Van après-ski tot faux fur, deze winter ben je nooit te opvallend. Met temperaturen onder het vriespunt zijn we uiteraard het liefst warm gekleed. Maar geef toe, ook jij voelt je net dat tikkeltje zelfzekerder in een stijlvolle outfit. Ben je een echte fashion queen? Dan is de kans groot dat je de volgende 5 modetrends reeds hebt gespot. Ben je wel graag trendy, maar ben je niet altijd op de hoogte van de steeds veranderende trends? Dan ben je niet de enige, en daarom zetten we ze even op een rijtje. 

1. DOORZICHTIGE MATERIALEN

Deze eerste trend is niet voor koukleumen, maar kan wel modieus zijn tijdens de feestdagen. Twijfel je al even of die ene doorzichtige blouse niet té is? Dit jaar dus absoluut niet, zeker niet in combinatie met een prachtige bralette. Is je outfit toch wat te licht gekleed voor de winterse temperaturen, combineer deze dan met een klassevolle blazer. Laagjes zijn tenslotte altijd een goed idee.

2. APRÈS-SKI

Sta je jaarlijks op de skipiste? Dan draag je je outfit ditmaal ook ernaast. Deze winter is après-ski namelijk onwijs hot. Als damesschoenen draag je vanaf nu dus geen doodgewone laarzen meer, maar snowboots. Denk verder aan ski-jassen en skibroeken in de meest flashy kleuren die je kan bedenken, en waarmee je in elk geval warm blijft in de vrieskou. Bovendien is je outfit bestemd tegen extreem winterweer, en dat allemaal terwijl je er stijlvol uitziet. Vind je je echte ski-outfit wat te flashy? Stel dan een laidback ski-outfit samen in neutrale kleuren zoals een zwarte legging, lichtbruine ski-jas, dikke zachte sjaal en beige snowboots.

3. LEREN MATERIALEN

Snowboots toch wat te uitdagend voor jou? Ga dan voor leren schoenen zoals kwaliteitsvolle Scotch & Soda sneakers. Deze overleven alle sneeuw- of regenbuien die je dit jaar trotseert. Bovendien was er nog nooit zo’n grote behoefte aan vrijheid en nostalgie als in 2022, en dat resulteert in de huidige bikertrend. Haal dus ook maar je leren jack van de hanger, want deze is nu in. Ontbreekt er nog één in je kledingkast? Neem dan eens een kijkje in die van je mama of papa. Zij hebben er wellicht nog een leuke hangen van tijdens hun jeugdjaren.

4. FAUX FUR

Fluffy schoenen, tassen, sieraden…Je had het wellicht al door: dit jaar geldt ‘hoe gewaagder, hoe beter’ en dat is ook zo voor deze laatste trend. Denk aan zachte texturen, gekke vormen en felle kleuren, maar check alvorens je de deur uitgaat wel even het weerbericht. Het materiaal is namelijk niet praktisch in een sneeuwbui.

5. GORPCORE

Van de laatste trend hoorde je wellicht nog niet: gorpcore. Ze is vernoemd naar een ouderwetse hiker die de snack ‘good ol’ raisins and peanuts bij zich heeft, en sinds de coronapandemie helemaal hot is. Logisch, aangezien we toen massaal op wandel gingen. Al wilden we toen voornamelijk geen kou vatten. Denk daarom aan cargobroeken, gewatteerde jassen, bodywarmers, fleecetruien, laagjes, enzovoort.

 

 

 

$
Disclaimer

May