Het parfumhuis Amouage is naar mijn mening het mooiste van de wereld. De hele sfeer van de geuren en hun social media ademt klasse en pracht uit. Ik ben daarom zeer vereerd dat ik als één van de eersten de nieuwe collectie mocht ontvangen.
Omdat het vandaag Valentijnsdag is vond ik het de perfecte dag om een artikel over Amouage te schrijven (what’s in a name). Kijk je mee naar de nieuwe collectie en mijn ervaring?

AMOUAGE

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review

Het parfumhuis Amouage is bekend om het creëren van enkele van de meest verfijnde parfums ter wereld. Amouage is ontstaan in 1983 in het sultanaat Oman en drukt de hedendaagse majesteit van dit land uit.
De collecties spreken tot een verfijnde, zelfverzekerde en bereisde veeleisende klantenkring die elke dag op zoek is naar iets onweerstaanbaar kostbaars, buitengewoons en persoonlijks. En daar zijn zij absoluut in geslaagd, want heb jij een Amouage geur? Dan weet je hoe ‘sophisticated’ jij je kunt voelen als je een parfum van dit merk draagt.
Tot slot vormt de Arabische parfum cultuur de kern van Amouage en is verweven in het weefsel van elke creatie.
Meer artikels over dit parfumhuis en hun parfums vind je hier.

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review

AMOUAGE PARFUM: ODYSSEY COLLECTION CHAPTER III: ESCAPE

Dit geweldige en prachtige parfumhuis heeft een nieuwe collectie gelanceerd en ik voel me zo vereerd dat ik één van de eersten ben die de geuren mocht ontvangen.
De collectie bestaat uit vier geuren die Royal Frankincense met een breed palet van zeldzame ingrediënten combineert.

Renaud Salmon, Creative Director van AMOUAGE, licht toe: “Als je Oman verkent, heb je vaak zin om schatten op een heel pure manier aan te raken. Veel van mijn ideeën komen voort uit alleen reizen, ergens heen gaan. Het derde hoofdstuk van The Odyssey Collection emuleert dit escapisme en de gedenkwaardige roem van Oman. Deze collectie is een unieke, introspectieve olfactorische reis die opeenvolgende gevoelens van nieuwsgierigheid zou moeten opwekken met Lineage, moed met Search, innerlijke triomf met Guidance en een gevoel van ontwaken met Purpose. Door deze collectie te concentreren op het kale Omaanse eiland Masirah, wilde ik een eerbetoon brengen aan de wortels van Amouage in een eigentijdse taal, trouw blijven aan het ethos van het huis, of ‘golf’, om culturen en generaties samen te brengen.”

 

LINEAGE

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review
We beginnen met Lineage:

DE MINERALE KUST VAN MASIRAH

Een droom van ver weg. Zonovergoten horizonten, lege landen, de minerale geur van Sichuan-peper, de pulserende uitstraling van gember en een vleugje zeespray die allemaal ruiken naar de belofte om los te komen van de wereld. Op een onbewoond eiland, gemaakt van gouden mirre en wierook, ligt een silhouet onder de zon, onder de hemel. Een zweempje zongebruinde huid overvalt je onbewust, een vleugje fenegriek, zoals esdoornzoet, meer gourmand dan zomer. Het nodigt je uit dichterbij te komen. De warme zonsondergangen, de zoutheid van Mirre en Frankincense absolutes verschijnen eindelijk onder kastanjebruine stakingen van Benzoë en Labdanum. Een lied van zoute wierook, van minerale warmte en zomerse meditaties, Lineage is de geur van ver van huis reizen om dichter bij jezelf te komen.
Parfumeur: Karine Vinchon-Spehner

Topnoten: Sichuan peper, gember, Peruaanse peper en saffraan
Hartnoten: Olibanum (kerkwierook), mirre en fenegriek
Basisnoten: Olibanum (kerkwierook), mirre, vetiver, patchouli, benzoine en labdanum.

Ik vind deze geur heel intens en heel warm. Het doet mij denken aan mijn tante, zij was erg gek op wierook en patchouli, dus voor mij heeft deze geur een persoonlijke touch aangezien zij is overleden op 25-jarige leeftijd.
Ik ruik als eerst de wierook en de mirre die springen er direct uit en de geur begint ook redelijk zwaar, na een paar minuutjes gaat de geur de wat frissere kant op (ik denk door de vetiver) en de gember. Het blijft een intense geur die me ook wat leder vibes geeft, hoewel er geen ledernoten inzitten. Ik vermoed dat dit de labdanum is. Deze geur is absoluut genderneutraal dus geschikt voor ieder.

SEARCH

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review

De volgende geur is Search:

CITRUSSEN BINNEN BRANDEND HOUT

Het is in eerste instantie een flits van Citroen, waanzinnig levendig en helder, treffend als bliksem in het holst van de nacht. Fladderende tonen van limoen, levendig en schel, komen al snel naar voren, gelast in de metaalachtige pit van mandarijn, zijn leerachtige schil en bitterzoetheid. Geketend in een kooi van donker hout, vechten de citrusvruchten met een hernieuwde kracht, hun licht schijnt helderder als delicate tonen van Elemi en een hemelse aanraking van Hojari Frankincense openbarsten. Zelfs als de rook opstijgt en neerstort in golven van verbrande cade, kruidig ​​guaiachout en gloeiende vetiver, draagt ​​het citrusboeket zijn schittering trots, ongeslagen en onverbloemd. Een verhaal over proberen en reiken, over het leven dat schaduw overwint, Search vangt de viriele energie van veerkrachtige geesten die niet bang zijn om hun innerlijke duisternis te bestrijden om hun ideale zelf te worden.
Parfumeur: Alexis Grugeon

Topnoten: Citroen, limoen en mandarijn
Hartnoten: Elemi, olibanum (kerkwierook) en zwarte peper
Basisnoten: Guaiac hout, jeneverbesolie en vetiver.

