Vandaag is het dan zover! Black Friday, of nee Green Friday. Want hoe bewust we allemaal ook van het milieu zijn, laten we eens gaan kijken naar onze aankopen op Black Friday. Zijn die ook allemaal bewust? Hoeft natuurlijk niet, maar het is fijn als je er soms stil bij staat. Daarom heb ik voor vandaag 2 mooie groene producten van Davines uitgekozen om te reviewen. Kijk je mee?

DAVINES

Davines is een prachtig sustainable haarverzorgingsmerk uit Italië. Het merk begon met haar producten voor high-end salons maar zijn inmiddels in 90 landen verkrijgbaar voor de consument.
In 2018 hebben zij Comfort Zone gelanceerd, het skincare merk van Davines en zo hebben zij alle harten veroverd. In ieder geval de mijne.
Ze gebruiken namelijk het liefst natuurlijke ingrediënten en verpakken hun producten in milieuvriendelijke verpakkingen.
En hoewel dit allemaal al heerlijk klinkt, dan zou je de producten eens moeten ruiken!  Meer artikelen over dit merk vind je hier.

green friday met davines

GREEN FRIDAY

Geen Black Friday vandaag mar Green Friday. Huh? Wat is dan groene vrijdag? Het is geen officiele dag, maar het wordt door veel mensen toch genoemd. want de bedoeling is om mensen bewust te maken dat de impulsaankopen die zij doen op Black Friday, milieuonvriendelijk (kunnen) zijn.
Davines vindt dit een goed initiatief en wilt vandaag de focus leggen op groene producten.
Niet dat je dat vandaag persé moet kopen, maar om je er toch bewust van te maken dat je op alle dagen van het jaar bewust met het milieu kan omgaan. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Om die reden ga ik vandaag een prachtig groen product reviewen van Davines!

DEDE SHAMPOO BAR

green friday met davines

Ten eerste is een shampoo bar een heel mooi alternatief voor een flacon shampoo. Want hiermee vermijd je plastic én ben je heel bewust bezig met het milieu en het klimaat. Je doet ook nog eens twee keer langer met een bar dan met een fles.
Deze Dede Shampoo Bar is een mild reinigende shampoo die geschikt is voor alle haartypen. De compacte textuur verandert tijdens de applicatie in een rijk romig schuim om het haar zijdezacht en glanzend te maken.
Het is verrijkt rode selderij extract, van de Slow Food Presidia en het verpakking omhulsel is van 100% FSC-papier.

green friday met davines
green friday met davines

De producten van Davines ruiken altijd heel erg lekker. Zo ook deze, hij ruikt lekker zacht en fris. De geur blijft ook echt heel lang nog ruiken. 2 dagen na het wassen van mijn haar ruik ik het nog (ja, ik vind geur altijd heel belangrijk).
Maar ook belangrijk is natuurlijk wat ik van de bar vind.
De bar geeft wel wat schuim af maar niet teveel, op zich prima in gebruik. Het is even wennen als je echt een schuimende shampoo gewend bent, want deze schuimt echt maar licht.
Het reinigt het haar heel goed, dat voel ik meteen. Wel maakt het haar wat stug wanneer het wordt uitgespoeld. Een conditioner is voor mij hier dus wel echt nodig.

LOVE SMOOTHENING CONDITIONER

green friday met davines

Dus het is tijd voor een zachtmakende Love Smoothing Conditioner. De naam belooft al veel goeds vind ik.  De conditioner is speciaal gecreërd om pluizig, krullend haar onder controle te brengen. Nu heb ik geen krullend haar, maar wel pluizig haar.
De voedende formule hydrateert het haar en helpt de elasticiteit te herstellen, pluis te temperen en het haar glanzend te maken.

green friday met davines
green friday met davines

Ook de conditioner heeft een heel fijne geur. Het past prima bij de shampoo bar.
De conditioner is paars qua kleur, maar dit heeft niets te maken met blond shampoo of iets dergelijks. Het is gewoon een mooie lila-achtige tint.
De conditioner is jelly-achtig van textuur en je hebt best weinig nodig voor een volle bos haar. De eerste keer pakte ik veel teveel.
Ik laat het een minuut of 3 intrekken en spoel het vervolgens uit. Ik voel meteen dat mijn haar een stuk zachter is én ik kan het goed doorkammen na het douchen, zelfs nat.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

green friday met davines

Davines is verkrijgbaar bij geselecteerde salons en bij de officiële webshop van het merk.

Prijzen:

  • Davines Dede Shampoo Bar €19 (100gr)
  • Davines LOVE Smoothing Conditioner €24.50 (250ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May