Laat ik gewoon meteen met de deur in huis vallen. de Laura Mercier Translucent Powder is mijn beste aankoop ooit.
Nog nooit heb ik zo een fijn make-up product gebruikt en nog steeds, na een paar weken de poeder in bezit te hebben, ben ik er nog lyrisch over.
Ben je benieuwd naar de review? Lees dan toch even verder. 

LAURA MERCIER TRANSLUCENT POWDER

Review: Laura Mercier Translucent Powder

De translucent powder van Laura Mercier mág en kán naar mijn mening niet in je collectie ontbreken. Het mag nog wel wat kosten (€42) maar het is je geld dubbel en dwars waard.
Ten eerste zorgt het ervoor dat de make-up langer blijft zitten. Zeg dus maar dag tegen de porie verstoppende sprays die vaak niet eens werken.

De Laura Mercier poeder zorgt er ook voor dat de huid er egaal, ‘gephotoshopped’, soft focus, cashmere en vers uitziet.
Daar kan ik alleen maar amen tegen zeggen.
Ik heb vaker translucent poeders geprobeerd en toch gaat het korrelen, ziet het er cakey uit of is het gewoon in 1 woord afschuwelijk.
Verder is de translucent powder 100% vrij van pigment wat heel veel voordelen heeft. Translucent poeders laten toch vaak een soort waas achter op het gezicht. Of dat nu wit of geel is, dat doet de poeder van Laura Mercier dus niet!
Doordat de poeder vrij van pigment is, is zij dus ook geschikt voor iedere huidkleur. Yay.
Nog een belangrijk punt: Laura Mercier test niet op dieren ♡

De poeder heeft een gelige kleur waardoor je misschien verwacht dat dit bij je huidkleur moet passen. Dit is dus niet het geval. Meestal zijn translucent poeders wit overigens.
Bij het doosje komt ook een powder puff. Zelf gebruik ik deze niet. Ik breng de poeder liever aan met verschillende kwasten.

Review: Laura Mercier Translucent Powder
Review: Laura Mercier Translucent Powder

Op bovenstaande foto draag ik de Laura Mercier Translucent Powder. Ik zal jullie ook vertellen hoe ik deze heb aangebracht.
♡ Eerst breng je je concealer en foundation aan zoals je altijd doet. Eventueel gebruik je nog een primer. Vervolgens pak ik een middelgrote kwast en dip deze in de poeder.
♡ Ik tik het overmatige poeder van de kwast af en breng het vervolgens aan in een driehoek onder mijn ogen tot aan het puntje van mijn neus zeg maar (let vooral op dat je ook naast de neusvleugels goed aanbrengt want daar ga je snel glimmen). Hier gebruik ik de meeste poeder.
♡ Hierna ga ik door naar de andere plekken die snel glimmen. Mijn neusbrug en door naar het midden van mijn voorhoofd.
♡ Nu pak ik een grote fluffy poederkwast voor het gezicht en dip ik deze weer in de poeder en tik ik het overmatige weer van de kwast.
♡ Nu gebruik ik al het poeder op de kwast voor mijn gehele gezicht. Dit zorgt ervoor dat mijn make-up wordt geset (het gaat echt geen kant meer op).
♡ Na deze stappen ga ik verder met de bronzer, de blush en de rest.

Laura-Mercier-Translucent-powder-review-may-cate-3456Ik moet zeggen dat mijn make-up écht de hele dag goed blijft zitten én mooi blijft! Tot aan de avond ziet mijn huid er super zacht en egaal uit. En glimmen gebeurt ook echt niet meer. Zelfs met mooi weer (in Griekenland) bleef mijn make-up er perfect uitzien.
Daarom nogmaals: Echt mijn beste aankoop ooit…

De poeder is verkrijgbaar bij Skins Cosmetics en de Bijenkorf (ook online).
Ben je nu nieuwsgierig naar welke verschillende poeders er allemaal zijn? En wat het verschil is? Zorg dan dat je morgen even een kijkje neem op mijn website. Daar leg ik je het allemaal uit!

May