Oeh! Ik vind de begingeuren van deze parfum echt fantastisch. Ik hou wel van citrusvruchten en dat is direct wat ik ruik. Heel fris en fruitig. Maar een mooie parfum heeft natuurlijk verschillende lagen, zo ook deze.
Want na de overdaad van citrusgeuren komt de kerkwierook en het hout naar boven. De limoen-achtige geur blijft aanwezig op de achtergrond en er komt rokerigheid naar boven. Een heel mooie combinatie die eigenlijk voor iedereen geschikt is, man of vrouw. De citrus blijft het meest aanwezig, terwijl de hout- en rokerige geur het parfum wat sensueler maken.

GUIDANCE

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review

Dit is mijn persoonlijke favoriet, Guidance.

DE DELICATE KRACHT VAN VROUWELIJKHEID

Een ivoren toren gehuld in flarden wolken, dauwachtige nevels van fragiele peer, uitnodigende amandelmelk en kralen van wierook trekken de contouren van een dromerige oase. Een prinses fluistert je in en wijst je de weg naar een weelderige tuin waar osmanthusbloesems hun bedwelmende abrikozengeur verspreiden. In het midden glinstert een fontein, de marmeren rand is bedekt met scharlakenrode rozen waarvan de weelderige geur die van leerachtige saffraandraden op de vloer ontmoet. Door jasmijnschermen, zwoel en uitgeput, loopt de vrouw en er komt met haar een geur van donkere vanille en huidachtig sandelhout, van amberachtige labdanum en spinnende hints van vorstelijke ambergris: wie ben jij, vraagt ​​ze, en je voelt je gezien. Een betoverende en nieuwe interpretatie van de Amouage-triade van roos, wierook en ambergrijs. Guidance leest als een gedicht, ruikt als een omhelzing en voelt aan als een woord van wijsheid.
Parfumeur: Quentin Bisch

Topnoten: Peer, hazelnoot en olibanum (kerkwierook)
Hartnoten: Schijnhulst (osmanthus), saffraan, roos en Arabische jasmijn (sambac)
Basisnoten: Sandelhout, vanille, akigalahout, ambergris en labdanum.

Ik wist al van tevoren dat dit mijn favoriete parfum van de collectie zou worden. Aan de noten te zien (vanille en roos, mijn favorieten) is het een meer vrouwelijke en zachte geur.
Bij het aanbrengen is de geur wat zwaarder, hier ruik ik vooral de wierook en de hazelnoot, de hazelnoot ontwikkeld zich verder en wordt zoeter door de geur van vanille die om de hoek komt kijken.
Het sandelhout zorgt voor de zwoelere sensatie en maakt de geur niet zoet, maar juist sensueel en sexy. Een innemende geur die ik ontzettend graag draag!
Deze geur is meer vrouwelijk en zou ik niet zozeer omschrijven als genderneutraal.

PURPOSE

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review

Tot slot bevat de collectie nog Purpose.

SHAMANISCH ONTWAKEN

Een stevige bergamot spoelt over je heen als een tocht van gletsjerlucht. Je voelt de koude greep van Pink Pepper, de lichte tinteling van Pimento Berry in je vingers en een Frankincense die je verleden en je toekomst omhult. Een diepe ademhaling vult je longen met de felle en rokerige geur van Sand Vetiver en van een dierlijke roos waarvan de verweerde tabaksaccenten de spanning temmen tussen een aardse papyrus en een zijdeachtig vleugje sandelhout. Maar dit is het einde van de weg, waar de zon altijd hoog staat, en stralen van aldehyde Mystikal plotseling door Saffraan en Suède schieten, je leerachtige mantel van twijfel, om een ​​mist van Akigalawood te ontsteken, glinsterend als een zwerm vuurvliegjes. Een verticale totem van mineraal hout en stellaire vonken van kruiden, Purpose is een sjamanistisch ontwaken, de geur van een vredig gevoel, van het vinden van je wortels, van je compleet voelen. Parfumeur: Quentin Bisch

Topnoten: Zwarte en rose peper, olibanum (kerkwierook), bergamot en Spaanse peper
Hartnoten: Vetiver, papyrusriet, sandelhout en roos
Basisnoten: Akigalahout, mystikal, suede en saffraan.

Dit is naar mijn mening de meest mannelijke geur van de collectie. Waarschijnlijk omdat ik leernoten vooral associeer met mannengeuren. Het opent ook echt met de suede en ontwikkelt zich langzaam tot een wat zoetere sensatie vanwege de peper, bergamot en roos. Deze geurnoten komen bij mij het meest naar boven als ik de geur moet omschrijven. Vervolgens ruik ik de sandelhout die het geheel sensueel en zwoeler maakt zodat de geur wat minder zwaar is en zelfs speelser wordt. Als vrouw kun je ook van mannengeuren houden en dan is deze geur echt perfect.
Niet voor mij om te dragen, maar wel heerlijk om aan te snuffelen!

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

Amouage oddysey collectie chapter 3 escape parfum niche review

Je kunt de geuren kopen via de webshop van Amouage zelf. Uiteraard heeft Douglas dit parfumhuis ook in haar assortiment!

Prijzen:

  • Amouage – Odyssey Chapter III geuren per stuk €325 (100ml)
  • Discovery set 4x 2ml samples €50

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May