarte Klaver, Karwijzaad, Labdanum, Patchouli en Musk

Etat Libre D'Orange Noel Au Balcon parfum niche review ervaring noten
Etat Libre D'Orange Noel Au Balcon parfum niche review ervaring noten

De flacon is simpel, want Etat Libre d’Orange besteedt geen tijd, energie of geld aan het ontwerp van haar flessen, zoals ze zelf aangeven.
Toch hou ik van het simpele design met de herkenbare sticker van het merk.
De geur is warm en kruidig met een lekkere zoete toon, denk aan kaneel en vanille met een beetje honing.
Het is iets poederig waardoor de poeder parfum liefhebbers deze geur ook zullen waarderen.
De geur is zoet maar toch niet lieflijk zoet en heeft een soort kracht dat voortkomt uit de chilli peper, labdanum (woody) en patchouli. Dit geeft het parfum een lekkere bite waardoor je verslaafd raakt aan de geur!
De geur blijft heel lang ruiken, zelf ruik ik hem op een gegeven moment niet meer, maar als ik de volgende dag mijn sjaal of truitje ruik dan ruikt hij nog steeds heerlijk! Na verloop van tijd wordt het meer zoet en zacht, waar hij begint met kracht en bloemige tonen.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJS

Etat Libre D'Orange Noel Au Balcon parfum niche review ervaring noten

De geuren van Etat Libre D’orange zijn verkrijgbaar bij Beautinow, een prachtige webshop waar je allerlei soorten niche parfums kunt krijgen. Ik moet zelf niet teveel gaan rondkijken, want dan ben ik straks blut.

Prijs:

  • Etat Libre D’orange | Noel Au Balcon €140 (100ml)
    Nu voor €105

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May