De ene primer is de andere niet. Voor iedereen werkt namelijk weer iets anders, die van je vriendin zal prachtig zijn op haar huid. Maar op die van jou werkt het gewoon niet. De nieuwe Bare Mineral Primers hebben allemaal verschillende eigenschappen. In dit artikel kun je uitvinden welke bij jouw huid het beste past!

BARE MINERALS

BARE MINERAL PRIMERS

Bare Minerals is een prachtig merk die wil zien dat iedereen zich goed voelt over zichzelf én het milieu. Daarom maken zij ‘schone’ producten. Die goed voor jou zijn, je huid en ook voor het mileu.
Je kunt alle producten van het merk dus vertrouwen op hun ingrediënten en natuurlijk testen ze nooit op dieren.
Verder doneren ze per product een procent aan goede doelen en gebruiken ze gerecyclede verpakkingen, je kunt zelfs jouw gebruikte verpakkingen aan ze retourneren voor een nóg schoner milieu. Meer artikels over dit merk vind je hier.

DE BARE MINERAL PRIMERS

HYDRATE & GLOW PRIMER

BARE MINERAL PRIMERS
BARE MINERAL PRIMERS

De Hydrate & Glow primer is herkenbaar aan de blauwe kleur. Het wordt omschreven als een utra-lichte serum primer dat zorgt voor net dat beetje extra hydratatie van de huid. Daarnaast geeft het je glow een boost en egaliseert de teint met minerale pigmenten voor een zacht-stralende finish.
De actieve ingrediënten zijn:

  • Appelextract: natuurlijke vochtinbrenger die de huid glad en voller maakt
  • Stralende mica: verheldert de huid onmiddellijk en zorgt voor een gezonde glow die alle huidskleuren flatteert

De eerste die ik wilde proberen is deze variant, om de huid lekker te hydrateren. De textuur voelt prettig aan en brengt aan als een soort dagcrème. Toch vind ik dit niet de allerfijnste, het zorgt ervoor dat mijn make-up niet zo erg mooi aangebracht wordt en gaat een klein beetje ‘flaken’. Ik heb dan ook geen droge huid, dus wellicht ligt het daaraan.

ORIGINAL PORE-MINIMIZING PRIMER

BARE MINERAL PRIMERS
BARE MINERAL PRIMERS

De volgende is de Original Pore-Minimizing Primer en is de nieuwe en verbeterde variant dan de eerste. Het is een fluweelzachte gelprimer die ervoor zorgt dat make-up langer blijft zitten, het minimaliseert de zichtbaarheid van poriën en vervaagt imperfecties voor een natuurlijk filtereffect.
Het actieve ingrediënt is:

  • Buchublad-extract: helpt de zichtbaarheid van poriën te minimaliseren en overtollige talg te verminderen

 

Deze variant vind ik dan wél weer heel mooi. De textuur is een beetje ‘klei-achtig’ zo noem ik het altijd maar. Je merkt dat de porien daardoor absoluut minder zichtbaar zijn en de huid zelfs een soort soft-focus effect krijgt. Denk aan een gladmakend filter. Mijn make-up zit heel mooi bovenop deze primer én het blijft lang en goed zitten!

DAILY PROTECTING PRIMER MET SPF

BARE MINERAL PRIMERS
BARE MINERAL PRIMERS

En tot slot is er nog de Daily Protecting Primer Mineral SF30. Het wordt beschreven als een lichte, romige primer die ervoor zorgt dat make-up langer blijft zitten en biedt een zuivere bescherming op basis van mineralen tegen uv-stralen, blauw licht en schadelijke invloeden van buitenaf. De actieve ingrediënten zijn:

  • Olie van cameliazaad: beschermt de huid tegen schadelijke stoffen
  • Suikermoleculen: natuurlijke vochtinbrenger die vocht in de huid insluit
  • Minerale SPF: biedt minerale SPF-bescherming tegen UVA/UVB-straling

 

Deze laatste is ideaal voor de zomer, juist omdat er een SPF30 inzit. Wel gaat de primer daardoor iets meer glimmen als je het aanbrengt op het gezicht, maar is dat ook weer verdwenen wanneer mijn foundation eroverheen gaat. De primer is een goede basislaag en maakt mijn foundation mooi egaal. Ook blijft het lekker lang mooi.

BARE MINERAL PRIMERS

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

BARE MINERAL PRIMERS

Bare Minerals is verkrijgbaar bij Douglas. Je kunt het online shoppen, maar ook even de winkel inlopen als je graag advies wil.

Prijs:

  • Hydrate & Glow Primer €33 (30ml)
  • Original Pore-Minimizing Primer €33 (30ml)
  • Daily Protecting Primer Mineral SPF30 €34.99 (30ml)

 

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld ter review
Disclaimer

May