Eén van deze parfums is heel erg lang mijn favoriet geweest. Welke van de twee? Dat zie je in dit artikel, ik ga namelijk de amber/vanille en de almond/coconut geuren reviewen.

LAURA MERCIER

laura mercier ambre vanilla coconut almond parfum review ervaring

Laura Mercier is een dierproefvrij merk! Dat ten eerste gezegd te hebben is het een van mijn favoriete high-end merken.
Zo heb ik al een hele tijd geleden een review geplaatst over de translucent powder van Laura Mercier waar ik tegenwoordig niet meer zonder kan. Nog steeds de beste basis make-up aankoop die ik heb gedaan.
Laura Mercier heeft een beperkt aantal verkooppunten wat het merk exclusief maakt. Het is namelijk alleen te koop bij Skins Cosmetics en de Bijenkorf.
Wil je meer artikels & reviews lezen over dit merk? Kijk dan even hier.

EAU GOURMANDE ALMOND COCONUT

laura mercier ambre vanilla coconut almond parfum review ervaring

De Almond Coconut Milk Eau Gourmande is een warme, rijke geur die verleidelijke toetsen bevat van amandel, kokosmelk, jasmijn, rozenhout, ylangylang, vanille, tonkaboon, heliotroop en muskus.

De noten van dit parfum zijn:

Topnoten: amandel, kokosmelk
Hartnoten: jasmijn, rozenhout, ylang-ylang
Basisnoten: vanille, tonkaboon, heliotroop en muskus

De geur is vrij specifiek en kan ik niet met andere geuren omschrijven.  Het is namelijk een gourmand geur maar heeft hele fijne frisse noten waardoor het parfum ook wat frisser aandoet.
Voor mij is dit echt een zomergeur. Ik ruik namelijk vooral de amandel, kokosmelk en ylang-ylang terwijl de tonkaboon en muskus het geheel wat zwoeler maken. De vanille ruik ik er niet erg in terug, maar dat is oke.
De geur blijft niet heel erg lang zitten en is na enkele uren wel verdwenen, wat jammer is.
De flacon vind ik prachtig, het heeft een beetje die vintage look en ze staan prachtig in de badkamer of bij je make-up tafel.

EAU DE GOURMANDE AMBRÉ VANILLÉ

laura mercier ambre vanilla coconut almond parfum review ervaring

Dit is dus jarenlang mijn favoriete geur geweest, en nog steeds wel eigenlijk. Want het is tijdloos en iets zwoeler en voller dan de vorige geur die ik liet zien.

De rustige, sensuele geur van amber sluit naadloos aan op de warme vanille en wordt aangevuld met frisse toetsen van mandarijn en tijgerorchidee, het heerlijke aroma van amandel en bruine suiker, en een slotakkoord van muskusachtig sandelhout. Het resultaat is een zachte, intieme geur waarvan u nooit genoeg krijgt.

Noten:
Topnoten: Orchidee, heliotroop (vanillebloem) en mandarijn
Hartnoten: Amandel en kokosnoot
Basisnoten: Sandelhout

Deze geur heeft iets minder noten en bevat sandelhout, dit geeft de parfum direct een voller karakter en is daarom niet fris van geur maar meer zwoel.
De kokosnoot en mandarijn ruik ik overigens niet terug. De geur is geschikt voo de zomer zowel als de winter en voor overdag zowel als in de avond.
Ik vind hem fantastisch en deze geur zal altijd een plekje in mijn hart hebben.

VERKRIJGBAARHEID & PRIJZEN

laura mercier ambre vanilla coconut almond parfum review ervaring

De geuren zijn verkrijgbaar bij de Bijenkorf en nu ik dit schrijf zie ik dat ze ook eau de parfums hebben in deze geuren. Eh, hallo deze moet ik hebben! Die komen er dus vast en zeker ook nog aan op de website.

Prijzen:

  • Laura Mercier – Eau Gourmande Almond Coconut €75 (25ml)
  • Laura Mercier – Eau Gourmande Ambré Vanillé €75 (25ml)

 

 

Disclaimer

May