Ik maakte kennis met Zarko Perfume in 2019 en zelfs nu nog vind ik deze parfums zo uniek en speciaal dat deze een mooi plekje in mijn hart hebben veroverd. Want dit zijn moleculaire parfums, wat dat is lees je in dit artikel én ik unbox de adventskalender ook meteen!

zarko perfume parfum adventskalender

ZARKO PERFUME

Zarko Perfume is een prachtig merk dat is opgericht door Zarko Ahlmann Pavlov. Zarko heeft er altijd van gedroomd om parfum te creëren dat perfect past bij zijn Scandinavische roots.
In 2008 begon hij met zijn merk Zarko Perfume in zijn eigen laboratorium. Alle geuren zijn custom made en geven door de moleculen een unieke geur bij ieder persoon. Door te experimenteren met gel-achtige moleculaire verbindingen, vond Zarko per toeval een verbinding met water. Op basis van de eigen lichaamsgeur wordt een uniek parfum gecreëerd.

DE ADVENTSKALENDER

zarko perfume parfum adventskalender

Ik ben de laaste tijd gek van parfums en dan vooral unieke en/of niche parfums. Een adventkalender van Zarko Perfume is dan ook iets waar ik heel blij van wordt!
Deze kalender bevat namelijk 4 verschillende geuren van het merk van 30ml: Pink Molecule, Molecule 234.38, Quantum Molecule en The Muse.
Het zit in een prachtige doos en verborgen in vakjes. Je kunt ervoor kiezen om vier dagen iedere dag een vakje te openen, of om gewoon meteen alles te openen (like me). Hieronder laat ik je zien welke geuren in de kalender te vinden zijn.

PINK MOLECULE 090-09

zarko perfume parfum adventskalender

In het eerste vakje zit de Pink Molécule 090-09. Deze geur wordt omschreven als de samensmelting van Scandinavische elementen en een roze zonsondergang. Een warme bries in de lente gecombineerd met de donkere bomen en het water van de kust van Denemarken.

Topnoten: Champagne, abrikoos, zwarte vlierbes en zwarte Orchidee
Basisnoten: Slagroom, zwart hout en mahoniehout

De geur is echt zoet en ik ruik vooral de bessen en orchideeën goed bij het aanbrengen. Hierna komt de champagne geur vrij die de geur een scherp randje geeft. De hout noten kan ik niet helemaal ruiken. Maar dit is de perfecte geur als je van zoet en fruitig houdt!

MOLECULE 234.38

zarko perfume parfum adventskalender

Omdat de geuren van Zarko Perfume bestaan uit moleculen, is het niet altijd zo dat er noten in de geur zitten die kunnen beschrijven waar het naar ruikt. Dat is zeker het geval bij Molécule 234.38. Het ruikt namelijk bij iedereen weer anders.
Ik ruik bij deze geur in eerste instantie musk, maar dan wel de lichte variant en na een tijdje komt er wat sandelhout doorheen. Het is een zwoele geur die geschikt is voor zowel vrouwen als mannen en bescheiden ruikt. Voor mij is de geur geschikt voor overdag. Niet te overwhelming maar straalt wel kracht uit.

QUANTUM MOLECULE

De Quantum Molécule zat in het derde vakje. En dit is voor mij een bijzondere geur. Ik weet al precies waarom als ik de noten lees; vanille en chocolade. Het is een citrusachtige geur met gourmand noten die ertussendoor dansen.

Topnoten: Bergamot, mandarijn, appel, ananas en zwarte bes
Hartnoten: Wit hout, patchouli, kasmijn en turkse roos
Basisnoten: Witte Musk, sandelhout, vanille en chocolade

Een heleboel van mijn favoriete noten zitten in deze parfum. Hij opent bij mij eerst vrij gourmand-achtig met de sandelhout en de chocolade. De kasmijn ruik ik ook direct.
Vervolgens komen de fruitnoten vrij en wordt de geur wat frisser. Tegelijkertijd zijn de patchouli en de sandelhout goed te ruiken en wordt de vanille en chocola iets meer naar de achtergrond gedreven.
Uiteindelijk blijft er een frisse fruitige geur achter met een zwoele ondertoon van de houtachtige en gourmandnoten!

THE MUSE

zarko perfume parfum adventskalender

En tot slot is er The Muse, één van de bestsellers van dit merk. Ook dit parfum heeft geen top- hart- of basisnoten en is moleculair van samenstelling. de geur wordt het best omschreven als poederig en bloemig. Het is echt een vrouwelijke geur die heel erg zacht is op mijn huid.
Hij opent vrij heftig en poederig, maar na enkele minuten komt het bloemige en een vleugje musk om de hoek kijken. De musk en de oud komen naar voren naarmate de geur wat langer op de huid zit.
Het wordt hierdoor een krachtige, maar poederige en zeer vrouwelijke geur.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

zarko perfume parfum adventskalender

De geuren van ZarkoPerfume zijn in Nederland verkrijgbaar bij Douglas!

Prijzen:

  • Adventskalender Zarko Perfume €157 (4x 30ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May